Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek IŠČE SE….

IŠČE SE….

Slavistka, bo treba malo prah pobrisati s slovenske slovnice… Najprej poglavje o trpniku, potem pa še poglavje o povratnih glagolih a la vtikati se, čeprav te nič ne srbi.

Povratni glagol – vršilec dejanja in od njega prizadeti sta ista: prostitutka se prodaja (samo sebe).
Trpni način: od glagolskega dejanja prizadeti v stavku je osebek, vršilec dejanja pa je prislovno določilo (krava se prodaja s strani kmeta, ampak to je grdo povedano) ali pa ga sploh ni. In evo primera, ma kako si vedela, da je tam, iz enc. slovenskega jezika: Konji so bili (od mešetarjev) hitro prodani. Če se lahko prodajajo konji, se pa lahko tudi krave, a ne.

Nisem iz Lj, tako, da ne vem za nobeno frizerko.

Mi pa gre na bruhanje, ko berem te forume zadnje čase-en postavi neko vprašanje, pol pa sama hudobija tu gor, faušija, zmerjanje, ipd.

Tudi tu plačaš samo za striženje konic 1500 marsikje, pol pa še računaj fen, pa pranje zraven, pa frizura. Tako, da ne vem kaj se vsajate. Zakaj rabi frizerja na domu in kam je prej hodila, pa je njena stvar!

Slavistka, saj te ni nihče vprašal za mnenje o pisanju in postavljanju vejic. Ko te pa bo kdo, pol se pa lahko javiš!

Jojmene

tudi tvoji komentarji so neumestni in nepotrebni. MOYB!

Slavistka ima prav!!!
Ta primer “išče se” je klasika – čudovit zgled slabe slovenščine!
Najdete ga v vseh mogočih priročnikih, pa pobrskajte, vam ne bo škodilo. 🙂
Sicer se mi pa zdi, da smo ga vzeli že v OŠ…

Živjo,

ne bom komentirala prejšnjih odgovorov. Sama imam eno tako frizerko, ki hodi frizirat na dom. Je iz Ljubljane, dosti solidna cena. Pri nas frizira vse, se pravi moja dva otročka, moža in mene. Cena… tri moška striženja nazadnje 3.800, žensko striženje + ponavadi tudi prameni pri meni je okoli 4.000,00 sit. Mislim, da zelo zadovoljivo, da se zmenit, kaj hočeš, se prilagodi tvojim željam.

Če želiš veš informacij, se piševa po mailu.

lp irena

Petra, prosim za telefonsko.
Irena, kam naj ti pišem za več info?

Lep pozdrav.

maja_april@hotmail.com

lp

Samo še to čakam, da me bo kdo napadel, ker bom na internetu napisal namesto hvala – TNX al pa bom namesto vesel sem – naredil smilejčka :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Pa malo poanalizirajva še tvoje:

res je – kot si strokovno zapisala: konji (no če hočemo tudi krave), so bili prodani – od mešetarjev. Niso se pa niso SAMI PRODALI! Štekaš?? Povratni glagol – navedeno: prostitutka se prodaja (sama sebe), krava, konj pa ne ! Sam sebe zagotovo ne! Štekaš?? Uporabi logično pravilo!

IŠČE SE – uporaba kvečjemu za nekoga, za katerim je razpisana tiralica!!! :-)))). No, ali pa za predmet. Za osebo nikoli!!

če pa nekdo išče neko osebo, se pa uporabi IŠČEM (jaz, ti, on, ona, ono išče)

…in potem je bilo vse mirno, saj se je našlo, kar se je iskalo,…

…,upam, da se bo to kmalu zgodilo, da se zadeva zaključi.

Lejte, če se kdo hoče podučiti o povratnih glagolih in trpnem načinu (pasivu), naj si prebere ustrezni poglavji v slovenski slovnici (dve ločeni poglavji, pa kmečka logika gor ali dol, lahko bi pa vsaj dobro prebrala, kaj sem napisala, pa bi bilo tudi marsikaj jasno) in se posvetimo frizerjem. 5-ra je čisto upravičeno jezna na nas.

Kolk najedate,pismo a ste tolk zdolgočasene, da se morte glih na netu
kregat?Pač punca rabi frizerko na domu,ve pa morite z eno blesavo
slovnico,o kateri pa itak nobena nima pojma.
Nehajte se obnašat kot ene neumne rovtarce.
Vzamem nazaj,da prave rovtarce ne bojo užaljene.Zdej sem se spustila na
vašo raven,pa mi duša ne da,da se ne bi.
Pa hitr spluvat mojo slovnico.Zanalašč tako pišem,sa bote SLAVISTKE
SKUP PADLE
PA LEP POZDRAV!

Ne morem si kaj, da se ne bi oglasila. Pustite stat kvazi slavistke, ki ocitno niti tega ne vedo, da je slavistika nekaj drugega kot slovenistika. IN NI POTREBNO SE ZDAJ ZGRAZAT NAD VSEMI SLOVENISTKAMI; KER MOGOCE NEKATERE TUDI TU SODELUJEMO in se ne ukvarjamo s popravljanjem besed, pac pa se sproscamo … in pisemo kakor nam je drago …

Pa lep slovenisticni pozdrav

Ja Tina sm ne Rovtarc kritizirat, k so čist uredu:))) sj vem, da si napisala z malo in nisi mislila na prebivalke Rovt – sm se pač zmeraj rada na ta račun malo pozezam.

No glede slovničnih pravil pa ne bom bolj podrobno razglabljala, ker mi slovenščina ne gre najbolje od rok (mam raj narečja;))))))

No glede frizerk pa tako: vem za več frizerk, ki hodijo na dom, a so nažalost preveč oddaljene od LJ.
Morda bi bilo najbolje, da bi res v kakšnem salonu vprašala. Al pa sosede, če poznajo kakšne, ki poznajo,…. no saj veš kaj mislim.

Po branju tele klobase dam kar prav tistim, ki včasih malce spodbodejo tiste, ki določenih stvari ne napišejo pravilno. Pa čeprav ne iščejo odgovora na slovenističnem forumu- izražanje je na prvem mestu in je ogledalo vsakega posameznika. Se mi zdi čisto lepo in prav, da so glede tega opozorjeni. Bo pa morda drugič bolje. Ne razumem pa tistih hijen, ki potem te opozoritelje napadajo z raznimi žaljivkami, prispodobami, skratka sproščujočimi se rekli. Pa ljudje božji, mi lahko naštejete vsaj en forum, kjer so na določeno vprašanje podani samo odgovori na zastavljeno temo?? Ga preprosto ne boste našli! Forumi so namenjeni tudi temu – nekateri se pač odzovejo na tak ali drugačen način, če je pa vmes še kaj koristnega, pa toliko bolje. Za tiste najbolj nestrpne pa priporočam, da ko jih zasrbijo prsti in bi radi pisali lajajoči odgovor, naj temo raje kar preskočijo.

Pik, pozabljaš, s katere strani je bil prvi lajajoči napad… Glede na to, da si tudi sam očitno velik prijatelj trpnega načina, si se tokrat postavil na napačno stran.

Slavistka
kok morš bit pa ti zatežena ….!!!

Mene pa zanima, kaj se dogaja na forumu “Al…prav se piše…?”
Sama ga ne gledam, ker pogovor z mano ne temelji na popravljanju slovničnih napak,vendar bi glede na reakcijo nekaterih moral biti vedno poln?

Petra,

jaz sem tudi z Gorenjske in me zanima tvoja frizerka. Lahko pustiš mail?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close