Najdi forum

INTERNET-NA POMOČ!!

Prosim vas za nasvet: končno smo dobili priložnost, da si tudi doma omislimo internet, vendar se kar nekako ne znajdemo v vsej tej poplavi ponudnikov-amis, telemach, volja, perftech, arnes-kakšne so razlike med njimi, KATER JE NAJBOLJ UGODEN? Kako pa je s hitrostjo-kakšna je tista priporočljiva, da ne gre prepočasi pa tudi da ni najdražje?! Pa še nekaj-zdaj kabel so nam povezali na ljubljanskem kablu-a so vsi ti ponudniki preko ljubljanskega kabla ali kater morda ni, kako je sploh s tem potem, komu se plačuje?

Sicer je to (menda) že milijonkrat premleta tema, pa vendar
če imaš kabelski priključek si pač poglej kateri so ponudniki interneta
na tem kablu.
Menda so imeli razni isp-ji določene težave pri določenih ponudnikih
kabelskih storitev..

Mogoče je na daljši rok zmagovalec kabel (tehnično gledano), ker omogoča
simetrijo..
Po drugi strani bo pa tudi Telekom, oz. ponudniki ADSL-a pri nas čez nekaj časa ponujali adsl2+ oz. vdsl.

Cene so si pa zelo podobne, oz. odvisno od paketa, katerega vzameš.
Splača se ti pri kabelskem ponudniku npr. vzeti paket 512, če pa vidiš
da je prepočasi, pač povečaš hitrost/zamenjaš paket.

Račun pa plačaš ponudniku internetnih storitev.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Kaj pa je razlika med kablom in recimo ADSL-jem-a ADSL plačuješ impulze ali kako? Pri kablu gre pa za neomejeno porabo in fiksen znesek? kaj pa te nove ponudbe ADSL, nekaj za 1 sit pa to-a to je vse mišljeno za porabo impulzov?

Pozdrav!

Imam kabelski internet (1024 kbit/s), sem na ARNES-u in plačujem 6.100 SIT na mesec

LP
Senka

Pri ADSL-u imaš znan fixen znesek za 24 urno delo na ‘netu. Isto kot
pri kablu.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Andrejka, rekla si da so vam priklopili Lj. kabel. Potem je zate najboljša rešitev ARNES, če si seveda študentka oziroma dijakinja (hitrost je omejena na največ 512/128 Kbit/s za dijaka).

Paket Mesečna naroč. Priključnina
do 128/ 64 kbps 3.100 SIT 9.900 SIT
do 256/ 64 kbps 4.100 SIT 4.900 SIT
do 512/128 kbps 5.100 SIT 0 SIT
do 1M /256 kbps 6.100 SIT 0 SIT
do 2M /512 kbps 7.100 SIT 0 SIT
do 4M /512 kbps 11.100 SIT 0 SIT

Ponudniki preko Lj. kabla so še:

Lp, Max

Živijo!
Saj vem Klemenxx, da je to že velikokrat premleta tema, vendar je za nas laike vsaka informacija dobrodošla, zato se ne jezit na mene, ker bom tudi jaz postavila nekaj (za tebe najbrž neumnih) vprašanj. Prosim za odgovor. Prav tako kot Andrejko, tudi mene spravlja v dvom katerega ponudnika ADSL izbrati. ADSL bi imeli preko navadnega telefona, kot je zdaj mogoče:

1) Katerega ponudnika izbrati (Amis, Siol, Volja….), saj vem da je to težko, mogoče samo majhen namig kateri so se do sedaj najbolje odrezali;

2) Kako je z varnostjo (pred časom sem brala o velikih stroških, ki so jih imeli ljudje, ker so se jim hekerji obesili na njihovo tel. linijo in nabili ogromne stroške, ali nekaj podobnega); Kako je to mogoče, in ali je, če imaš ADSL na navadni telef. večja verjetnost, da ti pride kdo noter, kot pa prej preko ISDN-ja ali npr. na kabel. inter.; (SPRAŠUJEM KOT ČISTI LAIK, NAJBRŽ JE SMEŠNO)!

3)Kaj pa hitrost: bi bila 512 kbit/s zadosti, s tem, da ga bom jaz rabila bolj za potrebe študija, sin (14 let) bo pa najbrž bolj zahteven in si bo sigurno hotel kaj potegnit dol (muziko ali kak film!!??) Bi bil bolj priporočljiv paket 1024 kbit/s, ali je še ta premalo za takšne stvari.

4)Senka in tudi Max pravita, da je kabel inter. (1024 kbit/s) preko Arnesa 6.100 sit. Če pa bi mi vzeli preko njih bi za isto hitrost plačali 7.790 sit /mes – takšno ponudbo imajo sedaj. Zakaj takšna razlika, ali je kabel int. toliko bolj poceni?

Hvala za odgovore, upam vsaj da se bo kdo potrudil in mi odgovoril. Lep večer in mirno noč. B.

blankaV, Andrejka je govorila za kabel. No, tudi pri ADSL je gužva ISP-jev. Takole je:

1. ADSL ponudniki so sledeči:

Amis:
K2.net:
Perftech:
Siol:
Voljatel:

Glede posamezne ponudbe naj ne bi bilo velike razlike med ponudniki. Odločitev je lahko res težka in tudi razlika v ceni je zelo majhna. Odloči se na podlagi izkušenj drugih ki uporabljajo katerega od teh ponudnikov oziroma od zanesljivosti delovanja. Je pa res, da če ima težave telekom imajo težave vsi, saj so žice telekomove. Jaz bi ti priporočal Voljo. Sem imel z njimi zelo dobre “odnose” :=)

2. Glede tistih velikih stroškov je bilo to samo pri Dial-up (ISDN) povezavah in ne pri ADSL-ju oziroma kabl-u. To so pa povzrožili posebni programi ki jim pravimo Dailer-ji (ki samodejno povežejo računalnik na internet preko daljne države na drugi strani zemlje).

“da ti pride kdo noter” = za varnost moraš poskrbeti pri vseh povezavah, kajti računalnik je ranljiv že pri vsaki povezavi na internet. Zaščita=Up-date WIN, AV program, Firewall, AntiSpy.

3. Glej, jaz imam do 512/128 kbps in šiba kot Ferrari – v starih časih 🙂 Pri maximalni hitrosti mi lahko da film iz neta tudi v dobrih treh urah, tako da je to dovolj hitro, a ne? Je pa res da moraš biti tukaj potrpežljiv, kajti včasih traja tudi do 2 dni. Ampak to ne boš rešila z višjo hitrostjo, kajti takšno je omrežje X2X…

4. Preko ARNESA ne moreš dobiti ADSL-ja, če se ne motim (samo za organizacije). V večini je je kabel malo cenejši kot pa ADSL. Odvisno od ponudnika in paketa.

Zdaj pa lov na ponudnike, interneta seveda 🙂

Lp, Max

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close