Najdi forum

Pozdravljeni,

prosim za nekaj kratkih informacij o Ipad2. Sicer sem že brala o izdelku na internetu, vendar mi naslednje stvari niso jasne.

Zanima me naslednje: ali je za delovanje obvezno imeti sim kartico mobilnega ponudnika ali deluje tudi brez tega, npr. če imaš doma brezžični internet?
V kolikor imaš sim kartico ponudnika ali je potreben samo paket za internet ali tudi glasovni (za glasovne klice)?

Ali se gor lahko nalaga samo vsebina iz iTunnes ali tudi že obstoječe pesmi, videi, ki so sedaj že na računalniku?

Ga kdo uporablja, lahko kaj poveste s čim ste zadovoljni s čim pa ne?
Ima morda kdo Galaxy Tab in lahko poda mnenje o tej stvarci?

Hvala

Glede prvega vprašanja: ne, ni nujno, da imaš sim kartico. Cenejši ipadi sploh nimajo te možnosti, temveč komunicirajo zgolj prek wi-fija.

Glede Galaxy-ja: ni tako dovršen izdelek kot ipad, poleg tega pa zaradi manjše razširjenosti dobiš manj aplikacij (predvsem pa nimaš apple-ovega ekosistema za glasbo in knjige). Za surfanje, mail, facebook in podobno pa je povsem spodoben izdelek. Če ga dobiš ceneje (pri nas so raznorazne akcije pri siolu in mobitelu) in nimaš potrebe po itunes in ostalih apple specifikah, potem ga vzemi.

Če se ne motim lahko pri obeh predvajaš lastno muziko/filme, saj ima Galaxy tab tudi režo za spominske kartice, ipad2 pa to možnost ponuja prek posebnega konektorja.

Imam ipada prve generacije. Dela na wi-fi brez tezav. Ce ga zelos uporabiti za internet izven dosega wifija, rabis takwga, ki je 3g. Rabis pa kartico za prenos podatkov, pa magari tako za vsak dan.

Vse stvari nalagas preko itunes, vecina ni problem, predvsem filmcke pa moras spravit v pravo obliko.

Meni je zelo vsecen, najti moras samo dobro zascito za prenasanje. Zoprno je tipkanje slo crk, ki je enako androidu.

Se kaj, potem vprasaj.

Hvala obema dosedaj.

Topsy, ali lahko na Ipad-a nalagaš tudi zadeve mimo iTunnes?
In kako je s temi aplikacijami? Naložiš aplikacijo in jo lahko že uporabljaš ali moraš potem za uporabo te aplikacije kupovat zadeve na iTunnesu.
Lahko navedeš en primer?

Vnaprej hvala.

lp

Imam iPad 1, lahko ti povem samo to, da lahko zagotovo nalozis knjige, ki niso iz iTunes, drugace pa imam jaz muziko in aplikacije samo preko iTunes.

Aplikacije gredo app centra. Ene so brezplacne, a ponavadi omejene pri uporabi, ene se pa placuje. Potrebujes racun v istoru in posledicno kartico. Placali smo recimo za Angry birds, ki jih zdaj igramo vsi po vrsti. Punci pa imata en kup igrib brezplacno, mz spremlja brezplacno formulo ena, pa se kaj bi se naslo.

preko aplikacije VLC se lahko prenasajo filmi in videi z racunalnika, sicer z racunalnikom in itunesprogramom, ampak ni povezano z itunes store.

Hvala vsem za odgovore

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close