Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev interni razpis

interni razpis

Spoštovani,

ne želim omenjati organizacije, v kateri sem zaposlena, upam, da to za vas ne bo problem. Skratka, organizacija je sestavljena iz več članic. Pred časom je bil razpis za prosto delovno mesto na eni od članic, jaz pa sem zaposlena na drugi članici. Po pravilih gre razpis na zavod za zaposlovanje ter vsem zaposlenim v vseh članicah, ki naj bi imeli v razpisu prednost.

Razpisu sem popolnoma ustrezala v vseh navedenih alinejah. Uradnega odgovora do danes še nisem prejela, vem pa, da potekajo razgovori, saj se je na razpis prijavila tudi sodelavka, ki pogojem NE ustreza, pa so jo kljub temu povabili na razgovor. Kot vem iz zanesljivega vira, so na razgovor povabili tudi zunanje ljudi, torej take, ki v organizaciji niso zaposleni.
Neuradno so mi pa odgovorili, da zame niso zainteresirani.
Interni razpisi naj bi le bili prednost za nekoga, ki izpolnjuje vse pogoje, na koncu pa nisem bila deležna niti uradnega odgovora, niti vabila na razgovor.

Kako si to lahko zakonsko utemeljujem? Boli me to, da dajejo prednost tako zunanjim, kot takim, ki ne ustrezajo razpisu, torej kljub vsem izpolnjenim pogojem, so me preprosto preskočili.

Po splošnim pravilih lahko delodajalec sklene pogodbo o zaposlitvi s katerimkoli kandidatom, ki izpolnjuje pogoje – odločitev je popolnoma v njegovih rokah.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close