invalidnost 3. kategorije
Spoštovani!
Sem invalid 3. kategorije in IK mi je prepovedala opravljati delo v svojem poklicu. Prijavljena sem na poklicno rehabilitacijo in svetovalka mi je rekla, da bom morala čakati na rehabilitacijo vsaj še 10 mesecev. V tem času dobivam nadomestilo za invalidnost – 310 eurov. Ker s tem denarjem ne morem preživeti meseca, si iščem kakršnokoli delo, a brez uspeha. Zanima me, kaj bi se zgodilo, če bi se spet uspela zaposliti v svojem poklicu kljub odločbi invalidske komisije, ki mi to delo prepoveduje. Čutim se še namreč sposobno delati v svojem poklicu. Ali bi mi samo odvzeli nadomestilo za invalidnost ali bi se še kaj zapletlo?
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Lep pozdrav !
Zanima me,da kako je ob delni invalidski upokojitvi za 4.ure z Odpravnino ?
Na podjetju so mi rekli, da mi bo od končni upokojitvi pripadala glede na novo pogodbo za 4.ure dela temu primerna odpravnina ?
Zaposlen sem na JP Komunala in že od meseca Oktobra 2012 sem za 4.ure Invalidsko upokojen za 4.ure dokončno, da brez nadaljnih kontrol za ta čas 4.ure ! Trenutno še čakam na ponovno operacijo in ko bo operacijo mimo, da bom ponovno šel na IK in kakor kaže v dokončno pokojnino….
Resnično Lepo Prosim za odgovor kaj lahko naredim ? Hvala !
Jojojojo
To je problem. Če se upokojiš, je ok, dobiš pač tedaj celo odpravnino ob upokojitvi, kot da bi delal 8 ur. Če pa ti preneha delovno razmerje kot presežku, se pa bo pri izračunu odpravnine upoštevala le plača (polovična) in boš na ta način prikrajšan.
Zakon bi moral jasno določiti, da se tudi pri delni upokojitvi zaradi invalidnosti dobi pravica do delne odpravnine.
Zanima me če me lahko zaradi nove sistemizacije premestijo nazaj na staro delovno mesto. Sem invalid III. kategorije z omejitvami. Ali me lahko odpustijo iz poslovnih razlogov čez da za invalida z omejitvami nimajo primernega delovnega mesta. Imam 31 let delovne dobe, stara pa še nisem 50 let. Invalid sem od leta 2008. Zanima pa me še kaj lahko naredim ker tudi dosedaj niso upoštevali mojih omejitev in so mi nalagali dela ki niso bila primerna zame.
LP
Hvala za odgovor.
Forum je zaprt za komentiranje.