Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev invalidska upokojitev

invalidska upokojitev

Ker bom verjetno ??? polno upokojena me zanima, kako je s prehodom iz službe v polno invalidsko kar se denarja tiče. Zanima me, če v službi dobiš odpravnino?

Mislim, da tudi za invalidsko upokojitev velja isto:

132. člen

(odpravnina ob upokojitvi)

(1) V primeru upokojitve pripada delavcu ob odpovedi pogodbe o zaposlitvi, odpravnina v višini dveh povprečnih mesečnih plač v Republiki Sloveniji za pretekle tri mesece oziroma v višini dveh povprečnih mesečnih plač delavca za pretekle tri mesece, če je to za delavca ugodneje.
(2) Delavec ni upravičen do odpravnine po prejšnjem odstavku, če ima pravico do odpravnine po 109. členu tega zakona in v primeru, če je delodajalec zanj financiral dokup pokojninske dobe. Delavec je upravičen do izplačila razlike, če je znesek odpravnine po 109. členu tega zakona oziroma znesek za dokup pokojninske dobe nižji od zneska odpravnine po prejšnjem odstavku.

Kaj pa, če si že bil upokojen 4 ure in si v službi dejansko delal le 4 ure, ostalo je pa refundiral ZPIZ? Firma mi pravi, da mi pripada le polovica odpravnine, a polovico mi bo pa ZPIZ plačal, haha???
Ali je kaj napisanega o tem v novem zakonu?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close