Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice inter rail/euro domino

inter rail/euro domino

Pozdravljeni!
Mene pa zanima, ali je kdo že potoval z vozovnico inter rail oz. euro domino? Kakšne so vaše izkušnje z njima? V katere cone oziroma države ste potovali?
papa, Gala

Bil InterRail varianto po Franciji in Beneluxu 4 leta nazaj. Zadeva je lepo funkcionirala. Smo pa vzel se dodatno cono (Italija,…), ker je blo tako cenejše (13.000sit) kot če bi kupil povratno karto do Francije (20.000sit).
Sprevodniki niso nikjer težil. Parkrat smo mel nočne vožnje pa smo spal v vlaku. Zna bit pa vlak ponoč zlo zaseden. Če greš gor na začetni postaji se morš skor tepst za prostore. V primeru, da vstopaš nekje na sred (na progi Pariz – Milano smo mi vstopil v Dijonu). Zato smo rajš že prej rezerviral sedeže. Vlak je bil polhen in mi smo sam lepo šli do našga kupeja in tiste k so bli not ”ven vrgl”. Tko, da morš tut ti pazit, ko greš v kak kupe, da ni rezerviran (pred vsakim je tablica kjer je označen al je zadeva rezervirana).
Morš bit tut previden ker karta ne velja za vse vlake. Predvsem tiste hitrejše. Smo se pa mi u Franciji enkrat za doplačilo (okol 600sit na osebo) pelal z TGVjem.
Jest mam s tem načino potovanja sam dobre izkušnje.

Euro Domino: Bolgarija in Češka, oboje lani, oboje brez kakršnih koli problemov. Za pet dnevnih voženj z vlakom (katerikoli dan v mesecu in kamorkoli) sem odštel približno 12 jurjev (tako za BG kot CZ), plus tega pa imaš še 50% popust pri voznovnici do izbrane države oz. do meje (konkretno za Bolgarijo to pomeni, da sem plačal le polovično ceno od Maribora do Dimitrograda).

Pozitivne izkušnje, bom še ponovil.

Ojla!
jaz sem ze potovala z inter rail vozovnico: Madžarska, Slovaška, Češka, Poljska. Nimam nobenih slabih izkušenj. Vse je teklo kot je treba… Seveda tam niso luksuzni vlaki je pa dozivetje in folk toliko bolj zanimiv…
Pozdravcek

Hej!
Si rekel, da ste si raje prej rezervirali plac na vlaku. Kje ste pa to rezervirali?

Lp, Gala

Ej, comicsfan in izgubljena!
Ker sta potovala po (zame) kar precej zanimivih državah, me zanima še kaj več: kje sta spala(hostli,kampi ali kaj drugega) in predvsem kako sta si to organizirala (že prej rezervirala – če je odgovor “ja” potem kje ali sta šla tja in si tam poiskala prenočišče)?
Kaj vaju je najbolj navdušilo v teh državah?

Lp, Gala

Plac lahk rezerviraš na kiri kol želežniški postaji. Tam k prodajajo karte.

Lepo pozdravljena!
Jaz sem potoval z inter-railom petkrat in sem se vecinoma prilagajal spanju na nocnih vlakih, glede na to da imas karto lahko spis tudi na zelezniskih postajah (ti ne tezijo), kar se kampiranja tice smo se velikokrat spoznali z drugimi popotniki in zakampirali skupaj na crno (v blizini zelezniskih postaj, v parkih…..)….
Glede rezervacij je pa tako, probaj se jim izognit ce se le da, ce je vlak nabit se naredi neumno in reci, da si mislila, da z inter-rail karto imas ze garantirano rezervacijo, to velikokrat rata, ce ne drugega ti omogoci, da lahko spis v postnem vagonu (ki je lahko vcasih zelo udoben, odvisno od posiljk…:))), vcasih lahko spis tudi zraven strojevodje v lokomotivi (ceska, slovaska,Poljska,Romunija,Turcija…)
Ce rabis se kaj vec informacij mi pisi na mail:
angolalife@email.si
Ker na tem forumu zaradi nesoglasij ne mislim vec posredovat nobenih podatkov!
Lep popotniski pozdrav,
Shanti

če potujete po vzhodnih državah (bolgarija, romunija, srbija, mak,…) je res ful za razmislt, če se splača vzet interrail… moreš vedet, da so cene prevozov zeloo nizke (če potuješ iz države v državo, pa ne kupuj vozovnice za preko meje, ampak od meje.- do meje – > pride 30% cenejs

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close