IRISH CREAM torta – prosiiiiiiim pomoč!!!
Drage kuharske virtuozinje!
Naslednji teden imam moj ljubi možek rojstni dan in bi ga rada presenetila z Irish cream torto.
Za osnovo biskvita bi vzela recept pijane neveste, ta biskvit nato polila z Nesscafejevo kavo z okusom Irsih creama in malo likerja I.C., vendar se mi nato zatakne pri kremi, ki bi jo polila čez torto.
Smetana in želatina že prideta v poštev, ampak kaj menite, kaj bi lahko še dala, da bi še dodatno okrepila okus po irish cream likerju v sami kremi, ki bi jo namazala na torto?
Če ima kakšna tudi kakšen drug predlog glede osnove biskvita torte, je le-ta zelo doborodošel…
p.s.
glede na to, da jo bo mož kasneje nesel k svojim športnim kolegom, bi res rada, da je takšna “močna, moška…”
Hvala vsem vnaprej in lep pozdravcek!
Nika
Hej,Nika 33!
Najprej hec:ko sem na hitro preletela,sem brala…bi vzela recept najine neveste(hej,kaj pa je to,saj pise mlada Nika!).Potem nejeverno se enkrat prebrala pravilno.
Za to IC torto sem sprasevala enkrat v septembru,pa nisem dobila vsebin.
Zaznala sem jo v Vrhniski pekarni na degustaciji.Res dobro!!
Kaj bi ti svetovala? Verjetno res smetano,jaz pa bi naredila zraven se dobro mandljevo kremo. Okusi kava,wisky in mandlji se zelo ujemajo,kot lesniki tudi. Lep pozdrav in naj ti uspe suuuuper torta Babi
Hej,Nika!
To je preprosto. Delam jo po receptu iz svoje kuharice.To je ena redkoh krem,ki ima dodano tudi moko.Mislim,da ve mlade uporabljate nekaj novega za gostenje krem(puding,skrob,zelatino).Bos videla.Ce dela katera drugace,naj doda svoj recept.
Mandljeva ali lesnikova krema
3 dl mleka,5 rumenjakov,1 jajce,3 dag moke,5 dag mandeljnov,20 dag sladkorja,2 do 3 dl sladke smetane,(liker po okusu).
Ce se ti zdijo kolicine prevelike,sorazmerno zmanjsaj,le jederca pusti enako. Za torto je skoraj prevec. Jaz ostanek zlijem v caso in potem ze kdo poje z navlazenimi piskotki.
Vse nastete sestavine razen likerja damo v posodo in stepamo nad paro tako dolgo,da se zgosti in naraste.Hladimo in vmes premesamo od casa do casa.
Ohlajeni kremi primesamo najprej liker,potem se stepeno sladko smetano.To je vse.
Zdaj mi je prislo na misel,da bi bila zelo okusna tudi kavina krema,ki jo naredis kot vanilijevo,le da primesamo ze gosti kremi namesto vanilijevega sladkorja mocno crno kavo.
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.