Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Inventura

Inventura

Podpisala sem pogodbo za določen čas treh mesecev v trgovini.Ker ne bom dlje delala me zanima ali res moram iti delati na inventuro?!

In zakaj ne bi opravljala inventure v trgovini, če si zaposlena v trgovini in bodo v času tvoje zaposlitve imeli inventuro?

Kaj pa je narobe z inventuro? Saj se ti šteje v delovni čas, ure, leta, zavarovanje, plača….

zakaj je inventura problem? jo je treba opravit izven delovnega časa in ti teh ur ne plačajo?

ne, v takem primeru je niti redno zaposleni ne rabijo it delat.

Odgovor na objavo uporabnika
čekdisout, 28.09.2021 ob 13:40

zakaj je inventura problem? jo je treba opravit izven delovnega časa in ti teh ur ne plačajo?

ne, v takem primeru je niti redno zaposleni ne rabijo it delat.

A potem je inventura prostovoljna? Kako pa trgovke za NDČ? Se lahko zmišljujejo ali bodo delale ali ne? Če imam jaz prav v spominu, na vsake toliko ena pride na vrsto. Ne vem zakaj se nekdo ne potrudi, sploh če je za določen čas, mogoče vseeno lahko računa, da se ji podaljša pogodba zaradi “pridnosti”, sploh v teh časih.

Grenivka422, 28.09.2021 ob 14:10

A potem je inventura prostovoljna? Kako pa trgovke za NDČ? Se lahko zmišljujejo ali bodo delale ali ne? Če imam jaz prav v spominu, na vsake toliko ena pride na vrsto. Ne vem zakaj se nekdo ne potrudi, sploh če je za določen čas, mogoče vseeno lahko računa, da se ji podaljša pogodba zaradi “pridnosti”, sploh v teh časih.

nič kar delaš za delodajalca ne sme in ne more biti prostovoljno in neplačano.

aja, ker so “težki časi” lahko izkoriščaš delavce, da ti zastonj delajo ali kako?

korona je bila za trgovine nekaj najboljšega po rezanem kruhu, kolikor vem….

čekdisout, 28.09.2021 ob 14:49

aja, ker so “težki časi” lahko izkoriščaš delavce, da ti zastonj delajo ali kako?

korona je bila za trgovine nekaj najboljšega po rezanem kruhu, kolikor vem….

No jaz gledam s tega stališča če si nekje nov, ne rečeš takoj v štartu, da nekaj ne boš naredil, da ti ne paše, ker ni plačano. Se pač potrudiš daljnoročno, potem pa dalje diplomatsko. Se pa strinjam da trgovci izkoriščajo na veliko zaposlene.

Grenivka422, 28.09.2021 ob 14:54

No jaz gledam s tega stališča če si nekje nov, ne rečeš takoj v štartu, da nekaj ne boš naredil, da ti ne paše, ker ni plačano. Se pač potrudiš daljnoročno, potem pa dalje diplomatsko. Se pa strinjam da trgovci izkoriščajo na veliko zaposlene.

pol pa pojdi in delaj zastonj.

to je čisto izkoriščanje in še kaznivo po vrhu.

ni mi jasno, kako morete navadni reveži zagovarjat take gnile poslovne prakse?

zakaj že? da bo imela neka korporacija 100 evrov dobička več?

idioti

ha, inventura je obveza trgovine, vprašanje je le, kako je trgovina organizirala stvari. Js sem bila le na eni inventuri in je vse kaotično, tam sam šteješ stvari po trgovini. Če je kaotična mala trgovina, kaj šele velika. Če ženska dela za podjetje, za katero msilim da dela, ti ne plačajo vsega, žal. Tam izkorišlajo na veliko, razen če poznaš koga ali se prilizuješ na veliko. če ne pride, pač gre na bolniško itak je napisala da ne namerava ostati.

čekdisout, 28.09.2021 ob 15:03

pol pa pojdi in delaj zastonj.

to je čisto izkoriščanje in še kaznivo po vrhu.

ni mi jasno, kako morete navadni reveži zagovarjat take gnile poslovne prakse?

zakaj že? da bo imela neka korporacija 100 evrov dobička več?

idioti

Definitivno ne zagovarjam izkoriščanja delavcev, gre za diplomatski odziv začetnika na delovnem mestu. Jaz nikoli na začetku neke službe nisem pogojevala kaj bom in kaj ne. Sčasoma pa sem dala vedet določene stvari.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close