Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Irreversible (Nepovratno)?!

Irreversible (Nepovratno)?!

Ali je kdo slucajno gledal ta film od Gasparja Noeja?!
Baje je eden izmed najgrozovitejsih filmov v filmski zgodovini.
Ve kdo od tistih, ki ga je gledal povedati kaj vec o temu?

Jaz sem ga gledala pred dobrim letom, tako da v detajle se ga ravno ne spomnim več.
Glede tega, da bi naj bil eden najgrozovitejših filmov – mene sta res “prestrašili” tisti glavni dve sceni na začetku filma, nato se mi zdi, da se je zadeva malo umirila, konec me je pa pustil čisto zmedeno (česar ne maram pri filmih).
Me je pa tudi malce spominjal na Memento.

Če želiš vedeti kaj več o filmu pa prebrskaj po straneh kot so recimo.

Tasika, hvala, ampak iz druge roke vem veliko o temu filmu, tudi s pomocjo IMDB-ja.
Zanimale pa so me izkusnje iz prve roke, torej tistih, ki so film dejansko gledali.

Film je definitivno šokanten, 100% pa ni najbolj grozen film. Film te preseneti s svojo “odkritostjo” in neposrednostjo. Zanesljivo eden izmed redkih filmov, o katerem se lahko zelo veliko debatira.

Zanimiv je sam način podajanja zgodbe – od zadaj naprej isto kot Memento, samo ne tako zmedeno.

Hmmm… Za to primerjavo tega filma s filmom Memento sem seznanjen, vendar vecina pise ravno obratno, torej, da je Nepovratno bolj zmeden…
Kakorkoli ze, sem bral na IMDB-ju da dve sceni v temu filmu (posilstvo in umor) nekateri uvrscajo na sam vrh po faktorju groze v celotni filmski zgodovini.
Vzporedno se v tej isti zadevi pise tudi o filmih kot so npr.:

-Audition
-I spit on your grave
-City of god
-Deliverance itd.

Od teh filmov sem gledal filma City of god in Deliverance, ki sta mi oba odlicna, vendar se mi nista zdela pretezka za zelodec. Pravzaprav mi je bila malce neprijetna le scena “squeal like a piggy” v Deliverance, ki pa je grozljiva le kot del celotnega grozljivega popotovanja…
Kaksnega mnenja ste ostali o filmu Nepovratno in ostalih grozljivih ali t.i. grozljivih filmih?

Zelo dober film, najbolj grozovit pa ne. Poac poglej si ga 🙂 Meni ni vsec, ce vem dosti o filmu, ki ga moram gledati. Ponavadi najrajsi ne vem cisto nic.. razen mnenj, kaksen je bil 🙂

Jaz sem pri Nepovratno že po drugi sceni uvidel potek filma tako, da poteku zgodbe potem ni bilo težko slediti, saj ni nobenih preobratov ali misterioznosti.

Memento pa je iz drugega testa – ČB prebliski, sama zmedenost glavnega junaka. Po filmu se je pogovor o različnih pogledih res prilegel, da o brskanju po spletu sploh ne govorim.

Žal si nisem ogledal nobenega od naštetih filmov, si bom pa probal kakšnega sposodit.

Obstaja pa tudi termin “nagravžnih” filmov – Bad Taste 😉 Peter Jackson je že takrat pokazal ves svoj talent.

Cel film ima samo dva “nagravzna” prizora.

Rekviem za sanje (ce ga je kdo videl) jih ima sigurno vec, da ni dobil nobenih speficinih oznak.

Kaj je tako groznega?Na koncu:on,mama??

Rekvijem za sanje pa meni res ni bil grozen v klasicnem pomenu besede.
So pa vsi omenjeni filmi najbolj “grozni”, ker so realni.
Zivljenje je pac najbolj grozno.

… film sokira, ti da za mislit… pac ne ostanes hladen… vendar pa je realno grozen… posilstvo pokaze pac tako kot je, brez olepsavanj… dober film, vreden ogleda…

Film je bil nedavno na sporedu v Kinoteki – če si ga želiš ogledati, malo počakaj, ker se v Kinoteki filmi kar hitro “obrnejo” …

Danes sem gledal “Nepovratno” in mi je bil zelo dober. Moram pa priznati, da mi obe razvpiti sceni (umor in posilstvo) nista bila tako grozna kot so to drugi prikazovali.
Bolj me je presenetil slog snemanja in zvok, ki sta skupaj s scenarijem pri meni pustila mocan pecat. Obcutke, ki jih ustvari ta film (predvsem na zacetku) so resnicno unikatni, podobno kot je to pocel legenda Stanley Kubrick.
Film absolutno vreden ogleda za vse, ki si zelijo ogled malce globljih filmov!

A si mogoce ze gledal Dogville (Lars von Trier)… priporocam se ta ogled… meni dober film – je res svojevrsten, potegne te vase in vsekakor ne ostanes ravnodusen…

Priporocam!

Hmmm… nisem ga se gledal, pa ceprav poznam tega znanega danskega reziserja. Gledal sem tudi njegov film “Idioti”, ki pa nekako ni bil po mojem okusu. Presenetile so me tudi necenzurirane golote (erekcija, spolni organi itd.)
Si bom pa vseeno ogledal priporocen film.
Je kdo od vas mogoce gledal film Delicatessen ali Amores Perros?

Dogville je odličen – priporočam ogled ne glede na to, da Idioti niso bili ravno your cup of tea. Film pusti pečat ravno zaradi izvirnega, minimalističnega – mogoče celo gledališkega – pristopa. Po svoje je zelo surov (značilno za režiserja), neizumetničen in pusti vtis predvsem z zgodbo. Čredni nagon, zatiskanje oči pred resnico…psihio-fizični teror, kaznovanje žrtve za napake družbe ipd.

Delicatessen sva gledala z dragim ta vikend že drugič. Če si slučajno še nisi pogledal, ti priporočam obvezno ogled filma City of lost children.

Poznaš Pi?

New Report

Close