iščem gospo,nudim brezpl.stanovanje
Mama ima 89 let, živi v veliki hiši, vzela bi kakšno mlajšo upokojenko za družbo in zelo majhno pomoć, v glavnem mama je še pokretna, le stara.
Mislite, da bi bilo to ok?
Nudila bi sobo, kuhinjo,souporabo kopalnica.
Se je kdo poslužil take rešitve?
Morda je tu kakšna gospa, ko bi ji to ustrezalo. Gre pa za jv Slovenijo.
Hvala za nasvete in razmišljanja.
Moja babica je pred leti imela urejeno tako.
Pri njej je živela mlada samska ženska, imela je svoj del hiše, v bistvu kot neko garsonjero, tako da sta bili delno ločeni.
Najemnine ni plačevala, je pa babici pomagala pri čiščenju, prinesla stvari iz trgovine, šla v lekarno, kuhali sta skupaj, TV kar nekaj gledali skupaj. Kasneje je babico povabila tudi na svojo poroko.
Potem je babica prodala hišo in se preselila k enemu od sinov, kjer je živela do svoje smrti.
marinka262, 16.09.2025 ob 10:46
Mama ima 89 let, živi v veliki hiši, vzela bi kakšno mlajšo upokojenko za družbo in zelo majhno pomoć, v glavnem mama je še pokretna, le stara.
Mislite, da bi bilo to ok?
Nudila bi sobo, kuhinjo,souporabo kopalnica.
Se je kdo poslužil take rešitve?
Morda je tu kakšna gospa, ko bi ji to ustrezalo. Gre pa za jv Slovenijo.
Hvala za nasvete in razmišljanja.
Kaj pa dolgotrajna oskrba? Oddaj vlogo.
U0Doo00, 16.09.2025 ob 11:22
Kaj pa dolgotrajna oskrba? Oddaj vlogo.
sem bila na csd, od dg.oskrbe ji nić ne pripada, će sama je in hodi, kosilo ji pripeljejo iz lokala.
Csd svetuje, naj vlogo umaknem,ker dela samo gužvo.
Pospravljanje pa ne spada pod oskrbo.
Itak ji jaz pridem nipospravit,oprat, iz trgovine pripeljem
Tako,da vam povem, da je ta oskrba lari fari.
mary112, 16.09.2025 ob 12:14
sem bila na csd, od dg.oskrbe ji nić ne pripada, će sama je in hodi, kosilo ji pripeljejo iz lokala.
Csd svetuje, naj vlogo umaknem,ker dela samo gužvo.
Pospravljanje pa ne spada pod oskrbo.
Itak ji jaz pridem nipospravit,oprat, iz trgovine pripeljem
Tako,da vam povem, da je ta oskrba lari fari.
Sramota….in( tudi) za prav take primere kot je vaš bi naj bi bil prispevek za dolgotrajno oskrbo namenjen
Res se sprašujem kam bodo dali ta denar (700 milijonov na leto)?
okolica Ljubljane, 16.09.2025 ob 12:24
Sramota….in( tudi) za prav take primere kot je vaš bi naj bi bil prispevek za dolgotrajno oskrbo namenjen
Res se sprašujem kam bodo dali ta denar (700 milijonov na leto)?
Kam bodo dali? Od te oskrbe bodo Slovenci imeli bore malo. Bo pa šlo tudi za migrante, cigane… Precej v njihove žepe preko obvodov.
To je šele začetek. Golob in Boštjančič, ki sta v rokah Levice imata še veliko idej za nove davke in višje davke
Vse za to, da bodo njihovi veselo plesali.
M0NIKA, 16.09.2025 ob 13:18
sedaj imam najemniško pogodbo za nedoločen čas, moja obveza je plačevanje najemnine, ki pa je za mene kar visoka.
Ja saj avtoričina mama je tudi živa za nedoločen čas.
A veš kaj pomeni “nedoločen čas”? NEDOLOČEN, se pravi lahko vam odpovejo pogodbo jutri, lahko čez tri mesece, lahko čez eno leto ali čez 10 let.
Gospa lahko živi do jutri, še tri mesece, še eno leto ali deset let. NI DOLOČENO.
Forum je zaprt za komentiranje.