Najdi forum

Pozdravljeni.Pri nas v tovarni imamo internet.Ampak, če hočeš na net moraš vpisati uporabniško ime in geslo.To ni bil problem saj si zmeram dobil kakšno geslo.No sedaj pa so v tovarni uštimali da splohj nemoreš na net,ko kliknem naprimer explorerja mi se odpre stran ampak je samo bela in noče ne na google ne na najdi.si edino na eno Profile-net ker je to stran za komunikacijo zaposlenih.No seveda internet dela saj se proizvodnja vsakih 8 ur vnaša.A se da mogoče kako vseno priti na net.Probali smo tudi naprimer Microsoft officce in potem na update sedaj tudi to ne moreš ne na windows update??A se da kako to malo izigrati a ne????????????????????????
Hvala

Pol nas boš pa klel, ko te bodo ruknli na cesto, če boš surfal na šihtu. Že vedo zakaj so vam omejili dostop. Recesija dela svoje, raje poskrbi, da obdržiš delo. Od neta ne bo nikjer kruha!

Saj jaz tudi vem zakaj so omenili.Ker delavec ni več delavec ampak SUŽENJ.Mi lahko vse delavec nič,razen pripeti na štrik in za tekoči trak
🙁
Ampak me je samo zanimalo a bi se dalo kako vseno priti na net a ne ??

Poznam primer ene znane in uspešne slovenske firme, kjer so delavcem popoldanske izmene omejili dostop do interneta. Bistre glavce so seveda hitro odkrile način, kako vseeno posurfati, saj imajo nekateri od njih (npr. vzdrževalci) med delom tudi kakšno urico brezdelja, če v proizvodnji ni okvar.
Nadrejeni so to med slučajnim obiskom v popoldanskih urah odkrili – sledili so opomini pred izključitvijo.
Vem, da se to nekaterim zaposlenim zdi nepravično, še zlati ker ima režija običajno prost dostop do interneta, delno zaradi narave dela delno zaradi določenih privilegijev, ki jih uživajo nasproti delavcem v proizvodnji.
Včasih je morda res bolje potrpeti in ostati brez neta, vsekakor je to boljša rešitev, kot biti deležen raznih sankcij ali šikaniranja.
V času krize utegnejo biti delodajalci še bolj ostri in neusmiljeni, ponekod kar prežijo na kršitelje, da bi tudi na ta način kar najhitreje zmanjšali število zaposlenih. Taki časi so pač, kaj hočemo.

Akill, predlagam ti, da povprašaš kakega vzdrževalca v vaši firmi, tam pri elektronikih imajo verjetno še neomejen dostop do interneta, če so pa tudi tam brez, ti pa tudi bog ne more pomagati;)
Dvomim pa da se boš lahko prikljapljal na internet iz računalnikov, ki so v proizvodnji, saj imajo zelo omejene pravice uporabnikov tako, da ne moreš uporabiti niti cd-ja, niti usb ključa. Se bo treba sprijazniti s tem in srfati na lastne stroške. Ena od možnosti je internet preko mobilnega telefona…

to all;

in na koncu procesa se glavni firewall ze mocno dolgocasi od belezenja podatkov ki se zbirajo v njegovih “log” datotekah….
res je pa tudi, da naj bi se uprava dokopala do teh podatkov le po uradni dolznosti. pa vendar…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close