Irska – Nasveti
a res, ne vem kakšne cene ima ryanair poleti, ker sem ga “odkrila” šele lani konec avgusta, ko sem rezervirala karto za oktober..zdaj imajo vključeno ponudbo do maja..redno spremljaj in tako kot je rekla kris – nekje 2-3 mesece prej je nekje najugodnejša, če pa jo dobiš že prej, toliko bolje..ko sem prvič rezervirala, sem dala za enosmerno 10 eur, dva tedna pred odhodom je bila 0,1 EUR (sam to ne govorim za dublin), drugič sem dala 5 EUR, čez dva dni je bila skor 200 EUR več..
XXX5 ja, do trevisa je treba res prit, ne morem pričakovat, da bi mi letalo pristalo za hišo, sploh pa ne za tako ceno :))
živjo. nisem vsega brala, so ti kar veliko napisali.
tudi jaz sem zaljubljena v irsko, prvič sem bila l. 98, potem pa še 2x kot au pair in vmes seveda kot turistka, tako da sem nekaj pa le videla.
za dublin je tudi meni dovolj 3 dni, nikakor ne ves teden. meni je šlo bolj za shoppinge, spala sem v hoslu centru, kjer sem imela vse na dosegu rok in je blo super, imena se ne spomnim, lahko pa pogledam (piši na vikica.n@gmail.com).
tudi meni je bil všeč galway, zelo.
v dublinu sem si ogledala riverdance, kar mije blo super, ker so irci in še vnjivi domovini sem jih videla (v slo sem gledala tudi lord of the dance in še ene podobne, vendar so riverdance original) – nastopali so v gaiety theatre (al kako se napiše …) v dublinu.
moherske klife je treba videt, seveda.
ne vem, no, meni je zato tam tako fino, ker se počutim kot doma, ker so tako prijazni in na sploh vse mi je super, no, nič me ni bilo strah, ko sem bila sama, skratka super občutek in z veseljem bi se vedno znova vračala, če bi le imela denar, ampak grem rada pogledat še kaj drugega, tako da .. vsaj vsakih par let malo, pa bo 🙂
Živjo!
Konec tega emseca potujem s 4 prijateljicami na Irsko. Najele bi avto v Shannonu in ga tam tudi vrnile. Zanima me ali kdo ve ali je nujno plačevnanje vseh tax in kar hočejo od tebe, ko prevzameš avto oz. ko ga vrneš s kreditno kartico? Namreč od nas je nima nobena, pa prepozno je pa tudi, da bi si jo dale delat. Avto bi že rezervirale z mamino kreditno kartico.
Prosim za nasvet
Hvala in lp
na ryanairu, vedno gledam samo tam..prejšnji teden si tudi dobil karte za smešno ceno, če se ne motim..no, kot sem že napisala, čez dva dni letim v dublin za 34 eur – s taksami vred..iz benetk..naj napišem samo še to, kartico visa electron se dobi tudi na banki koper, kar močno priporočam vsem, ki letite z ryanairom (na vsak let se prihrani 10 EUR in je potem cena karte dejansko tista, ki jo vidite izpisano)..lep pozdravček 🙂
Ampak, kako je lahko končna cena 3 eur…meni ne gre v glavo :-))
Midva sva dobila za 10 eur, ampak je tok enih doplačil, da na koncu pride 120 na glavo…
Vse to morva plačat: tole je za dve osebi napisano.
PAYMENT DETAILS
********39.96 EUR Total Fare
*******112.30 EUR Taxes, Fees & Charges
********40.00 EUR Passenger Fee: Checked Bag(s)
********20.00 EUR Passenger Fee: Web Check in
********12.00 EUR Passenger Fee: Priority Boarding
********20.00 EUR Passenger Fee: Handling Fee
*******244.26 EUR Total Paid
In mi res ne gre v glavo, kako je lohk končna cena tok nizka? Tudi če dajo za 0 eur, morš še zmeri vse te takse, prtljago…plačat? A sem jaz kej spregledala?
tko je..jst grem vedno brez prtljage, ker mi je 10 kg več kot dovolj..tukaj imam potem pri računici ničlo..brez taks je ogromno datumov, tako da če grem, grem na tiste datume..priority bordinga ne vzamem nikoli, sem pa vedno med prvimi na letalu, zato mi sploh ni jasno, zakaj ljudje za to plačujejo..priznam pa, da se v benetkah poslužujem “finte” od francija, ki je napisana nekje na tem forumu pri londonu če se ne motim..ne vem, bila sem na malti za 10 eur povratno karto, v londonu za isti denar, v rim grem za 5 eur..to govorim s CELOTNIM plačilom, brez kakršnegakoli doplačila..najdražje do zdaj me je prišel tale dublin za 34 al kolko že EUR..samo gledati je treba in če kovček tehta nekje 12 kg, pač 2 kg vzameš manj in vzameš samo ročno prtljago to je to..se opravičujem, ma pišem na hitrco v službi..če koga še kaj zanima, naj kar vpraša..
Lep pozdrav vsem tukaj. Sem prebirala vaša sporočila. In me zanima kako so bila vaša potovanja? PO teh pogovorih?
Letos grem na potovanje na Irsko v lastni režiji.. Z letalom do Dublina ( tam bi bila cca 3 dni) potem bi pa šla v eno mesece oz vasico ozven( tud za kakšne 3 dni in potem nazaj v Dublin)? Še izbiram med Galway-em, Limerick-om in Cork-om? A mi mogoče lahko kdo svetuje, kam it izmed teh treh krajev? Kjer imam več za videt? Kaj priporočate nasploh? Kakšne so prometne povezave? Če moram biti na kaj posebno pozorna’? Malce so drugi bolj skeptični kot jaz,ampak samo zato ker grem sama… =/
Hvala vsem in bom vesela kakšnega komentarja ali priporočila za kaj.. =)
Forum je zaprt za komentiranje.