Irska
Hojla!
Že nekaj časa si želim obiskati Irsko, zdaj jo pa mogoče le bom.
Vseeno me zanima, kdaj je najbolje iti tja, ne da bi jezero vode prinesla nazaj. In pa seveda kaj vse se splača videt. Ali je kakšen problem pri prestopu meje na severno Irsko?
Verjetno bom letela kar z Ryanairom prek Londona. Ful si jo želim tudi prekolesariti. A mogoče kdo ve, kako je, če vzameš na letalo bicikel kot prtljago?
Hvala za odgovore!
Lp
Zdravo !
Z možem sva bila poleti na Irskem z avtom. Prvotno sva mislila iti s kolesom, vendar se je zakomplicaralo pri večjih stvareh.
Najprej poglej na Ryan stran kako mora biti kolo pravilno zapakirano, da gre lahko sploh na letalo….odstranit moraš vse dele oz. kot da bi ga razstavljal na prafaktorje in nato še posebej doplačilo. Problem je v tem, ker moraš nato kolo na novo sestaviti na letališču ko prideš in ko se vračaš spet razstaviti na najmanjše dele ( kar je izredno težko ko se vračaš ). Veliko bolje je, če si sposodiš kolo na Irskem, imajo odlične izposojevalnice in lahko prevoziš celo Irsko in kolo vrneš čisto na drugem koncu države kot si si ga sposodil ( ker imajo vzpostavljeno mrežo izposoje ).
Drugi problem pri kolesarjenju je vreme. Če gledaš statistično koliko dežja pade na Irskem, potem vedi, da ga pade še malo več kot je napisano. Obvezne plohe čez dan in nalivi, veter, megla, čudna pršica dežja, vlažnost…..veš pa kako to zgleda pri kolesarjenju ( že sam s sabo biješ bitko in iščem moč, da prekolesariš določeno razdaljo, ki ni nikoli po planu ).
Če se odločiš prekolesariti Irsko, ti iz izkušenj prijateljev in znancev povem, da se odloči samo za določen del npr. jug Irske ali sever Irske ali zahodno obalo ( ki je meni najbolj všeč ).
Malo sem ti realno prikazala kako je če kolesariš po Irskem. Iz izkušenj pa je meni bila veliko bolj všeč Škotska ( zlasti za koelsarjenje ).
Če te še kaj zanima, vprašaj
Tjasa
vsi tisti ki bentite nad vremenom,
v dublinu sem živel eno leto in verjemite mi, da manj dežuje kot pri nas!!!! Doma dežja ne opaziš tolko ker pač nisi turist in ne boš šel čez 5 dni domov….v enem letu je bil en sam dan ko je deževalo del dan, drugače pa samo pol urne lahke plohe! tut statistično na kvadratni meter letno pade na irskem manj dežja kot npr. v italiji!!! pa ko npr. gledate sky news in je vsak dan narisan dež čez celo irsko….v 90 % primerih to ne drži……
Zivjo!
Jaz sem bila ravno v Dublinu, 3 dni nazaj, sedaj pa sem v Londonu. Na irskem je superrr.Veliiiko bolje kot v Londonu. Pa se ceneje je. Jah, sama imam sreco, da ni bilo ne tam, ne tu ni nic dezja. Torej lahko recem, da je najboljsi cas za obisk po moje september, pa se veliko manj turistov je kot pa v poletnem casu. Sama nisem bila dlje, kot v Dublinu in Killney-u in do Dalkey(kjer zivi bono in enya) pa tam okoli. No v glavnem, en mesec je po moje premalo za dublin in london:) ce si prvic.
En lep pozdravcek do naslednjic, ko pridem do neta…drugace pa vam kaj napisem po 30.9, ko pridem nazaj, ce bo koga kaj zanimalo;)
Bye, bye
Chila
Samo v informacijo – K in D sta samo del Dublina – eno od mnogih predmestij.
Zato, da si pošteno ogledaš Dublin je dovolj 1 teden in samo javni prevoz (bus, ki je relativno poceni). Svetujem pa vsakemu, ki gre na Irsko, da se ne zadržuje samo v glavnem mestu, temveč si renta avto in gre na deželo. Šele takrat lahko rečeš, da si jo res videl.
LP vsem
Zivjo!
No, to kar je napisala marjana je cisto res. Za bojanav pa sama nebi mogla trditi. No jaz sem bila zdaj v angliji ze 4 in ne vem…nic vec zanimivega ne vidim v njej. Mogoce bom se samo skotsko in wales obredla okolica londona pa je dobra (za moje pojme) samo se za nakupovanje, ker pretirano sluzijo s turizmom.
V dublinu pa je meni bilo super. Prepricana sem, da lahko clovek uziva v irski, ce ima rad mirne koticke in prijazne ljudi. Odvisno pa je od vsakega posameznika, kako si zna splanirati dneve in kje stanuje ter kaksen odnos je med njim in ljudmi okoli njega.
Se vedno sama trdim, da je najboljsi cas za obisk september, tako so mi rekli tudi mnogi, ki zivijo na irskem. Irska se je v zadnjih 3 letih obcutno podrazila. Se vedno pa ni tako draga kot anglija s svojimi funti.
Lep pozdrav, Chila
Irska je nekaj posebnega, vsaj kar se evropskih držav tiče. Tam sem bil v dveh letih dvakrat in vsakič me je navdušila narava in ljudje. V planu imam še sever in pa mogoče sedemdnevno pešačenje po Ring og Kerry. September je za mene najprimernejši mesec. Vsaj jaz sem bil tam dvakrat septembra in obakrat je bilo lepo vreme, z obilo sonca. Težko verjeti, vendar fotografije so za dokaz. Mogoče sreča.
Cene so primerne njihovemu standardu, je pač malo dražja država za popotnike. Je pa tudi cenovno lahko dosegljiva s poceni prevozniki, obakrat ko sem bil nisem dal več kot 16 000 tolarjev za prevoz v obe smeri.
Je pa res, da vsak popotnik drugače vidi deželo po kateri je potoval, to pa je tudi odvisno od mnogih stvari.
lp ivan
No, moj pogled na te stvari.
Saj je lepa, ampak po konfiguraciji terena me spominja na našo dolenjsko. Ljudje so prijazni, to je res, ampak kje niso, če se prilagodiš lokalnim navadam, če to vsaj poskušaš. Se pa ne morejo merit v ničemer s prijaznostjo Irancev… Ampak še nikoli do sedaj nisem imel slabih izkušenj z domačini, ne glede na to, kje sem bil…
Podnebje je kar lepo, ampak Škotsko je podobno. Tiste brezkončne hribček dolinica pokrajine pa se človek tudi naveliča. Tudi v tem mi je Škotska veliko bližje s svojo raznolikostjo.
Hrana tam ni nič posebnega, da bi rekel, po temle pa izstopajo. Tudi francoska Normandija mi je bila veliko lepša, kot Irska. Seveda osrednji del, ne obale.
Ampak kot rečeno, vsake oči imajo svojega malarja.
lp
bv
Forum je zaprt za komentiranje.