Najdi forum

Zdravo!

Z računalnika sem moral zaradi virusov popolnoma vse izbrisati. Ponovno sem naložil Windowse XP in Office 2007.
Nastavil sem že novo povezavo, vendar mi napiše: Connecting through wan miniport (PPOE)…nato se ustavi …napaka 678.
Med programi na Control panel je samo Office.
Ali moram ponovno inštalirati ADSL od Siola preko CD-ja (internet imam preko siola) oz. kakšne gonilnike za router oz. kako naj se priklopim na internet preko routerja ( Asus 550)?

lp

Wov, nam boš moral pa malce podrobneje razložiti, kako si sploh povezan na siol. Njihov CD kar mirno spravi v predal, saj je potreben le za Win 98. Torej, kaj vse imaš: ADSL modem? router?
Kako si imel prej nastavljeno povezavo? Morda imaš še v nastavitvah routerja vnesene podatke za dostop (username in geslo…). Skratka malo več nam razkrij, pa boš hitro spet na netu.

Povezan sem bil le preko routerja ASUS 550, imam lap top, ADSL modem, paket TRIO od SIOL-a, imam še navaden računalnik, ki je povezan preko kabla, za kakšne posebne nastavitve v routerju ne vem da bi bile, razen za povezavo preko siola ( username in geslo), CD od ruuterja še imam…

Potemtakem bi ti povezava morala delovati že, če samo priključiš rač. na router – brez vsakih sprememb ali nastavitev v računalniku. Seveda mora biri router pravilno konfiguriran, kar je najbrž že od prej. Poskusi tako.

Če prav razumem moram lap top povezati z routerjem preko kabla?

Routerja ne prepozna, ker tudi ne sveti oz. utripa zelena lučka spredaj ( brezzična povezava) oz. ali zo pomeni, da ga moram posebej nastaviti.
CD od routerja sem že pognal, vendar ni še vedno nič

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Ruter je ena naprava, katera dela po danih navodilih. in mrežna / brezžična kartica je tudi ena naprava, katera dela po navodilih. Torej – če se med sabo ne spoznata, to lahko pomeni:
– je najmanj ena od njiju fizično okvarjena ( tudi to se zgodi)
– je ovira na poti prenosa ( pretrgan kabel, slab signal. )
– imata nastavljene različne nastavitve (navodila) in potemtakem “en govori francosko, drugi pa rusko”.

Sumim. da je pri tebi tretja varianta. Primer: v kolikor ruter ne izvaja dhcpja, tvoj laptop pa ga pričakuje, potem je logično, da se ne razumeta.

Če te reč zanima in bi rad sam porihtal to, je najbolje, da si o tem kaj prebereš. Kot eden od mnogih dokumentov je naprimer ta

Predvsem bodi pozoren na zadnji odstavek, čeprav se tudi vse ostalo splača prebrati.

tako na pamet je pa težko ugibati, kaj bi bilo pri tebi narobe, kako si imel urejeno prej, kake nastavitve ima ruter… če boš kaj več o tem prebral, boš lahko v primeru težav konkretno vprašal

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close