Internet- nujno!
Lep pozdrav!
Malo niže sem zasledila temo glede priklopa na internet, ampak žal nisem našla odgovora na mojo težavo, zato vas prosim za pomoč.
Stvar je sledeča:
Živim v mestu, kjer imamo praktično vse stvari pred nosom. V zelo kratkem času se selim na vas, kjer pa so hiše zelo razpršene in je sosedova hiša postavljena čisto na drugem koncu vasi. Zaradi tega v tej vasi ni kabelske televizije, ni interneta. Zaenkrat je v uporabi internet s klasično telefonijo, tako da plačuješ impulze. Glede na to, da za svoj študij NUJNO potrebujem nemoten dostop do interneta, se mi interneta na ta način ne splača priklapljati, ker ga potrebujem od jutra do večera, to pa nanese kar nekaj $$$. Rada bi imela stalen dostop do interneta, vendar je tam že tako slaba telefonska povezava (velikokrat jo ob najmanjšem deževju prekine) zato predvidevam, da ADSL; ISDN in podobne stvari ne pridejo v poštev. Ali pač?
Prosim za nasvet, ker mi je to edina, a največja ovira pri selitvi.
Hvala,
Ida
ma pa ja seveda ‘pingo’ naj Ida pogleda to stran kako je mislim pa da konkurenca od teh ni daleč stran
“vendar je tam že tako slaba telefonska povezava (velikokrat jo ob najmanjšem deževju prekine) zato predvidevam, da ADSL; ISDN in podobne stvari ne pridejo v poštev.” Ni nujno da ja zaradi tega ADSL povezava nemogoča. Malo poglej kako so postavljene centrale oziroma povprašaj ponudnika kako in kaj. Če je res malo bolj odaljena vas, potem recimo T2, volja… res nimajo blizu svojih central, preko telekoma oziroma SIOLa bi pa verjetno šlo. Povprašaj…
Lp, Max
OK, bom vprašala, ampak mislim, da bo težka.
Sej, kot da bi se selila na drug konec sveta, kot bi šla korak nazaj, namesto naprej… ampak mi pač ustreza selitev iz mesta v vas. Torej – grem povprašat v eno izmed telekomovih poslovalnic ali kako? Kam se potem še lahko obrnem? Resnično internet za študij potrebujem in glede na to, da gre za študij na daljavo, potem sami veste, da moram biti stalno na vezi.
Hvala za pomoč, vseeno pa mi vsak nasvet pride prav.
Lp,
Ida
Forum je zaprt za komentiranje.