Iščem ime za novo firmo
Torej ,če imate kakšne predloge za ime firme,ki bo ljudem nudila vrhunsko spanje, jih napišite.Ime naj bi bilo izgovorljivo v vseh evropskih jezikih enako ,prav tako naj bi zapis imena ne bi delal težav v različnih jezikih.Po možnosti naj bi spominjalo na kvaliteto ter noč oziroma spanje.Tistemu ,ki bo imel res dober predlog(pohvalite ga lahko vsi),nudim pri nakupu izdelka firme 20.000 SIT popusta!
Spalko je sicer srčkano ime, vprašanje pa je ,kako takšno ime vpliva na zaupanje strank.Za prvi dan priznam 10.000 SIT popusta!Pošlji mi mail.
Pozabil sem dodat,naj bi bilo ime iz ene besede.
Jaz bi dala nekaj tazga,asociacija na spanje,noč…
Zvezda, luna, mesec,sanje,utrinek…
ali kaj “otroškega”…spalček,ninočka,ajatutaja…
Meni se najbolj dopade NINOČKA…vendar bo tu mal problem to prevajat v vseh ostalih jezikih..ampak zakaj le bi..ninocka je ninocka in tako naj bo v vseh jezikih…se bodo ze naucili! Ves kako jih bo ljubko poslusat ob izgovorjavi tega imena;)…
Glede na to, da najbolj trdno spijo primitivna ljudstva, ležeč na kakšni deski ali kupu slame, da je torej pravi izvor kvalitetnega spanja v načinu življenja, ne pa v posteljnini, predpostavljam da bodo kupci teh produktov predvsem zdolgočaseni bogataši, ki nekaj kupijo, ker si pač to lahko privoščijo. Torej mora biti tudi ime tako, da bodo oni kot ciljna publika prijeli nanj. Zato ni odveč uporabiti kakšno bolj “nobl” ime, po možnosti latinsko, saj je latinščina mrtvi jezik, ki naj bi se povsod po svetu izgovarjal enako, tudi pomen besed je nesporen. Morda bi posegel kar po grški mitologiji?
Hypnos – Bog spanja
Morpheus – Bog sanj
Zraven pa še kak dober, mističen logotip…..
Hja,z zadevo je tako ,da ta produkt kupujejo tisti ,ki ga potrebujejo,ne glede na ceno.Pri nas le počasi prodira spoznanje,da je bolj pametno investirat v nekaj, kar ti zviša kvaliteto življenja, kot pa v avto zaradi zavistnih pogledov soseščine.
Kar pa se tiče primitivnih ljudstev;že pred 2500 leti so nekatera nomadska ljudstva uporabljala ta produkt…
Ni posteljnina, brez strahu.Razmišljaš pa glede imena v pravo smer!Na žalost sta obe imeni že uporabljeni za enak produkt.
Rem,zelo dobro,pomeni fazo spanja,ko sanjamo.
TOT; hja,nemško govoreče stranke ne bi bile ravno navdušene(ciljamo tudi na ta trg)….Mene pa ne navduši 22.200.000 zadetkov na Googlu….
Dreamweaver…če mi potem zagotoviš Čeferina brezplačno,ko bi me Macromedia šla tožit bi se strinjal…
Torej,danes je zmagal REM, smo ga v neki kombinaciji že imeli v špilu ,kljub temu 10 k nagrade!
Forum je zaprt za komentiranje.