Najdi forum

Za kratko spoznavanje Irske imam 4-5 dni časa. Kaj mi priporočate? Katero prevozno sredstvo?

Podobno zanima tudi mene… Jaz nameravam vzet avto in obkrožit Irsko… Je kakšna boljša varianta ?

Za spoznavanje Irske je vsekakor avto najboljša izbira. Zame je najlepša jugozahodna obala, predvsem polotok Dingle (ne izpusti Sleahead Drive), pa tudi podrocje West Cork. Vsekakor si je na Irskem treba vzeti dovolj casa. Ceste niso najhitrejse, zlasti ne na podezelju. Teden dni bo zelo hitro minil in je premalo, da se dezela obkrozi. Skoraj obvezen je Galway na zahodu in od tam naprej miticna pokrajina Conemara. Ce bo volja, velja se naprej na sever proti starozitni pokrajini Donegal. Poseben car pa so otoki. Tradicionalno obiskani so Aranski otoki, toda cudovit je npr. tudi Tory na severu. Z irskim jezikom in literaturo, nekaksna Tavcarjeva skofjeloska dolina pa je otok Blasket na jugozahodu. Ce ti ze ne uspe priti nanj, je vreden ogleda muzej o otoku na celini. Krona nasega vecletnega bivanja na Irskem pa je vsekakor bil otok Skellig, prav tako na jugozahodu. To je samoten otok skalaste oblike z ostanki monasticne naselbine. V Dublinu kaj res zelo posebnega ni, razen pubov… Ogleda vreden je muzej Book of Kells, ki hrani irsko varianto Brizinskih spomenikov, ter univerza Trinity, v katere sklopu je muzej. V blizini letalisca je zares vreden ogleda Newgrange, res edinstveno, juzno od Dublina pa Glendalough. V Dublinu samem se je lepo sprehoditi po obali na jugu (Dun Laoghaire ali Sandycove). No, za vse to 14 dni ne bo dovolj. Za bivanje priporocam bed&breakfast, za obilen zajtrk in nocitev je treba racunati okrog 40 evrov na osebo. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close