Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija internet in plačevanje s karticami

internet in plačevanje s karticami

Zanima me, kako varno je plačevanje s kreditno kartico preko interneta. Npr. plačali bi naj vožnjo s trajektom na Korziko. Glede tega smo pač še malo skeptični.
Lep pozdrav Simona

Za tako malenkost bi jaz vedno našel keš na licu mesta. Zdaj ko je euro pa sploh ni problem. Kupujem prek neta, a ne vsako neumnost. Odločtev je pa tvoja.

Če je stran secure (se pojavi ključavnica na spodnjem robu), pol lahko nekako zaupaš… sicer so pa neresni…

izkusnja ene znanke, ki je zelela preko neta rezervirat hotel v Londonu:

Problem je bil, ker ni imela eurocarda, ki je predstavljal edini nacin placila preko neta. Pa si misli ona: nic, bom jaz to tam naredla ko pridem v London.
In ko pride ona tja, ugotovi, da sicer hotel res stoji tam, da pa ima cisto drugo ime, itd…
Nekdo je preko neta pobiral rezervacije in placila za hotel, ki ze 20 let vec ne obstaja. Obstaja sicer stvaba, vendar z drugim imenom in drugimi lastniki.

Zato pazljivo!!!

moj mož je enkrat naročil en katalog za 1000 SIT v Sloveniji. Nato ni nikoli več uporabil Eurocard (ker je bil pooblaščen na mojo kartico in itak jo ni rabil)

Po treh letih pa nekdo preko neta na točno to kartico plača neko članarino za varno naročanje preko neta (halo?) in me oskubi za 40 tisočakov. hvala bogu mi jih je banka vrnila, ampak šok totalen

pazi se

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close