Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Invalidne babice – egoistični/skopuški starši

Invalidne babice – egoistični/skopuški starši

Kako lahko stara mama, ki je sicer mlada (relatvino okoli 60), ki že 5+ let ne dela zaradi kao zdravstvenih težav sedaj varuje vnuke (večino bolezni sicer glumi ker je hipohonder)?
Poleg tega ima še 2 velika pasa za katera skrbi – so bili luštni ko so bili mladički očitno (pa je pozabila da rabijo sprehod). Kje je tu kontrola bolniške … kako lahko taki ljudje pretentajo sistem. Mrš nazaj delat gnida stara. Za pošteno delat nisi … varovala otroke, pasla velike marcine pa bi. Pfuj.

So malstarši danes res postali tako egoisti, da pustijo otroka invalidu v glavi in telesu… samo da nebi plačevali vrtca?

Mojih otrok taka babica ne bo imela v varstu. 10000x bolj zaupam vzgojiteljem kot starim pohabljenim sabljam.

pa to je klasika. Sodelavec dobil vnuka, žena takoj na dolgotrajno bolniško in potem delno invalidsko, da je lahko čuvala otroka. ta druga na dolgotrajni bolniški, v resnici so pa na Hrvaškem kupili neko grmovje, kjer so postavili prikolico. Preverjanja ni nobenega, tako da je v resnici pravi čudež, da tega ne izkoriščajo vsi.

Delajo po 4 ure, jamrajo na polno, popoldne pa kopljejo po vrtu in čuvajo vnuke.  TKo se izkorišča državo, posledicno imamo pa premalo zaposlenih , takih primerov je veliko v Dso jih.

Kar nekaj natepavate.Ženska, stara 60, je čisto lahko že v penziji.Če ima pa kdo bolniško za 4 ure, jo danes nima na lepe oči, verjemite! Tudi jaz sem bila dve leti v bolniški, delala še 6 let po 4 ure, ozdravela.Sem v penziji in delam vse.Čuvam vnuke, delam na vrtu in hodim na morje, v hribe.Zdravje gre in se lahko tudi vrne.

Ljudje lahko zbolijo tudi mentalno (če še ne veš) in je to hujše kot fizično. Da ne rečem, kaj je še hujšega, ko zboliš fizično (npr. rak) plus mentalno.

Ste pa res nesramni, da tako sodite druge ljudi. Ne poznate njihovih zgodb, nič, nič, nič. Zakaj ne pometate pod svojim pragom?

Za tak nesramen odnos do starejših vam tudi drugi ne bi pazili otrok …sram vas je lahko, da jo tako grdo napadate!!!

Eng123, koliko žlehnobe in sovraštva!! Ti ne zaslužiš otroke …

Odgovor na objavo uporabnika
Lina440, 18.09.2024 ob 08:56

Delajo po 4 ure, jamrajo na polno, popoldne pa kopljejo po vrtu in čuvajo vnuke.  TKo se izkorišča državo, posledicno imamo pa premalo zaposlenih , takih primerov je veliko v Dso jih.

V Dso se pa ve zakaj je premalo zaposlenih aneeee. Na hitro: tezko delo dvigovanje posledicno sfukane hrbtenice. Umazani delo menjava plenic. Psihicno tezki delo psihiaatrija in demenca. Delas vikende, praznike,.nocne.Placa POD MINIMALC

Drugače je velik ? Zakaj so upokojene. Ce posadijo eno sadiko.solate to ni nic marobe. Drugo bi bilo. Ce bi s krompom kopale.

Je resno za invalidsko – boli jo od ramen do kolen do ne vem kaj vse. Komaj se vleče. Ampak vrt mora biti v nulo obdelan. Sta dva in imata po moje 100m2 vrta v nulo obdelanega. Ker kaj bodo pa sosedje rekli. Da je doma in še vrta nima,

Odgovor na objavo uporabnika
ENG123, 18.09.2024 ob 08:46

Kako lahko stara mama, ki je sicer mlada (relatvino okoli 60), ki že 5+ let ne dela zaradi kao zdravstvenih težav sedaj varuje vnuke (večino bolezni sicer glumi ker je hipohonder)?
Poleg tega ima še 2 velika pasa za katera skrbi – so bili luštni ko so bili mladički očitno (pa je pozabila da rabijo sprehod). Kje je tu kontrola bolniške … kako lahko taki ljudje pretentajo sistem. Mrš nazaj delat gnida stara. Za pošteno delat nisi … varovala otroke, pasla velike marcine pa bi. Pfuj.

So malstarši danes res postali tako egoisti, da pustijo otroka invalidu v glavi in telesu… samo da nebi plačevali vrtca?

Mojih otrok taka babica ne bo imela v varstu. 10000x bolj zaupam vzgojiteljem kot starim pohabljenim sabljam.

Sram Naj vas bo baba z razmetanim podstrešjem FUUUJ ???

Tu gor se kdo sploh zna slovensko??

gospe, ki so danes stare 70let in vec, so se v penzijo spravile pri 45tih. Zato pa so tako cile se pri globoki starosti. Tale generacija kot jo opisujete je delala ze takrat, ko si sedaj nasi otroci(pri 17letih) navadno ne znajo obrisati sami smrklja iz nosu. Zasluzijo si torej penzijo pri tej starosti. Generacija sedaj 40-50 let pa bo resno zbolela se preden po docakala penzijo. Razen tistih, ki ze itak med aktivnimi leti ne delajo in glumijo jeza in drzavo.

Gospe pri 70 plus so šle v penzijo pri 55 letih z polno delovno dobo. Pri 45 let so šle tiste ki so zaradi bolezni ali beneficiranega staža šle prej.

Malo se v ogledalo poglej coprnica

Je resno za invalidsko – boli jo od ramen do kolen do ne vem kaj vse. Komaj se vleče. Ampak vrt mora biti v nulo obdelan. Sta dva in imata po moje 100m2 vrta v nulo obdelanega. Ker kaj bodo pa sosedje rekli. Da je doma in še vrta nima,

Imela sem sorodnico z nogami oteklimi kot hlodi. Stalno je bila v bolecinah, a je vsak dan delala na vrtu, ki je bil vecji od 100 m2. Ker jo je to drzalo pri zivljenju.  Naj ponovim: ker jo je to drzalo pri zivljenju. Ne zaradi sosedov, ampak ker ji je vrt dajal smisel, voljo in upanje. Vse je naredila v pocasnejsem tempu, glede na njeno zdravstveno stanje. V sluzbi bi morala delati na normo, cesar ne bi zmogla. Na vrtu je pa lahko raztegnila dvourno delo na ves dan. Ko vrta ni vec zmogla obdelovati, je slo z njo zelo hitro navzdol. Umrla je v manj kot enem letu.

Tudi zlobe boste en dan stare 60, 70, 80 let, tudi zlobe boste v bolecinah, ki nikoli ne bodo ponehale. Ampak ve boste drugacne, ve ne boste v nicemer videle smisla zivljenja. Vse boste prekritizirale, vsakega nadrle, vse sovrazile, ker boste poosebljena mizerija. Pravzaprav ste to ze danes.

Daj no. Kdo bo pa vzel 60 letno osebo v službo. Bi rad tebe videl zaposlovat koga sploh nad 50 let… Tisti ki so postali okoli 60ga leta brezposelni, so končali, ni variante da dobijo spet službo, razen če so res specifičen kader ki se ga še vedno rabi. Ampak teh je mogoče 5%.

Delat sem šla takoj po končani srednji šoli, stara 18 let. Ob delu sem naredila Višjo šolo, vse sem si plačala sama. Delala sem do 55. leta, dokler ni šlo podjetje v stečaj. Nato sem ostala doma, bila nekaj časa na zavodu, nato brez dohodka, nato pa sem šla že v penzijo, ker sem imela pogoje. Pri 60. letih sem bila v penziji.

V tem času nisem lenarila. Skrbela sem za ostarelo in bolno mamo, po potrebi pomagala pri varstvu vnukov in delala vse doma.

Sem iztrošena, marsikaj me boli. Nisem super zdrava, ampak se kljub vsemu trudim, da vsak dan naredim vse, kar si zadam, ne lenarim.

Sicer pa – komu sem pa dolžna polagati račune?

gospe, ki so danes stare 70let in vec, so se v penzijo spravile pri 45tih. Zato pa so tako cile se pri globoki starosti. Tale generacija kot jo opisujete je delala ze takrat, ko si sedaj nasi otroci(pri 17letih) navadno ne znajo obrisati sami smrklja iz nosu. Zasluzijo si torej penzijo pri tej starosti. Generacija sedaj 40-50 let pa bo resno zbolela se preden po docakala penzijo. Razen tistih, ki ze itak med aktivnimi leti ne delajo in glumijo jeza in drzavo.

A res? Odlicno si obvescena. Le kje dobivas svoje podatke? Meni bi zelo ustrezalo iti v pokoj 21 let prej kot sem dejansko sla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close