internet tujina
Pozdravljeni!
Potrebovala bi nekaj informacij glede interneta v tujini. V avgustu za 10 dni potujem na Hrvaško, kjer bi ves čas potrebovala dostop do interneta na svojem prenosniku. Potrebujem ga za ogled olimpijskih iger preko interneta, kar najbrž pomeni, da bi potrebovala kar veliko količino prenosa podatkov. Rada bi imela predplačniško opcijo saj želim nadzirati porabo in se izogniti astronomskim računom ob prihodu domov. Glede tega sem se že pozanimala pri več različnih slovenskih ponudnikih pa imajo nenormalne cene ali pa svoje storitve časovno pogojujejo. Za ponudbo sem povprašala tudi pri Bigbangu, pa so mi svetovali nakup USB modema, ki pa nimajo več na zalogi. Zanima me, kakšne so možnosti v mojem primeru in na kakšnem principu delujejo USB modemi, ter kaj omogočajo, saj o njih nevem čisto nič. Kje lahko to kupim? Se lahko z njimi povežem na internet kjerkoli in kadarkoli? So omejeni na kakšnega ponudnika internetnih storitev ali kako in preko česa se povezujejo? Imajo omejeno porabo glede na čas ali količino prenosa? Lahko to kako dokupim? Kakša je hitrost interneta preko njih? Jih je možno uporabljati pri nas in v tujini, ali je odvisno od tega kje in katerega kupim? … Prav bi mi prišlo čimveč informacij.
Lep pozdrav,
wwwwwwwwww
Pusti slovenske ponudnike mobilnega interneta, ko gostuješ na Hrvaškem. Za normalne cene potrebuješ USB modem hrvaškega ponudnika. Poglej si ponudbo na linku
http://prepaidwithdata.wikia.com/wiki/Croatia
Torej najprej kupiš USB modem z SIM kartico in nekaj MB dobroimetja, potem pa, ko porabiš dobroimetje, kupuješ samo vrednostne kartice za nove MB.
Ta USB modem je zaklenjen na enega hrvaškega operaterja in njegovo SIM kartico, ne moreš ga uporabljati v drugih omrežjih ali z drugimi SIM karticami. Svetujem ti, da najprej preveriš kakšna je moč mobilnega signala operaterja (T-mobile ali VIP) tam kjer se boš nahajala in potem kupi USB modem tistega operaterja, ki ima močnejši signal. Pač poglej koliko črtic ima signal na mobilnem telefonu, ko ročno nastaviš določenega operaterja.
Delo z USB modemom je enostavno. Vtakneš ga v računalnik in ves potreben postopek instalacije se izvede samodejno. Hitrost dela z internetom je odvisna od vrste modema, vrste omrežja in moči mobilnega signala. Ponavadi se brez težav, da doseči nekaj Mb/s sprejema podatkov.
Pa pazi, obvezno ti mora na telefonu v tujini kazati signal za 3g omrežje, da ti bo lahko deloval internet. Če na določenem kraju ni 3g omrežja, žal interneta ne bo. Ti pa priporočam da vzameš na HRVIP usb modem, mislim da imajo tudi boljše pokritje s signalom. Če pa si v kakšnem večjem mestu, pa problem ne bi smel bit.
Forum je zaprt za komentiranje.