Inteligentni več težav v odnosih
No tisti ekstra inteligentni so res redkost, se strinjam z matjazkom. Bolj sem imela v mislih recimo tiste 2, 3 na razred, ki najbolj izstopajo.
Sem pa recimo opazila, da imajo včasih probleme v šoli. Naloge so jim prelahke in se dolgočasijo in posledično ali zganjajo nemir ali niso zainteresirani.
Učitelji pa pogosto ne zaznajo v čem je težava.
V OŠ smo pisali teste, če se še spomniš :).[/quote]
Nekateri smo jih reševali, ker so bili pogoj za sprejem v službo. Šele takrat sem izvedel za svoj IQ. 🙂
Drugače pa je inteligenca širok pojem, zato smo ljudje različno sposobni na različnih področjih.
Težave v odnosih pa niso pogojene z inteligenco, ampak s karakterjem ter prepričanji, ki smo jih pridobili od okolja. Introvertirana oseba bo zato težje navezovala stike. Zaradi introvertiranosti, pa se zato več ukvarja s sabo in s knjigami, kar ga naredi pametnejšega. A zaradi tega nič bolj izkušenejšega na področju odnosov.
Seveda ima inteligentni človek VEČ težav v odnosu….
Sploh pa Inteligentni moški….
Ker inteligentna ženska še vedno VELIKOKRAT razmišlja z ČUSTVI ne glede na njen IQ to ji je v naravi…. moški smo tisti ki lahko veliko večkrat pogledamo na zadevo brezčutno in pragmatično kot ženske…
Drugo dejstvo pa je da ima inteligentni več težav v odnosih je zato ker vidi širši spekter problema in razume da ni samo 1 pot… medtem ko običajno ženske vidijo samo 1 pot v odnosu… to je da mora bit tak kot piše v ”pravljici”
Zate ne moremo oporekat, da nisi brihten, lahko pa mirno rečemo, da si na žalost in sramoto tvojim staršem, neotesan [sub][sub](star grčav hlod).[/sub][/sub]….[/quote]
če sva že na takšni komunikaciji … mi je bolj všeč, da sem neotesan kot ti , ki si zdriz ☺
Forum je zaprt za komentiranje.