Irena Štaudohar bolestno obsedena z imidžem, da “veste, jaz veliko berem”
Ne skrivam, da mi gre pisanje Irene Štaudohar neznosno na živce.
Večinoma piše v edicije časopisa Delo, mogoče še kam drugam.
Njen patetični stil pisanja me ponavadi ustavi že pri prvih besedah in ne berem več dalje. Kar pa imam do zdaj prebranih člankov od nje, pa vem, kakšen “fake it till you make it” tip piske je! Prebere eno knjigo v angleščini in v bistvu napiše njeno obnovo, vmes pa se spakuje, kako je “on moj najljubši pisatelj”, kako “vedno znova posegam po njenih knjigah”, kako “je to moj prav poseben kraj” in tako dalje v tej zafnani patetiki.
Zadnje čase pa odkrivam nov šport branja njenih člankov: preberem (na hitrico preletim) do prvega mesta, kjer bo vrgla svojo bombo: obsedeno poudarjanje, da je “prebrala” knjigo!
Praktično ni članka, v katerem ne bi na vsa pljuča poudarjala, da ona “bere”! “Vedno, ko berem Shakespearja …”, “Ko sem brala njegov roman …”, “Njene novele sem prebrala v enem popoldnevu …” in tako dalje. Vedno znova! In nikoli ne zdrži prav dolgo, to njeno venmetanje se pojavi zelo hitro v članku! (Zato tudi vedno zelo hitro neham brat.)
Ženska je očitno blazno zakompleksana glede “statusa intelektualke” in ne more zdržati, da ni bi vsemu svetu razglasila, da “veste, jaz berem”! Da slučajno ne bi kdo vprašal: “Ja, a pa si prebrala to knjigo?”
Delo sem nehal brati, ko so za svojega glavnega kolumnista, znači za prvo pero hiše, nastavili Borisa Šuligoja, tako dolgočasno pisanje tako nezanimivih misli redko vidiš, na Delu je pa njihov “paradni konj”.
Kot veliko drugih dnevnih časopisov, je tudi Delo povozil čas, niso se znali prilagoditi novim časom, ne tehnično, ne vsebinsko, ne politično, naklade praktično več ni in Delo že leta ohranjajo pri življenju samo še naročnine v javnem sektorju in državne subvencije za režimske medije in ni nemogoče, da bo po zgledu RTV tudi naročnina na Delo kmalu postala obvezna.
Zakaj pa ne, če moramo prisilno plačevati RTV, nam komot še za Delo isto naredijo, če hočeš imeti doma toplo vodo, moraš biti naročen na to listje.
Ena938, 10.08.2025 ob 23:03
Zdaj enkrat sta bili dve perli v popoldanski oddaji Dnevna soba: Štaudohar in Milek! Obe antipatični, še voditeljica Žarn za piko na i.
Uhhh, Vesna Milek je pa še en primerek zafnane patetike! V bistvu obe čist skupaj pašeta! Obe imata približno podoben stil spakovanja. Razlika je mogoče samo v tem, da Milekova dejansko mlati prazno slamo. Štaudoharca vsaj naredi šolsko obnovo knjige, ki “veste, sem jo prebrala”. Ampak tole njeno nenehno poudarjanje, da “ko sem brala to knjigo” itd., je totalno odbijajoče! Mislm, ej! Če pišeš o knjigi, a ni vnaprej jasno, da si jo prebrala?? Zakaj je treba na vsakem vogalu pribijat, da “veste, sem prebrala”??! Deluje res že kot neka obsesivna motnja in seveda kot gromozanski kompleks, ki ga očitno ima. Morda zato, da se ne bi razvedelo, da nekoč sploh ni marala branja? Zdaj pa to na veliko kompenzira.
Ko berem njene članke …, 10.08.2025 ob 23:23
Uhhh, Vesna Milek je pa še en primerek zafnane patetike! V bistvu obe čist skupaj pašeta! Obe imata približno podoben stil spakovanja. Razlika je mogoče samo v tem, da Milekova dejansko mlati prazno slamo. Štaudoharca vsaj naredi šolsko obnovo knjige, ki “veste, sem jo prebrala”. Ampak tole njeno nenehno poudarjanje, da “ko sem brala to knjigo” itd., je totalno odbijajoče! Mislm, ej! Če pišeš o knjigi, a ni vnaprej jasno, da si jo prebrala?? Zakaj je treba na vsakem vogalu pribijat, da “veste, sem prebrala”??! Deluje res že kot neka obsesivna motnja in seveda kot gromozanski kompleks, ki ga očitno ima. Morda zato, da se ne bi razvedelo, da nekoč sploh ni marala branja? Zdaj pa to na veliko kompenzira.
Torej jo poznaš in si ji nečesa nevoščljiva? Bi morala biti ti v oddaji?
Katera BUDALA pa še bere Delo? Katera BUDALA še gleda informativni program RTV SLO?
Od teh dveh berem samo naslove, da vidim, kateri drek servirajo tisti dan, in berem SAMO komentarje.
Ker ljudem je vse jasno, jasno, da berejo drek.
DELO in RTV Slo bralcev in gledalcev sploh ne potrebujeta, jih tudi nimata. Delo in RTV Slo se financirata od kapitala, ki goni določeno agendo – kljovid, Ukrajina, zelena energija – sami PSHYOP nategi.
Pa kako teh “novinarjev”, ki delajo za Delo in RTV Slo NI sram, da vsak dan lažejo, prikrivajo, pišejo naročene manipulacije?
Ko vidim v trafikah te Delove zaplate časopisnega papirja, se sprašujem, kam to pol’ gre, ker težko verjamem, da se najdejo ljudje, ki so pripravljeni plačevati ta drek. A ‘ma kdo info, kam to gre, naslednji dan direkt na odpad odpeljejo, ali kaj?
Spremljam pa veliko informativni program neodvisnih kanalov na spletu, X-u, Rumbleu, YT je po 2023 nekoliko sprostil cenzuro, spremljam ISTE tam od 2020-21, hrvaške, srbske, ameriške in britanske, v Sloveniji jih skorajda ni, jih je manj kot je prstov ene roke.
pikimepiki, 11.08.2025 ob 06:41
Katera BUDALA pa še bere Delo? Katera BUDALA še gleda informativni program RTV SLO?
Od teh dveh berem samo naslove, da vidim, kateri drek servirajo tisti dan, in berem SAMO komentarje.
Ker ljudem je vse jasno, jasno, da berejo drek.
DELO in RTV Slo bralcev in gledalcev sploh ne potrebujeta, jih tudi nimata. Delo in RTV Slo se financirata od kapitala, ki goni določeno agendo – kljovid, Ukrajina, zelena energija – sami PSHYOP nategi.
Pa kako teh “novinarjev”, ki delajo za Delo in RTV Slo NI sram, da vsak dan lažejo, prikrivajo, pišejo naročene manipulacije?
Ko vidim v trafikah te Delove zaplate časopisnega papirja, se sprašujem, kam to pol’ gre, ker težko verjamem, da se najdejo ljudje, ki so pripravljeni plačevati ta drek. A ‘ma kdo info, kam to gre, naslednji dan direkt na odpad odpeljejo, ali kaj?
Spremljam pa veliko informativni program neodvisnih kanalov na spletu, X-u, Rumbleu, YT je po 2023 nekoliko sprostil cenzuro, spremljam ISTE tam od 2020-21, hrvaške, srbske, ameriške in britanske, v Sloveniji jih skorajda ni, jih je manj kot je prstov ene roke.
“Pikimepiki”, skrajni čas, da vzamete dozo zdravil proti depresiji in nervozi.
Forum je zaprt za komentiranje.