IQ Iris Mulej
Res je bilo to oz. res je. Bilo je objavljeno v Novi. Lahko ti citiram njen odgovor z intervjuja, ker imam tole Novo še med starimi časopisi:
“Izmerili so mi 156 IQ in pripisali, da tako visoko vrednost doseže le 1% svetovne populacije. 148 IQ je pogoj za vstop v Menso. Od količnika 150 dalje pa meji že na genialnost.”
Mensa = društvo, ki združuje ljudi z izjemno visokim inteligenčnim količnikom.
Ampak ko jo poslušaš, ne zna pa nič pametnega povedat in nobenega stavka skupaj spravit. LP
Tina, a ker je izučena zlatarka ne more imeti takega IQ-ja? A vsi ki so tako pametni, morajo obvezno biti neki čudaki? Spomnim se pred nekaj leti, ko so v Veliki Britaniji testirali ljudi, ki opravljajo dela z nižjo stopnjo izobrazbe (šoferji, natakarji, čistilke, razni dostavljalci), so bili presenečeni, ker veliko jih je imeli nadpovprečen IQ. Obstajajo pa tudi ljudje, ki imajo lahko po več doktoratov, pa imajo podpovprečen IQ. Če imaš visok inteligenčni kvocient še ne pomeni, da boš zasedel ne vem kako visok položaj v službi.
Kar pa se nje tiče, tudi jaz malce dvomim, da ima 150 IQ. To lahko vsak si izmisli, koliko ima kdo, naj pokaže test! 😉
Groza… prava slovenska fovšija….
Tale vic je samo za vas…
Pelje Vergil Danteja skozi pekel. Spustita se navzdol in prideta do privezanih dus nabodenih na kole.
Dante: Kaj so le storili, da tako trpijo?
Vergil: To so morilci in posiljevalci, nabodeni tako placajo za svojegrehe. ..
gresta dalje v naslednji krog in prideta do ubogih privezanih nakamne, kjer jim vrane kljuvajo jetra.
Dante: Kaj pa tile?
Vergil: Tile so izdali Bozjo skrivnost…
v naslednjem krogu naletita na jezero polno gnoja v katerem plavajo neprivezane duse.
Dante: Olala, tile pa niso niti privezani, niti ograjeni. Kako to? Zakaj pa te duse ne pobegnejo?
Vergil: To pa so Slovenci. Vsakic, ko kateri zeli priplezati iz dreka,ga drugi takoj nazaj potegnejo!
IQ in izobrazba ter poklic sploh nista direktno povezana. IQ pomeni zmožnost reševanja problema, pred katerim si se znašel prvič. Tako ljudje z dobrim spominom nimajo nujno nadpovprečen IQ (milionar!). IQ bi bilo bolje opisali z izrazom inovativnost.
Ali se pa Iris dobro znajde v danih situacijah pa me ne briga.
Iris Mulej že od nekdaj kujejo med zvezde, da obvlada tuje jezike-aktivno, da je sposobna poslovno,da ima visok IQ in vse skupaj je zame samo reklama,ker pri samem nastopu ne zna povedati popolnoma nič, deluje kot zmešana kura in zame to ni fovšarija,ampak nategovanje ljudi in eno samo laganje, kajti ona temu opisu ne seže niti do kolen..srečno:)
ne vem, zakaj bi morala misica karkoli imeti v glavi
za misico so jo menda zbrali zato, ker naj bi bila lepa, ne pametna
zato mene na milijonarju niti malo ni motilo, da so te kvazi misice nerazgledane, mi je pa bilo smesno, da sedi tam na kupu 10 popolnoma povprecnih, vsakdanjih punc, oblecenih dolgocasno, z dolgocasnimi frizurami, skratka sive miske, bile pa naj bi lepotice
pa kje je glamur, blišč, izstopanje iz povprecja, da reces vauuuu…….
Res je, da Iris Mulej ne zna kaj pametnega povedat (ko je bla na E+ je izgledala prav neumno). Res pa je tudi, da veščine komunikacije niso zmeraj povezane z inteligenco. Prav nasprotno. Ponavadi se tisti z najvišjim IQ-jem najmanj znajdejo v družbi in v “casual” pogovorih, ker jim v glavi mrgoli nekih informacij in idej, ki jih težko povežejo v nek pameten stavek. Dost takih poznam, ki so kao ful inteligentni, pa se vsi norčujejo iz njih. Ni pa nujno…
Meni je tudi ful smešno, ko jih imenujejo “lepotice” so pa čisto povprečne ženske. Dostikrat je kakšna na ulici dosti lepša ampak tej ne reče nihče lepotica!!!
Lepotica pač ne more biti vsaka, ki zmaga na miss Slovenije ali kakšnem drugem izboru!!Najpametnejši v posebni šoli tudi ni najpametnejši v mestu!!!!
Glede inteligence nebi govoril!
Forum je zaprt za komentiranje.