Najdi forum

Imamo 2 računalnika povezana prek rutarja. Prvi normalno deluje, tudi internet drugega sem sformatiral sedaj pa se ne morem povezat na internet. Napiše da je omrežni kabel izključen, pa ni sem 5x preveru. Na rutarju je vse ok, na siolu pa nobenga ne dobim.
a mi kdo lahko pomaga
Hvala in lp!

1. Ali je kartica narobe konfigurirana/gonilniki
2. ali je lan kartica zanič

zamenjaj kabla med sabo, torej iz delujočega računalnika ga vtakni v nedelujočega.
Ali pa “vtakni” nedelujoči lan kabel v drugo vtičnico v routerju.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Morda imaš pri kartici na ‘sformatiranem’ mlinčku vpisan kakšen IP? Vse naj bo prazno… mora gret 🙂

Kartica gotovo ni fuč, če ti je net prej delal. Kaj pa mreža, deluje? Pogoj da dela net je, da deluje tudi mreža, torej da se pc-ja med seboj vidita.

A prej je pa v tej konfiguraciji normalno delalo?

Probal sem preko delujočega kabla priklopit računalnik in mi napiše da je omrežni kabel izključen. Preveril sem tudi upravitelja naprav in mi napiše pod OTHER DEVICES, da ehthernet, scsi, video contrtoll naprave ne delujejo pravilno. A je možno da je šla mrežna kartica al mogoče kaj drugega. Mogoče bi moral še enkrat naložiti gonilnike za mrežno kartico al pa tele naprave, ki ji prav da ne more naložit.

Hvala za odgovore!

Poleg računalnika (osnovne plošče) si dobil tudi zgoščenko /cd-rom) z
gonilniki za tvojo strojno opremo.
Če tega nimaš pa poglej katero osnovno ploščo imaš, iz neta potegneš
dol gonilnike – jih instaliraš, pa ti bo vse delovalo.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Je pa možno, da ti je pred formatiranjem ruter določil en IP (168.136.0.3) recimo, sedaj pa ti ga noče dodeliti na novo. Preveri.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close