Najdi forum

internet na telefonu

Koliko približno MB na mesec bi potrebovala, če bi bila vsak dan na internetu 2 uri-samo surfanje (facebook, branje novic, Gmail-brez pošiljanja slik,priponk,..)-brez lovdanja pesmi ali česarkoli drugega. Bi bilo samo za surfanje po netu dovolj 500 MB prenosa podatkov na mesec? Kako se sploh porablja internet?

In pa, če bi naložila MSN messenger in sem vpisana 1 uro -a se to ful porablja?

v bistvu čas ni tist, ki je pomemben ampak poraba MB oz. kb, večja je stran, več prenosa porabiš… sploh bi ti pa prek 3g povezave pa brskanju po netu batererija šla prej kot v dveh urah…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

tle si lahko informativno izračunaš koliko prenosa podatkov potrebuješ

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Na izračunu mi pride 46 MB, ker muzike ne bi poslušala z neta niti nikamor objavljala fotografij.

Če bi uporabljala samo FB eno uro na dan in nič drugega, a bi bilo dovolj 500 MB/mesec? si sploh ne znam predstavljat kako se to računa.

sej ti pravim, ni fora v času ampak v velikosti strani, recimo če ima stran 3mb, ti imaš pa zakupljenih 300mb pomeni da v grobem vsakič ko stran odpreš, refreshas ipd. ti pokuri toliko in toliko mb, pol pa ni važno koliko časa si gor, če v 10 minutah 10x refreshah stran al pa odpreš še kakšno drugo, ki ima tako velikost pomeni da si mimogrede ob 30mb prenosa itn. jst imam zakupljenih 400mb pa imam dovolj, ker večino časa se povezujem preko wifi, ker je praktično zastonj, pa še manj baterije požre kt surfanje prek paketne povezave…

Aja, zdej mi je bolj jasno. Sem mislila, da je to odvisno od časa koliko si gor.

Kako pa vem koliko je stran velika? A je FB pri vsakemu enako velik al je odvisno koliko imaš prijateljev/všečkanih stranih/koliko je objav na zidu… ?

Pomembno je, če imaš dostop do wifi-ja. Jaz za brskanje redko vklopim računalnik, odkar imam pametni telefon. Ker brskam prek wifi-ja, porabim največ 100 MB, pa še to ne, evo zdaj sem preverila, da sem porabila 80 MB.

A lahko preveriš koliko MB si porabil? Ali ko porabiš zakupljene MB in če imaš na naročnino, ti kar trga naprej denar brez kakšnega opozorila?

vse je odvisno od tega kaj je gor, koliko slik, reklam ipd. drugače imaš za telefone optimizirane mobilne fb aplikacije samo ti še vseeno največ porabijo slike in videoposnetki, youtube ipd.

Wifija ne bi imela, ker bi net uporabljala med vožnjo na vlaku.

večina telefonov danes ima to opcijo da te opozori, ko vključiš podatkovno povezavo, drugače ti pa pač nabija mb brez opozorila če ne izključiš podatkovne povezave in programa ne zapreš, preveriš pa porabo skupaj s porabo za klice, torej da pošlješ sms za informativno porabo pa ti potlej pošljejo nazaj, da si do tega in tega dne do te in te ure recimo porabila toliko in toliko minut za klice znotraj omrežja, toliko in toliko minut v druga omrežja, toliko in toliko sms/mms sporočil in toliko in toliko mb prenosa podatkov in koliko znaša skupni strošek porabljenega, če je vse v okviru zakupljenega ti napiše 0 eur, če pa kar koli presežeš ti pa napiše pač da znaša trenutni strošek toliko in toliko centov ali eur.

odvisno koliko časa se voziš, če boš pač dostopala preko paketne povezave boš morala s sabo nosit še adapter, ker kot sem že omenil je to obremenjujoče za baterijo, jst sem imel 100% polno baterijo ko sem se vsedel na vlak, ko sem vklopil 3g, pa sem imel do lj po približno uri vožnje le te samo še nekih 30%… tako da se mi je zdel bv kurit baterijo s surfanjem po netu med vožnjo…

Bolj slabo bo tole… Ponekod se navadnega signala ne vlece, kaj sele 3g…

Hvala Gunnar in ostalim!

Mene zanima če sem tak na facebooku you tube tu pa tam pa malo net tu pa tam o 2h na dan gor in če bi v 1 mescu zdržalo 3gb prenosa podatkov

še enkrat, ne gre se časovno koliko časa si gor ampak o tem koliko je stran, slika ipd. velika itn.

http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid=94E7499E-936A-FE1E-607E-5ADAA4114D93&linkid=dataCalc

na zgornjem linku ti izračuna za koliko je približno določeno število zakupljenega prenosa podatkov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close