Invazija na Ukrajino!! Kaj če začnejo z atomskimi bombami?
brihtno pa lih nisi, 24.02.2022 ob 09:20
smeh no, 24.02.2022 ob 09:16
Matijka, 24.02.2022 ob 09:05
smeh no, 24.02.2022 ob 09:04
Tajanstveni, 24.02.2022 ob 08:34
Samo ena država je med nami in Ukrajino.
ti pa rabiš eno orng lekcijo iz geografije. večina folka tule pa iz zgodovine.
Ti tudi, poglej na koga meji Madžarska?
meni je čisto jasno, na koga meji Madžarska, mi je pa tudi jasno, kaj vse je še med Ukraijino in nami. Izjavljat take fore, da je vmes samo ena država, je populistično zganjanje cirkusa, samo zato ker en repek Madžarske meji na Ukrajino. dejte no, vas prosim.
Samo 600km ravniskega panonskega sveta nas loči od UK. A ti misliš da se bodo raje šli alpinističnega plezanja?
predvsem ti nisi brihten, če misliš, da se bo putin ubadal z enim balkanom. dej, pliz no.
Dogovorjeno, 24.02.2022 ob 09:32
Matijka, 24.02.2022 ob 08:55
Dogovorjeno, 24.02.2022 ob 08:48
Matijka, 24.02.2022 ob 08:31
Ne nismo blizu, noter smo, če takoj ne ustavijo putina, bo kitajska zasedla tajvan………..in potem……
Seveda da ga bo! … to je dogovorjeno. Tudi dogovorjeno je da se te amerikance zapufane omeji in se jim da vedet da vsepovsod ne morejo vtikat svojih krempljev. In ko bodo to dojeli bodo padle tudi njihovo nastavljene vlade in politiki.
Je pa dejstvo da ti pometajo pred svojim pragom amerikanci pa dalec od doma.
Kdor pa pozna situacijo ,pa tudi ve da fehtajo ukrainci za batine ze dolgo.
Je pa ena zanimivost pri vsem tem….. Erdogan ? molci. Izraelci tudi
Spremembe se obetajo upam da
To je logika, ki jo imajo bolj ali manj srbi, in gre takole, “da smo mi napadli, so krivi drugi, kaj pa provocirajo” mar ne?
Ja tudi žrtev je kriva, ker je provocirala mar ne?
Problem te miselnosti je, da povzroča samo in le zlo in nobenega napredka in rešitve, samo in le zlo in žrtve.
NE ! To je logika slavov!
In ce hoces to razumet jih moras poznat. Srbjanci so naduvanci, ampak napram rusom so p***kin dim.
Oni so rusi , ponosni x10 nspram srbjancem ki se prodajo … ne pozabit na grke, bolgare in romune. A se je kdo ze oglasu. Pa ostali ki so bili vcasih pod sovjetsko zvezo…koliko klobasajo !?! …
Lepo je povedal bivsi svabski minister…. ne ga podcenjevat, in ne ga imet za.butca.
On je po tem ko sta Hruscov in zapit Jelcin shebsla rusijo v nulo, Rusijo nataj naredu. In kdor pozna ruse in njihovo mentaliteto. On je za 85% rusov bog. Oni rabijo takega.
Ps. Preberte si kaksno ” neutralno” zgodovinsko knjigo. Rusi so crkaval od lakote, ko so jim ponudili hrano in denar ter blaginjo, zgolj v zameno da se odrecejo ” matki russiji” in sprejmejo tujega vladarja. Kaj je bilo. Lacni so sli na fronto se borit za svojo rusijo. ?
V rusiji sem bila v 15 letih večino svojega delovnega časa. Ruski povprečen volilec je prepričan, da si zasluži boljšega voditelja od Putina, ampak jih je zgodovina naučila, da ni dobro, da se upirajo kremlju. Matka rusija pomeni veliko samo tistim na robu in tistim, ki živijo na račun vojske.
Tega pa ne poznam, da bi jim kdo ponujal blaginjo oni pa so se temu odrekli in raje šli na boljiča? Kdaj je bilo to?
https://www.24ur.com/novice/slovenija/janez-jansa-odpovedal-turbolet-v-ukrajino.html
Krtek že beži v luknjo.
A slovensko delegacijo je poslal v vojno, sam general twito pa je stisnil rep med noge? Značilno za njega še iz slovenske vojne, kjer so mu operativci dali naziv krt, ker je bil 24/7 v zaklonišču pod CD
A potlej se bo lahko udeležil sodne obravnave ?!
Matijka, 24.02.2022 ob 09:44
Kako to misliš? Glede na odzive, se bo balkan, predvsem srbski del, samo priključil “bratski” rusiji.
ja, in srbi so res ful pomemben faktor v svetovni politki:)))) tako kot takrat, ko so bili ‘u ratu sa amerikom’, ko jih je nato bombardiral. in tudi za nas srbi niso noben faktor, ena brezvezna propadla država, ki se ne izkoplje iz svoje balkanske morije.
pa koga brigajo te obskurne državice. putin bo sklenil pakt s kitajsko, že nastaja ‘evrazijska zveza’, to je problem, ne pa eni srbi. kitajska bo iskala strateške poti do nas čisto preko drugih virov in je en brezvezen balkan čisto nepomemben. res, berite kake mednarodne članke, meni se ne da več tule o tem razpravljat. lp
Matijka, 24.02.2022 ob 09:42
V rusiji sem bila v 15 letih večino svojega delovnega časa. Ruski povprečen volilec je prepričan, da si zasluži boljšega voditelja od Putina, ampak jih je zgodovina naučila, da ni dobro, da se upirajo kremlju. Matka rusija pomeni veliko samo tistim na robu in tistim, ki živijo na račun vojske.
Tega pa ne poznam, da bi jim kdo ponujal blaginjo oni pa so se temu odrekli in raje šli na boljiča? Kdaj je bilo to?
1V 15ih letih in se jih ne poznas …?
Ne poznas!?! …. kdo vse se je opekel v Rusiji!?!
Potem ne pametuj okoli tega in ne karskteriziraj drugih na slepo. In ne! Nihce se ne boji Kremlja od njih. So pa ponosni da svet trepeta pred njim.
Poznas jih res ne…
Če se spomnimo mladih let. Kaj je povzročilo (in verjetno še vedno povzroča) največje tragedije? “Saj si ne upaš”.
In tako državi, ki jo že x let sankcionirajo, grozijo z sankcijami !:-)
In da bodo zaplenili njen denar pri njih (kdor ga ni spravil “na varno”, pa resnično ni vreden, da ga obdrži).
Predsednik pa v takih trenutkih o “datumu sprejema v NATO”.
Ne, človek res ne ve, kdo je bolj “nor”.
Že od začetka hladne vojne, se te velike državo prcajo, dejansko hladna vojna še vedno traja. In velike države se dobro zavedajo, kaj se zgodi če ena napade drugo. Zato pa se že 70 in več let izmikajo nuklearnim napadom.
Zadnji dve desetletji je prišla še velesila Kitajska in Indija. Torej imamo sedaj 4 hude velesile (Kitajska, Indija, USA-Nato, Rusija) in najbrž smo prav danes najbližje temu, da konkretno poči med temi velesilami.
Južna ima prav, 24.02.2022 ob 09:53
1V 15ih letih in se jih ne poznas …?
Ne poznas!?! …. kdo vse se je opekel v Rusiji!?!
Potem ne pametuj okoli tega in ne karskteriziraj drugih na slepo. In ne! Nihce se ne boji Kremlja od njih. So pa ponosni da svet trepeta pred njim.
Poznas jih res ne…
Vem kdo se je opekel, ne vem pa kdo jim je obljubljal blaginjo! Nemci so jih napadli, zato so se branili, in še par drugih. Če rusu daš ne ponudiš kruh, ne bo prijel za puško.
smeh no, 24.02.2022 ob 09:48
ja, in srbi so res ful pomemben faktor v svetovni politki:)))) tako kot takrat, ko so bili ‘u ratu sa amerikom’, ko jih je nato bombardiral. in tudi za nas srbi niso noben faktor, ena brezvezna propadla država, ki se ne izkoplje iz svoje balkanske morije.
pa koga brigajo te obskurne državice. putin bo sklenil pakt s kitajsko, že nastaja ‘evrazijska zveza’, to je problem, ne pa eni srbi. kitajska bo iskala strateške poti do nas čisto preko drugih virov in je en brezvezen balkan čisto nepomemben. res, berite kake mednarodne članke, meni se ne da več tule o tem razpravljat. lp
Nam lahko prilepiš kak tak mednarodni članek, ki je popolnoma neodvisen in nepristranski?
Bi lepo prosila, saj ti ne bo težko, glede na to, da jih ti bereš!
Matijka, 24.02.2022 ob 10:14
Vem kdo se je opekel, ne vem pa kdo jim je obljubljal blaginjo! Nemci so jih napadli, zato so se branili, in še par drugih. Če rusu daš ne ponudiš kruh, ne bo prijel za puško.
NAPOLEON!!!….. dej bod tiho ce ne poznas dejstev.
Mi je pa zanimivo kolk branis te podmukle lopovske ukraince…se kozakom zacni hvalnice pet…?
Pa da se zastopimo. Mi niso neki oh in sploh. Si pa zasluzijo spostovanje.
Južna ima prav, 24.02.2022 ob 10:20
NAPOLEON!!!….. dej bod tiho ce ne poznas dejstev.
Mi je pa zanimivo kolk branis te podmukle lopovske ukraince…se kozakom zacni hvalnice pet…?
Pa da se zastopimo. Mi niso neki oh in sploh. Si pa zasluzijo spostovanje.
Napoleon??? A jih ni napoleon napadel? Hmmm sedaj pa ne vem, ali je bil napoleon pacifist ali vojak? Dajte mi pomagajte ostali, meni se namreč zdi, da je bil napoleon agresor, vojak, ki je sejal vojno po evropi, tale tu pa pravi da je bil pacifist, ki je ubogim narodom ponujal blaginjo v zameno za ozemlje!
Joj, 24.02.2022 ob 10:30
Skrbeti bi vas moralo kaj bo s slovenskim gospodarstvom, veliko smo odvisni od Rusije ( dobava zemeljskega plina, …vse kar je delno v lastniški lasti Rusov). Ta vojna ima lahko neposredni vpliv na celotno EU in svet.
Točno tako, ampak žal imamo v tem trenutko v rokah nič in lahko le čakamo 🙁
Ameriški loleki v ameriški zunanji politiki so kuhali in drezali v ruskega medveda dolgo časa. Putinu je zmanjkalo potrpljenja. In če so Ukrajinci skupaj z ameriškimi “svetovalci” planirali izvesti blitzkrieg v Donecku in Luganskem je to logična poteza Putina. Putin bo postavil mejo v skladu z interesi Rusije. Pri tem ga ne bo noben ustavil. Podobna situacija kot Kosovo . Doneck in Lugansk sta razglasili neodvisnost. Ameriski loleki in zahod se sprenevedajo.
Ou je, 24.02.2022 ob 10:36
Ameriški loleki v ameriški zunanji politiki so kuhali in drezali v ruskega medveda dolgo časa. Putinu je zmanjkalo potrpljenja. In če so Ukrajinci skupaj z ameriškimi “svetovalci” planirali izvesti blitzkrieg v Donecku in Luganskem je to logična poteza Putina. Putin bo postavil mejo v skladu z interesi Rusije. Pri tem ga ne bo noben ustavil. Podobna situacija kot Kosovo . Doneck in Lugansk sta razglasili neodvisnost. Ameriski loleki in zahod se sprenevedajo.
Kako podobna, kosovo je srbija od 1913 in je po razpadu juge težila k odcepu, saj je bila pripojena srbiji po dogovoru, Ukrajina pa tudi ni nastala po 2. sv vojni, ko so izselili ukrajince in naselili stalinu pokorne in zaslužne ruse? Kje ti vidiš podobnost? Morda v tem, da nasilno pripojeni in združeni narodi nikoli ne funkcionirajo? No to pa je podobnost ja. Kosovo so zakuhali tisti, ki so 1913 razturali albanjo poguglaj kdo so bili, ukrajino pa kar stalin sam, s tem preseljevanjem in etničnim čiščenjem in če bi putin bil mirovnik in kaj vreden, nikoli ne bi napadel ukrajine, pač pa bi poskrbel za te naseljene ruse v svoji državi. Kar bi ga ceneje stalo, kot vojna.
Matijka, 24.02.2022 ob 10:26
Napoleon??? A jih ni napoleon napadel? Hmmm sedaj pa ne vem, ali je bil napoleon pacifist ali vojak? Dajte mi pomagajte ostali, meni se namreč zdi, da je bil napoleon agresor, vojak, ki je sejal vojno po evropi, tale tu pa pravi da je bil pacifist, ki je ubogim narodom ponujal blaginjo v zameno za ozemlje!
IN predno je Napoleon sploh vkorakal na rusko ozemlje se je tam dogajslo kaj!?! So bili na robu cesa!? Poznas zgodovino. Zakaj se je Napoloeon sploh odlocil vkorakat v rusijo!?!
Napoleon je bil predvsem oportunist …
Lej dej raje nehaj ?? , in .dej se raje praskej po glavi zakaj nas Jajo gobec otresa in kolk se bo zarad njegovega gobca poznal na nasih denarnicah…
Nobenih atomskih bomb ne bo.
Ukrajina ima več kot 60% rusko govorečih prebivalcev, vernikov ruske pravoslavne cerkve (“kijevska podružnica”) je približno 70%, ukrajinske pravoslavne cerkve je 15% ostalo so unijati, katoliki, ter manjše denominacije… Zakaj so “obrnili hrbet” Rusiji in postali pion zahoda je drugo vprašanje. Ob padcu železne zavese in Varšavskega pakta je dogovorjeno, da se NATO ne bo širil na vzhod, ker to ogroža reakcijski čas ruskih obrambnih sistemov. Za svetovni mir je bolj pogubno neravnovesje v reakcijskih časih (napad/obramba), kot intervencija v Ukrajini. Tisti ki so ustvarili “državo Kosovo”, zdaj žanjejo plodove svojega dela.
norci voditeljski, 24.02.2022 ob 08:10
Se ljudje sploh zavedate, kako blizu smo, da tile voditelji začnejo pritiskat gumbe za nuklearne napade? Če se to zgodi, bo kot domino efekt, zrukajo cel svet v enem dnevu!!?
Ko so zaradi kosovskih separatistov NATO geniji sesuli Srbijo, te ni nič skrbelo??
Vprešam za prijatelja.
Forum je zaprt za komentiranje.