Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija internet na obeh računalnikih

internet na obeh računalnikih

Pozdrav!
doma imamo dva računalnika, enega navadnega in enega prenosnega. Pričakujem od amisa nek modem, ker sem se odločila, da bomo imeli prek njih internet. Zanima me, a bi jim mogla povedat, da imamo dva računalnika, al se da to kako drugače. Baje obstaja nek vmesnik, ki ga priključiš, da imata lahko dva računalnika internet…jaz se na to sploh ne spoznam in upam, da mi bo kdo povedal kako in kaj…hvala že v naprej…
Lp Cat

si pač kupiš usmerjevalnik (router)
mogoče LinkSys če imaš prenosni računalnik, ki podpira brezžična omrežja,
si pač kupiš t.i. wireless router

torej LinkSys Wireless router cena cca. 60 EUR, nekaj minutk konfiguracije
in si že lahko na netu.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Rabiš nekaj takega, ki ti omogoča istočasen priklop štirih računalnikov na en modem

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

mi smo šli iz prenosnika na dava , enega starega prenosnega in novega kot kišta.
prej smo imeli modem, sedaj pa je prenosnik povezan brezžično preko ruterja, ki je vezan na star modem in na novem računalniku je neka vmesna majhna zadevica, ki tudi brezžično povezuje računalnik z ruterjem

sedaj je vse uredu, na začetku pa so morali fantje iz tehnične podpore kar nekajkrat po par ur fajn švicat na našem domu, ker ga je zadeva ful lomila

sedaj občasno povezava izdihne ampak znam sama “popravt”

računalničarji naj mi oprostijo domači razlagi

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close