Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Iščem delo v Avstraliji/Novi Zelandiji ali Islandiji.

Iščem delo v Avstraliji/Novi Zelandiji ali Islandiji.

Lep pozdrav!

Bom na hitro povedal,kdo sem ter kaj želim.
Torej,..Sem 26 letni fant po izobrazbi prodajalec/trgovec.Delam v avtomobilski industriji (v proizvodnji) in sem zelo nezadovoljen.Glede nato,da vecinoma časa delam po 12 ur na dan in konec meseca dobim “bogih” 800 e me zelo razjezi.Sedaj bi rad z najvecjim veseljem šel v tujino kjer je možnost da še uspeš.Na žalost,si neke večje izobrazbe niti ne morem privoščit,ker smo v družini imeli grozno finančno in zdravstveno stanje(invalid,rak,itd..)
Zasledil sem na forumu ,da nekdo išče “pridne delavce” za delo v Avstraliji,če je kakšna možnost ,da kdo še kaj potrebuje naj mi lepo prosim sporoči.

Delal sem zelo različna dela.Na hitro,da opišem.:
-Delo kot tehnik za telefonijo,internet in televizijo.
-Delo v proizvodnji ( lepilo za fasade in omete)
-Delo v mizarstvu ( Brušenje in barvanje miz ter stolov za restavracijo )
-Delo kot varnostnik
-Delo kot trgovec ( v računalniški trgovini in navadni trgovini )

In sedaj delam v proizvodnji avtomobilov,kjer sestavljamo avtomobilske motorje,ter na splošni cel avto.

Kakoršnekoli informacije mi prosim sporočite na ZS ali na email : kondadaniel@gmail,com

Si se mlad in pri teh letih se ti lahko zivljenje obrne v marsikatero smer. Ce si res zelis priti v Avstralijo potem bi lahko poskusil s studentsko vizo, ki ti da pravico do dela za polovicni delovni cas. Kar nekaj jih hodi na tak nacin, z vizijo da potem to zacasno studentsko vizo spremenijo v sponzorsko vizo ali da se preko studija prekvalificirajo na nekaj kar jim omogoca da v Avstraliji ostanejo za daljse obdobje.
Studentska viza seveda ni idealna, je pa v tvoji poziciji bolj ali manj edina moznost da pridobitev vize z omejeno delovno pravico. V Avstraliji imamo sicer sistem vizumov, ki se dodeljujejo glede na poklice z dolocenega seznama, znanje anglescine, delovne izkusnje itd.

Ker vidim da je Cruz malo trgovca si mogoce misli da studentska viza je ok saj kdo bo pa kontroliral koliko ur on dela. Ne pozabi da kot student bo pogoj da tudi studiras. Se pravi da bos vec kot 12 ur na dan zapravil na delu ter soli ki jo moras placat in to ne bo poceni. Se pravi da se ti bolj splaca ostati doma za 800€ katerih ne bos nikoli zasluzil v AUS. Vsaj ne s studentsko vizo in polovicnim delovnim casom. Australija je postala zelo zbircna koga vzamejo noter. Zato ti svetujem da se primerno kvalificiras tam kjer si ,ker drugace nimas sanse za navedene drzave kamor si tako zelis.Kot sem ze omenil da poleg vsega tega Australija je ze nasicena z navadno, nekvalificirano delovno silo. Oni potrebujejo strokovnjake.
Lp

Hvala obema za odgovor.

Vprašal bi je potem še kakšna druga država,da omogoča več dela brez nekih hudih potreb po “visah” ? In kot trgovec dvomim ,da je faks zato,bi moral predvidevam prej dokoncati peto stopnjo izobrazbe preden bi lahko šel študirat kaj.

LP

Ves kaj, naredi obrtno solo, saj si brihten, prakticen, 3-4 let in postani mojster svojega foha, in cel svet je odprt zate, garantirano.the world is your oyster, kot pravijo anglezi. Ti povem bos nasel posel kjerkoli si po svetu, to ti svetujem iz prve roke.
lp Brit

Vem za delo na Švedskem je težje fizično za celo sezono.Zaslužek dober.Avstralija ni tako simpl,vem ker ravno sedaj ureja vizo za tja hčera.Študentska viza je za polovični delavni čas. Kje so potem še stroški nastanitve itd.Imam približno starega sina ,toliko kot si ti.Sedaj dela v ZDA.par mesecev.Lanso leto je bil na Švedskem.Njegova želja je oditi za stalno na Švedsko,je kNanaul in veliko lažje kot Avstralija

Valerija ali mi lahko podas vec informacij glede dela na svedskem?fizicno tezje delo mi ni ovira.hvala

Lp

Enostavno je tako da bo vsaka drzava, ki ima dobro stojeco ekonomijo in druzbeni sistem od tebe nekaj pricakovala – ali neko obrtno sposobnost, izobrazbo, denar ali drugi nacin kako bos dodal vrednost njihovi druzbi. Na lepe oci ti ne bo nobena dobro stojeca drzava kar dala vizuma. Mislim da to velja tako za ZDA kot za Avstralijo, Novo Zelandijo, Kanado in mnoge Evropske drzave. Druge opcije za migracijo v drzave so tudi da si najdes delojalca, ki te je pripravljen zaposliti in preko tega dobis vizum – taksno zaposlitev si moras seveda samoiniciativno urediti s tem da kontaktiras delojalce v tujini in se z njimi dogovoris. To seveda pomeni da moras biti takega karakterja ki se zna obrniti na petah.

Kar pa se studija v Avstraliji tice pa se tukaj dodeljujejo studentske vize ne samo za studij na univerzah pac pa tudi na drugih izobrazevalnih ustanovah, kjer potrebujes le dokoncano srednjo solo ali pa se tega ne ce gre za poklicno usposabljanje. Zivimo v casih kjer vec kot znas, vec veljas pa ce to pomeni da imas intelektualne sposobnosti ali druga znanja, da ves kako se nek poklic opravlja.

sponsorship ni tako enostavno kot si mogoce mislite. Sponsor je namrec odgovoren za to osebo v vseh mogocih primerih, ozirih. Ce ne bi bilo tako bi vsi delodajalci sponzonirali strokovnjake iz celega sveta in izbirali tiste ki jim pasejo.druge pa odslovili, in to vse na drzavne stroske, No way !

jaz sem odsel v Anglijo se nedolgo nazaj in v trenutku nasel delo. dela se ogromno, vendar je placilo in druge bonitete temu primerno.
12 ur za 800evrckov??? oziroma 597,02£???? to je zaljivka.
delo se tu da dobit z malo srece in volje. oziroma veliko srece.
moj nasvet bi bil sledec. ne glede na to kam se bos odlocil it. vzami kufer in pojdi. v sluzbi vzami dopust kolikor ti pripada, prosi se za neplacan dopust ce je mogoce in gas. ne jim pa omenit kaj imas v mislih, da te na tak nacin sluzba caka ce se v tujini nic ne odpre.
ok. v angliji ni kar vse tako enostavno, ker moras najprej dolocene papirje uredit, kar bo tudi Brit lahko potrdil, vendar ce uspes dobit delo se da vse papirje uredi sproti. tako sem jih vsaj jaz pridobil.
v drzave kot je avstralija,… pa je kar tezko it. prjatu se je odselil v avstralijo pred mesecem dni, pa je na vizum cakal kar dolgo in ga le s tezavo dobil.

MISLAM D

sm probu pa mi je šlo vse v P***O M*****O

YOLO
WTF
SO COOL
DAB YEAH

CCV

Pozdravljen,

pohvale za pogum! 😉 Predlagam ti, da pripraviš dober življenjepis in reference tvojih bivših delodajalcev v angleščini – to je osnova, ko se išče delo v tujini!. Napiši tudi dober “cover letter” in potem – iskanje dela preko internetnih iskalnikov in znancev! 😉 Preglej tudi STA Ljubljana predloge za delo, več informacij in tudi motivacije za iskanje dela pa najdeš v novi knjigi S trebuhom za kruhom.

Srečno!

_______________________________________________________________________________________________________________ Sem avtorica dveh popotniških knjig, aktivno pišem popotniške članke, prirejam predavanja in seminarje, osebno svetujem o delu v tujini in pozivam ljudi k aktivnemu življenju in potovanjem. Poletja preživljam na privatnih jahtah kot osebna nutricionistka in živim življenje, kot sem si ga vedno želela. Poznate mojo NOVO knjigo S trebuhom za kruhom? >> http://www.mayita.si/knjige/s-trebuhom-za-kruhom/ Najdeš me na: http://www.mayita.si info@mayita.si FB: Mayita Potuje Ig: mayita.slo

Pozdravljen,

pohvale za pogum! 😉 Predlagam ti, da pripraviš dober življenjepis in reference tvojih bivših delodajalcev v angleščini – to je osnova, ko se išče delo v tujini!. Napiši tudi dober “cover letter” in potem – iskanje dela preko internetnih iskalnikov in znancev! 😉 Preglej tudi STA Ljubljana predloge za delo, več informacij in tudi motivacije za iskanje dela pa najdeš v novi knjigi S trebuhom za kruhom.

Srečno!

_______________________________________________________________________________________________________________ Sem avtorica dveh popotniških knjig, aktivno pišem popotniške članke, prirejam predavanja in seminarje, osebno svetujem o delu v tujini in pozivam ljudi k aktivnemu življenju in potovanjem. Poletja preživljam na privatnih jahtah kot osebna nutricionistka in živim življenje, kot sem si ga vedno želela. Poznate mojo NOVO knjigo S trebuhom za kruhom? >> http://www.mayita.si/knjige/s-trebuhom-za-kruhom/ Najdeš me na: http://www.mayita.si info@mayita.si FB: Mayita Potuje Ig: mayita.slo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close