Najdi forum

Živjo. Mene pa zanima kateri internet naj vzamem ampak tak da ga imam seboj. Naprimer kot ga ima mobitel v ponudbi. Ali obstaja kakšna cenejša različica. Hvala za vaš čas.

tudi jaz sem laik na tem področju.
Zato me zanima.
Imam navaden telefonski priključek. rada bi si zrihtala interenet. če se obrnem npr. na siol (imajo zdaj neko ponudbo), …kako to gre, ali potem plačujem dvojno naročnino (oz. koliko je naročnina, ali potem plačujem še impulze…), ali imam dve številki…oz. kaj je najbolje.

Pa ja, še to, pri nas ni možno tistih “trojčkov” ali karkoli že, torej brez televizije, ker je pokritost nikakva.

Za Amen22,

Mobitel in SImobil imata v svojem prodajnem katalogu t.i. Instant Internet,
za cca. 30 € mesečno, kjer je vključeno neomejeno brskanje po internetu,
ok poznam kar dosti uporabnikov, kateri potem uporabljajo emule, torente in
ostale programe.
Lahko poleg kupiš tudi usb modem za 1 €.
Najboljše hitrosti so tam, kjer je UMTS ali vsaj EDGE signal, ostalo
je brez veze 🙂

Torej brskanje v državi te stane toliko €, če greš v tujino seveda
plačaš prenos podatkov, to je pa lahko v dnevu tudi npr. 1000 €.

Če tega ne delaš ravno pogosto, pa poglej koliko te stane brskanje po
internetu s pomočjo gsm aparata – pa modri zob npr.

Da bi kje imel cenejši dostop – mislim da tega ni, ker so hitrosti
enake adsl prenosu podatkov (oz. širokopasovnim povezavam ).

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Za še jaz.

Mislim, da boš najhitreje prišla do odgovora če boš poklicala
npr. na Siol, na Amis, na T2.

Pa jih tam poprašaj po ponudbi.
Lahko pa narediš zaenkrat takole:
– zahtevaš adsl na obstoječi analogni telefonski priključek
Seveda plačuješ naročnino za analogni telefon, ter za ADSL

ali pa poprašaš za dvojčka – to je adsl internet, ter IP telefonija,
hkrati pa daš odjaviti še analogni telefonski priključek – vse to ti uredi
tvoj ponudnik internet storitev.

Če te še kaj zanima ?

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Amen22, cenejša različica je T-2 umts. Mesečna naročnina za mobitel je 4€,
za internet pa doplačaš še 10€ mesečno. Je pa res, da je pokritost s signalom slabša. Če se zapelješ ven iz večjega mesta, se signal hitro zgubi…

Snežko, ne samo, da se signal izgubi – v zaprtih prostorih UMTS signala sploh ni. Če mobi nastaviš na avtomatsko zaznavanje operaterja, ti kar naprej menja Mobitel in T-2, vmes pa si nekaj časa seveda brez vsakega signala – torej dokaj pogosto tudi nedosegljiv. T-2 je s ponudbo mobilne telefonije enostavno nategnil svoje stranke, saj smo lahko zadovoljni le tisti, ki mobi uporabljamo le za navadne klice in navadne SMS. Na internet lahko kar pozabiš. Morda je v Ljubljani pokritost s signalom kaj boljša, a dvomim. Pa tudi: kaj ti to pomaga, kamor koli se boš zapeljal, boš spet pristal na Mobitelu, ali pa boš brez signala.
Zato tistim, ki želijo UMTS storitve, predlagam druge operaterje, ne glede na ceno. Vsaj pokritost je dobra. Pa še kakovosten mobi dobiš z vezavo za malo denarja, o čemer lahko pri T-2 samo sanjaš.

Tajfun, jaz govorim o lastni izkušnji. Sam ga uporabljam in nisem iz Ljubljane pa sem vseeno zadovoljen.
Očitno pa so tebe nategnili, ali pa bo potrebno kupiti kakovosten mobilnik…

Haha, Snezko, nategnili so mene, tebe in vse ostale. Sam si zapisal, da se signal izgubi, če se zapelješ ven iz mesta. No, meni se izgublja (T-2 UMTS) že v lastni hiši, kar pa ni odvisno od telefona. Pa še kako drag je bil (moj namreč), vezave namreč T-2 še vedno nima, ker je za nobeno storitev nima.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close