internet crkuje, računalnik je že crknil
Hotela sem se malo posodobiti in sem se prikloppila na ISDN, da bi se naročila na ADSL. In glej ga zlomka. pride telekom in mi napelje napravo, pa modem in gre. Vsa srečna grem na net, pa crkne. Kličem telekom, pride, popravi, pravi, da je vse v redu in gre. Net spet crkne, pride Telekom, brska po računalniku tri ure in gre. Potem dela net vsak dan manj, crkne po eni uri, po pol ure itd do konca, potem pa je bil računalnik fuč. Namesto za novoletna darila sežem v žep za glavni procesor, ki zdaj ropota kot traktor in ploščo, pa še nekaj in mi napravo spet usposobijo. Dela 10 dni in spet crkne. Po moje mora biti nekaj v zvezi z napeljavo , ker se je pričelo dogajati, da se Internet vklopi sam od sebe, če telefoniramo, čez deset mimut pa crkne sam od sebe in ko to povem na telekomu, brskajo spet tri ure( do konca šihta in grejo). Pravijo, da je vse v redu in je, za dve uri. nato pa spet vse na novo.
Sedaj pa ne vem, ali sem dokončno znorela jaz ali je računalnik bolan. testirali so ga bolj kot mene, ko sem bila bolna, pa vsi ugotavljajo, da je vse v redu.
Žal moram priznati, da sem ne premalo, ampak nič tehnično podkovana, zaradi let tudi ne verjamem, da bi se kdaj mogla dobro naučiti, ker hitro pozabljam.
Ali morda kdo od vas ve, kaj naj še storim.
Od doma ga na servis ne bi rada dala, ker bo potem spet prekomplicirano priti na klik.
Lepo pozdravljeni , posebno tisti, ki bo, če bo vse tole prebral.
Pa srečnega in zdravega! kot pravi Primož. j epa tudi tako primerno.
Glede na opisane težave je težko oceniti razlog zanje, ker jih je lahko več.
Lahko tudi en sam, banalen. Kolikor poznam fante od Telekoma, se na računalnike ne spoznajo dosti, pa tudi sicer nič kaj radi ne šarijo po njih.
Pravijo, da to ni njihova naloga, da lahko pride do izgube podatkov ipd.
Ker so ti računalnik popravljali, je možno, da z njim nekaj še vedno ni v redu. Si kaj povprašala na servisu, kjer so ti menjali pokvarjene komponente?
Napiši, katere windowse uporabljaš. Si po zamenjavi matične plošče znova namestila Windowse ali je vse ostalo po starem. Kako se je računalnik obnašal prej z analognim modemom?
Hvala lepa za odgovor, Medtem sem, kot se mi je žeprej dozdevalo, odkrika, da modem ni v redu, ker se vedno je napisalo, da je treba preveriti povezavo z modemom, ampak telekom je rekel, da je nemogoče, da modem ne bi bil v redu. Po tretjem ali četrtem crku so poslali računalničarja. Uporabljam okna xp, ki so mi jih po popravilih na novo naložili.
Želim ti vso srečo v novem letu!
Forum je zaprt za komentiranje.