Iščem dekle, ki bi bila pripravljena živeti na kmetiji
Sej niso samo kmetje tako neprilagodljivi, je kar večina dedcev. Samo s kmeti najbolj nasrkaš, ker te hočejo spokat v vukojebino in odrezat od sveta, ko nimaš drugih opcij, pa pokažejo pravi obraz. Vsakega dedca moraš držat na distanci in imet zasilni izhod, sam pri kmetih je to veliko težje, čist praktično gledano.
Moram pristavit svoje mnenje.
Sama obzalujem da nisem kmeta vzela in da sem mestnega vzela. Tudi mestni dela po cel dan in ga nic ne vidim. Pogresam ker so najini starsi predalec od naju in sem zelo sama. In zal mi je ker imam sosede preblizu raje bi zivela kje na samem. Tako da ve kraljicne boste spoznale to prepozno oz. Nikoli ko se boste utapljale v depresiji ali se cem drugem “modernem” ki spada v 2018.
A hrano pa vse rade jeste? Ali pa jeste tist drek ki ga umetno pridelajo v tovarnah.
Glej, če primerjam mojo in tebe sta kot noč in dan, tudi moja je bila mestna deklina nevajena kmečkega dela, pa se je navadila, prvo grablje, potem vse ostalo, tudi traktor je že peljala, ko jo je takrat mlajši sin takrat star dobra tri leta videl priti s traktorjem na dvorišče jo dan, dva sploh ni pogledal, ker mu ni bilo jasno kako lahko ženska pelje traktor. tudi molsti krave se je naučila , ne na stroj na roke… Vse je v sodelovanju, pa da ne boš mislila,okolica jo ima za fino ker se zrihta,ni neka zanemarjena zahojena lena baba, ti pa če nisi hotela možu pomagat pri delu si najbrž tja prišla samo zato da boš fina gospa, mar ti ni nerodno ostali bodo spravljali seno ti boš pa na ležalniku pred hišo ?
Sam nebi rekel da vzrok za takšno obnašanje kmetija, vzrok je ta, da celotno življenje živi in dela doma. In podobno situacijo lahko opaziš pri 30 in več letnikih, ki še živijo doma.
Takšni ljudje bodo našli 1000 in en razlog, zakaj bi ostali doma, kaj vse jih doma veže in od svojih odločitev po navadi ne odstopajo za milimeter.
Velikokrat so krivci za to tudi starši, saj otrok niso imeli zaradi ljubezni oz. da bi jih vzgojili v odrasle osebe, ampak zato, da bo nekdo skrbel za njih, ko bodo starejši oz. da bo nekdo skrbel za kmetijo.
Glej, če primerjam mojo in tebe sta kot noč in dan, tudi moja je bila mestna deklina nevajena kmečkega dela, pa se je navadila, prvo grablje, potem vse ostalo, tudi traktor je že peljala, ko jo je takrat mlajši sin takrat star dobra tri leta videl priti s traktorjem na dvorišče jo dan, dva sploh ni pogledal, ker mu ni bilo jasno kako lahko ženska pelje traktor. tudi molsti krave se je naučila , ne na stroj na roke… Vse je v sodelovanju, pa da ne boš mislila,okolica jo ima za fino ker se zrihta,ni neka zanemarjena zahojena lena baba, ti pa če nisi hotela možu pomagat pri delu si najbrž tja prišla samo zato da boš fina gospa, mar ti ni nerodno ostali bodo spravljali seno ti boš pa na ležalniku pred hišo ?
[/quote]
Glej ti njega: je že začel z očitki: ti ne bo nerodno ostali bodo spravljali seno ti boš pa na ležalniku pred hišo!
Ne ne bo mi nerodno, si rekel, da mi ne bo treba delati kmečkih del. Evo. Delaj jih sam!
In še 1x spusti tak očitek name, boš s kravami spal!
[/quote]
Glej, če primerjam tebe in mojega bivšega …
Najbrž ti ne prideš ob 17.00 iz službe (v katero greš ob 5.30), se brez pozdrava in česarkoli vsedeš na traktor in prideš v hišo šele ob 22.00 in misliš, da bo žena skočila do stropa od navdušenja, ker hočeš sex.
Ti najbrž ne rešeč svoji, da je bolj pomembno delo, kot njena družina.
Sicer pa … nimaš pojma, koliko sem pomagala na kmetiji, zato ne mi o tem.
Sem imela 10 let kmeta. Delala, ko nora ob službi in takrat še študiju. Prilagajala življenje delu. Vsakič, ko sem se usedla na kavč sem imela slabo vest, ker po prepričanju bodoče tašče človek nikoli ne sme spočiti, razen ponoči. Sploh pa se ne sme usesti tako, da bi sosed videl da ne dela. No po 10ih letih, ko se moj bivši niti enkrat ni postavil na mojo stran sem en dan spokala in šla nazaj domov. Sedaj imam drugo razmerje s človekom, ki mu je dejansko mar zame in me ne obsoja za vsak trenutek ko ne delam.
Nikoli ne bi živela s kmetom. Sploh pri starših! Zato pa hoče eno, da jih bo na stara leta pedenala in še delovno silo proizvedla! Ma kakšne nerealne obljube.. morje, kino, pa izbranki ne bo treba delat, če je pa to eno samo garanje po cele dneve in na koncu ji bo cela familija očitala, kako je lena in razvajena. Avtor se mi zdi, da če boš zalepljen na kmetijo, boš lepo sam ostal. Čas življenja pa teče mimo…
Sem pod vtisom, da dandanes vsi kmetje obljubljajo počitnice na morju in ločeno stanovanje, pa da njej ne bo treba nič delat, ker je kmetija njegova stvar. Ko pa ona po par letih vidi, da iz tega nikoli ne bo nič in gre, pa hodijo on in njegova familija po vasi in razlagajo: ona si je pretstawlawa, da bo guspa, pa da bo cele dneve na kawču sedewa pa nohte mazawa pa kufetkawa, pol k je pa widwa, da je na kmeteh treba dewat, je pa šwa.
Take so te mestne …
Glej ti njega: je že začel z očitki: ti ne bo nerodno ostali bodo spravljali seno ti boš pa na ležalniku pred hišo!
Ne ne bo mi nerodno, si rekel, da mi ne bo treba delati kmečkih del. Evo. Delaj jih sam!
In še 1x spusti tak očitek name, boš s kravami spal!
[/quote]
Aha torej po tistem te je sčevljal, sedaj si pa vsa užaljena in besna, pa tako lepo se je začelo… Kdorkoli bo bral te tvoje bo dejal baba glupa sebična, brezplačno stanovanje, hrano to ja, ok, fukat tudi vsake toliko časa da bo mir v bajti delat pa Bog varji, če bi ti bilo kaj do desca bi sama šla , tako pa potencijalni novi tepci, izogibajte se je v velikem loku !
Aha torej po tistem te je sčevljal, sedaj si pa vsa užaljena in besna, pa tako lepo se je začelo… Kdorkoli bo bral te tvoje bo dejal baba glupa sebična, brezplačno stanovanje, hrano to ja, ok, fukat tudi vsake toliko časa da bo mir v bajti delat pa Bog varji, če bi ti bilo kaj do desca bi sama šla , tako pa potencijalni novi tepci, izogibajte se je v velikem loku !
[/quote]
A zdaj je užaljenost na vrsti? Oh si res pacient!
Brezplačno stanovanje? A pospravljanje in plačevanje stroškov je zate brezplačno, kuhanje je tebi brezplačno? Pa ti kuhaj in pospravljaj in peri in čisti in vse račune plačuj, če je tok nevredno in seveda brezplačno!
Niso ženske več neumne, da gredo za sužnjo na kmetijo!
Glej naša je pametnejša od tebe, daleč pametnejša, vse kar ti naštevaš kot neka super dela naša prav tako opravlja, vse je popedenano, vrt, stanovanje cunje, rože, POLEG tega hodi na ŠIHT,ko pa so večja kmetijska dela poprime še tam, bi ti počela vse to z zadovoljtvom brez nerganja, prepričan sem da ne, poleg tega mi pomaga z birokratskimi opravili za firmo, ker drživa skupaj in se podpirava pa imava vse to, je pa res da na vikend pa trenutno skoraj nimava časa hodit, ja tudi tega sva naredila skupaj, jaz finance in delo z delavci, ona pa z vso kuharijo in predpripravo, običajno ko je bil čas sesti v avto mi niti cunj ni bilo potrebno naštimat ker je za vse poskrbela, bi ti zmogla in hotela to, ko jo boš pa na morju videla kot gospo boš pa rekla eni lahko…
Avtorju.
Kot vidiš so te babe cisto vsekane, sedaj ostane ti ali ločenka katera je v življenju močno nasrkala, ali pa pojdi kupit ti “Ukrainko”. ti pa povem nekaj, vsaj eno sobo morara imeti zase kjer si lahko v miru skuhata in se pogovorita, kjer imata mir, kjer jo lahko kadarkoli kakorkoli nategneš in kamor ta stari nimajo vstopa bret predhodne najave, če tega ne boš naredil si že v štartu vse zajebal.
Avtorju.
Kot vidiš so te babe cisto vsekane, sedaj ostane ti ali ločenka katera je v življenju močno nasrkala, ali pa pojdi kupit ti “Ukrainko”. ti pa povem nekaj, vsaj eno sobo morara imeti zase kjer si lahko v miru skuhata in se pogovorita, kjer imata mir, kjer jo lahko kadarkoli kakorkoli nategneš in kamor ta stari nimajo vstopa bret predhodne najave, če tega ne boš naredil si že v štartu vse zajebal.
[/quote]
Ce je kdo vsekan, si to ti, pa tudi obnasanje imas kot tazaden kmet. Tebi pospravljanje, kuhanje, pranje, ni nic vredno, ker to so itak babja nic vredna opravila.
Kar pejt se ti z njim po ukrainke, sam pazta, da ne bosta ravno vidva na koncu najbolj nategnjena in to na suho.
Nekateri res uživate gledati, kako svet okoli vas gori…
Kvalitete ki jih avtor opisuje pridejo v poštev kasneje ko se pogovarjamo o skupnem življenju. Ne zna pa pritegniti pozornosti in se spustiti na čustveno raven kar je potrebno za nek začetek.
1. Spoznaj žensko. Mislim… res najprej spoznaj karakterno in osebno
Q: Ti je všeč in te privlači? IF(TRUE; korak2 ; else ponovi korak1);
2. Diskretno namiguj, se spogleduj, mogoče kasneje primi za roko…
Q: je reakcija pozitivna? IF(TRUE; korak3; korak1)
3. Vzdržuj odnos … stvar je simpl, vlagaš dokler ne postanteta osebna in intimna
Q: Sta se že dala dol? IF (TRUE; korak4; korak3(tudi če ne bo nič boš prek nje lahko spoznal novo, kjer boš takoj na dobrem glasu in zaupanja vreden))
4: Čestitamo, prebila sta mejo intime.
Q: Imaš jajca da bi se ženil? IF(TRUE; Hochszeit; else “piši kuči propalo”)
In živela sta srečno… al pa tud ne. Nč ne garantiram.
Forum je zaprt za komentiranje.