Najdi forum

IP naslov-gmail

Opazila sem da ko si dopiuješ preko gmail računalnik nekje spodaj točno napiše IP naslov.

Ali to pomeni, da če se dobro spoznaš na računalnike, izveš iz katerega naslova, kot je ulica itd prihaja tvoj dopisovalec?

Ja seveda – lepo te prosim.

Iz IP naslova izveš:

– kdo je tvoj ponudnik internet storitev (siol, t2, Amis,…) in to je vse.

No ti jaz napišem moj IP naslov 98.114.298.112

in sedaj se pa poiščite in ugotovite iz katerih rovt sem 🙂
Ne gre tako lahko. Lahko se pa skrijem za proxy-jem, kateri dejansko skriva moj
pravi IP naslov in kaj sedaj ?

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Kolikor mi je znano, v Gmailu spodaj napiše : Zadnja aktivnost v računu . tralala in IP …
To pomeni, da – v kolikor poznaš svoj IP – lahko kmalu vidiš, če se je pred tabo še kdo drug prijavil na tvoj Gmail.

IP – ja, to je v bistvu tvoj internetni EMŠO, po katerem te mimogrede izsledijo. Ampak za to je ponavadi potreben sodni nalog, s katerim kaka uradna osebica primašira do tvojega ponudnika interneta ( siol, t-2, telemach… ) in nato jim dajo oni izpiske, na katerih se vidi, kdo od naročnikov je na določen čas uporabljal določeni IP. Naslov naročnika pa seved imajo v bazi plačnikov računa.

Kot si pa verjetno sam opazil, pa za vsesplošno “razkrinkanje” v tej zgodbici največkrat manjka en člen: sodni nalog.

Obstaja pa še druga sicer nekoliko nezanesljiva pot, ni pa izključena.
V kolikor imaš statični IP, imaš vedno enakega. Torej… napišeš nekaj na en forum, kjer se recimo zabeleži tvoj ip.. na tistem forumu te poznajo osebno in nekdo vidi tvoj IP in si ga nekam zapiše. Če potem kjerkoli zasledi tvoj IP… lahko sklepa, da si pač to ti, oziroma nekdo iz istega (domačega, službenega.. ) omrežja.

Vsekakor je napačno prepričanje, kolk smo anonimni na netu. V bistvu smo vedno ožigosani… le naš žig ni ravno vsakemu na voljo.

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Ja, klemen, kolk povprečnih domačih uporabnikov pa uporablja proxi? 😉

Imam prijatelja v neki firmi, kjer imajo statični ip. Na spletni strani imam števec obiskov, kateri beleži IP. Njegov je precej enostaven za zapomnit… in tako z precejšno verjetnostjo vem, kdaj je skočil na ogled moje strani… 😉

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Sir – Yes Sir.
Imaš prav – l.o.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Huh, če mi klemen reče, da imam prav…. bo pa verjetno kmal nastopil čas, da bom tudi sam sebe začel vikat 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close