Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Invalidska pokojnina in Zavod za zaposlovanje

Invalidska pokojnina in Zavod za zaposlovanje

Stara sem 48 let.Sem invalid III.kategorije, brez omejitev in imam skrajšani delovni čas ( 4ure).Ker je podjetje v čudnem položaju, me zanima, če me odpustijo iz razloga nesposobnosti in se prijavim na Zavodu za zaposlovanje, kaj se zgodi z delno invalidsko pokojnino za 4 ure, ki jo sedaj prejemam od ZPIZ-a. Na Zavodu za zaposlovanje so mi že izračunali, koliko dobim pri njih nadomestila ( najvišje nadomestilo ). Bistvo mojega vprašanja je, ali dobim poleg nadomestila iz Zavoda za zaposlovanje tudi še vedno delno pokojnino od ZPIZ-a ali jo izgubim ter za koliko časa, ali se ta sedajnja delna invalidska pokojnina preračuna in potem vse skupaj dobom od Zavoda za zaposlovanje ….. Na Zavodu mi pripada glede na delovno dobo 12 mesecev. Kaj se zgodi z invalidsko pokojnino, ki jo imam sedaj odmerjeno z odločbo od ZPIZ-a v tem primeru, če sem 1 leto prijavljena na Zavodu in kaj potem, ko mi pravica do nadomestila na Zavodu za zaposlovanje se izteče ? Hvala za podroben odgovor.

hmm…na tvoje vprašanje ti ne znam odgovoriti…lahko pa poskusiš sama preračunati.

Seštej vse plače (brez pokojninske invalidnine) teh 12 mesecev in izračunaj povprečje. Nato izračunaj 70 % od tega zneska. To bi naj bilo tvoje nadomestilo. Če so ti na zavodu rekli, da boš prejemala približno enak znesek, kot si ga izračunala, boš verjetno prejemala invalidsko pokojnino posebej. Če pa je znesek, ki so ti ga povedali večji, je pokojnina že verjetno všeta.

Sem mal zakomplicirala. Upam, da si razumela. 🙂

Lahko pa se pozanimaš na zavodu. Ponavadi ni problemov, da ti ne bi hoteli razložiti, kako je na stvari.

Lep dan

predvidevam, da ste odgovor že dobili, ampak kljub temu: za čas ko ste prejmnik nadomestila za brezposelne na ZRSZ se vam delna invalidska pokojnina ustavi, in prejemate le nadomestilo za brezposlene. ZRSZ v svojem izračunu upošteva vašo polovico plače in delno invalidsko pokojnino (podatke zahtevajo od ZPIZ-a). ko vam nadomestilo na ZRSZ poteče, lahko pri ZPIZ uveljavljate delno invalidsko pokojnino kot nezaposleni invalid.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close