Iščem čim večji KOVČEK za potovanja z letalom – izkušnje, nasveti?
Torej, kupujem kufer. Želje:
–čim lažji
–čim večji (v stilu 80x50x30cm in več oz.volumna okoli 120litrov)
-čim daljša garancija (če se da 10let)
-da ga lahko kupim v SLO ali da pošiljajo tudi v SLO za nakup prek spleta
–kvaliteta – VAŠA IZKUŠNJA, kateri kovčki (znamka, material) so vam res dolgo zdržali
–cena?
-katerakoli znamka
Zanimajo pa me predvsem izkušnje in mnenja tistih, ki ste veliko potovali z letalom in po možnosti ne le po Evropi. Kako s prtljago ravnajo na letališčih, vemo vsi, če pa gre še za potovanja po kakšnih azijskih ali afriških državah, ko naložijo vse na streho avta in po možnosti pade dol na rdeč pesek ali blato ali…
Oseba, kateri kupujem kovček, se praktično iz vsakega potovanja vrne s popolnoma uničenim ali pa vsaj neprepoznavnim kovčkom, tako da prosim za konkretne odgovore tistih, ki imate izkušnje s podobnimi potovanji in ne predlogov v smislu Dunlop v Sportsdirect v Ljubljani ali Sparovi kovčki ipd (preizkušeno razpade na prafaktorje to in še marsikaj). Seveda si želim čim ugodnejše cene, ampak najprej kvaliteta.
Torej kaj od kvalitete se dobi čim ugodneje in kje?
Kaj v stilu tega Samsonite Chronolite: https://www.toko.si/trdi-kovcki/980-kov … arva-ivory
Zaenkrat sem malo pregledala samo Samsonite, so pa seveda dragi (Chronolite, Cosmolite, Firelite modeli).
[attachment=0]kovček.jpg[/attachment]
Mi imamo 2 kovcka, oba iz blaga. En je American Tourister, slabih 70 cm visok, drugi je Samsonite, malenkost nizji. Kar je vec, je itak pretezko za danasnje omejitve teze.
Stara sta kakih 12 let. Vsak od teh kovckov ima za sabo najmanj 5 povratnih letov, raje vec, z zacetnim in koncnim letaliscem in 2x vmes presedanjem, kar pomeni, da sta bila ze velikokrat maltretirana. Nista sminkerska, v danasnji ceni bi bila 1/3 kovckov, ki jih omenjas, ali celo manj, sta pa zelo zdrzljiva. Se vedno zgledata skoraj kot nova, brez raztrganin. Samo kolesa niso vec brezmadezno crna, a tecejo se vedno tako, kot na zacetku. Smo pa na nasih vandranjih ze veckrat videli poskodovane trde kovcke.
tudi tvoj odgovor mi je všeč… 🙂
Gre pa za to – tudi sama precej potujem pa nimam Samsonite. Imamo familjarno en komplet 2 velika pa en manjši kovček (ročna prtljaga) od Kappe, mehki kovčki, ki so bili kakšnih 10let nazaj v akciji na nalepke v Mercatorju ali Sparu, se ne spomnim. Starši gredo vsako leto z njimi na morje, jaz sem z njimi prepotovala celo Evropo po dolgem in počez, preko 50 poletov + vlak + bus + avto , po en let v Ameriko in Azijo… in 2 leta v Afriko. Še vedno “delajo”, niso strgani, polomljeni itd. v tem smislu, da ne bi bili več uporabni, ampak po prvem potovanju v Afriko jaz svojih kovčkov ne bi več prepoznala… Totalno umazani in totalno zdrajsani… Še kakšno tako potovanje in bodo sigurno strgani. Za po Evropi pa jih imam verjetno lahko še do smrti in bodo zdržali… Torej: išče se en zeloooo trpežen kufer, ki v teoriji lahko hodi v Afriko še vsaj naslednjih 10 let 😉
Do zdaj so mi na letalih unicili 4 trde kovcke (trolley-e), razlicnih velikosti in proizvajalcev. Ce ti na kufer zabrisejo veliko kovinsko skatlo za transport biatlonske opreme ti prav nic ne pomaga. Cene velikih kufrov (4 kolesa) so okoli 350 eur, imas pa v BTC Samsonite outlet kjer je ogromno izbire in veliko nizje cene.
Jaz imam dobre izkušnje z Roncato kovčki, poliestrskimi. Moj največji je ta model: https://bagsandmore.si/kovcki/2811-kovcek-velik-2w-exp90100-l50x73x3135cm-ready-rdec.html
Imam ga že več kot 10 let, v tem času je bil uporabljen vsaj 30x, sem ga tudi posojala. Še vedno trpežen, nič se ni strgalo ali pokvarilo, malo se je umazal, a to ni problem, se da očistiti. Raje vzamem živo barvo, da ga hitreje prepoznam.
Večjega ti ne bi priporočala, sploh če misliš veliko leteti – že če tega zelo napolnim lahko pridem do 30kg.
Mi imamo te kovčke in smo zelo zadovoljni. Lahko kupiš tudi neoprem prevleko za njega da se ne uniči.. na enem smo jo imeli in je še kt nov, na drugem pa ne in je malo orausan. Zdržali pa že marsikaj. Me ne skrbi da bi mi ga uničili, bolj to da mi ga izgubijo :). Sin ima 30 kil pa je sedel na njemu in tudi že stal na njemu pa se ni polomil nič.
Forum je zaprt za komentiranje.