Inteligentni več težav v odnosih
verjami … ni za tebe — nebi prenesel
stara vila na robu centra, fotr s firmo 100+ ljudi, mat v 7 društvih, ki se ukvarjajo z “ubogimi”, pes nagrajen z vsemi CACI* …
vsak po 3 avtomobile, 5x letno 3 tedne dopusta po 10.000€/osebo … take vsakdanje stvari … aja, bejba ima pa doktorate v 3 jezikih ☺
verjami … ni za tebe — nebi prenesel
stara vila na robu centra, fotr s firmo 100+ ljudi, mat v 7 društvih, ki se ukvarjajo z “ubogimi”, pes nagrajen z vsemi CACI* …
vsak po 3 avtomobile, 5x letno 3 tedne dopusta po 10.000€/osebo … take vsakdanje stvari … aja, bejba ima pa doktorate v 3 jezikih ☺[/quote]
Hhaha NM3W ne bi blo slabo ja haha 😀
Zguban pikec…tam kjer ti spadaš mene ziher ni. Npr. jaz sem si sposoben dobit žensko ti pa ne. ☺[/quote]
brez npr.: ti ženske nimaš (imaš samo sposobnost), jaz jo pa imam ☺[/quote]
Waw, še eden, ki preživi celo jutro, cel popoldan in cel večer na forumu in nas še vedno želi prepričat v to, da je v zvezi. Še na top 3 piscev Mona si uspel pridt ta let lol, brukice…
A to ti iz sebe izhajaš? Drugače pa dvomim, da človeku na čelu piše kakšen IQ ima. Tudi vsi “pametni” nimajo visok IQ. Med mojimi bivšimi sošolkami je recimo tudi ena takšna, ki ima danes znanstveni magisterij iz ekonomije, pa ji je bilo v osnovni šoli tudi na podlagi inteligenčnih testov, uspeha in vse ga ostalega odsvetovano, da gre na gimnazijo. Bila je recimo temu tipičen primer asocialnga človeka, ki se težko vklopi v družbo.Ampak so njeni starši vztrajali, tudi ona je vztrjala in v to vlagala ogromno truda in časa in evo, danes ima magisterij. Če ima zaradi tega kaj večji iq oziroma inteligenčne sposobnosti kot nekoč pa dvomim.
Kakšne težavne inteligentne ljudi vi to poznate in od kje jaz ne vem. Jaz zelo inteligentnih ljudi nisem nikoli tako dojemala. Tudi na gimnaziji se spomnim smo se z enimi dokazljivo zelo inteligentnimi ljudmi precej družili in meni so se zdeli zabavni. Čisto slučajno sem nekje pri 16 spoznala eno punco, ki je zmagovala na matematičnih olimpijadah in je bila ful faca. Nedolgo nazaj sem brala o enem fantu, ki danes sodi med najpomembnejše astrofizike na svetu, pa ga imam, kolikor se ga spomnim iz mlajših let, tudi v spominu kot zelo zabavnega in komunikativnega človeka. Tudi tisti inteligentni ljudje, ki jih danes srečujem, se mi ne zdi ravno nbajvečji čudaki. Nekateri že, ampak tisit ponavadi niti niso med najuspešnejšimi in najsposobnejšimi.
Bo pa najbrž držalo, da se visoko inteligentni ljudje v debatah do neke mere lahko spustijo nekoliko nižje od svojega iq, težko pa se bodo spustili pod nivo.
“Inteligentni” pa se ne morejo v debate “neumnih” (ker ne berejo Men’s Helatha recimo). Kateri so sedaj sploh neumni in kateri inteligentni in za koga je to sploh pomembno? :))
Dejstvo je, da ne komunicirajo med sabo zaradi različnih zanimanj in ne zato, ker bi eni bili bolj inteligentni od drugih. V resnici bi se oboji lahko kaj naučili drug od drugega in bi tako postali še bolj “inteligentni”. :))
“Inteligentni” pa se ne morejo v debate “neumnih” (ker ne berejo Men’s Helatha recimo). Kateri so sedaj sploh neumni in kateri inteligentni in za koga je to sploh pomembno? :))
Dejstvo je, da ne komunicirajo med sabo zaradi različnih zanimanj in ne zato, ker bi eni bili bolj inteligentni od drugih. V resnici bi se oboji lahko kaj naučili drug od drugega in bi tako postali še bolj “inteligentni”. :))[/quote]
Saj o nečem podobnem smo govorili že v temi o splošni razgledanosti.
Seveda si moramo bit tukaj zelo na jasnem kaj sploh pomeni IQ. Vsi ljudje z zelo visokim IQ tudi nimajo doktoratov. Vačsih je lahko ravno obratno. 🙂
IQ in samovšečnost, občutek več vrednosti res nimate nobene veze. Celo obratno. Pogosto opažam, da imajo tak večvrednostni kompleks (ali pa mogoče na ta način prekrivajo manjvrednostni kompleks) taki, ki so vse prej kot brihtni.
Daleč od tega, da bi vsi z doktoratom bili res zelo inteligentni. Še manj, da bi vsi z zelo visokim IQ imeli doktorat. Po mojem se pogosto zgodi, da se zataknejo v šolskem sistemu. Saj veste kako je bilo z Einsteinom in njegovo šolsko matematiko. Verjamem pa, da moraš biti vsaj malo nadpovprečno inteligenten, da lahko narediš doktorat. Ni vse v pridnosti. Razen seveda tisti, ki ga kupijo.
Niti ne bi rekla, da zelo inteligentni ne berejo Cosmota in podobnih revij. Zakaj ne? To nima veze z IQ. Verjamem pa, da berejo pogosteje kake znanstvene revije, ker preprosto hitreje dojemajo. Zato pa to ne pomeni, da se šund in čečaste revije ne znajdejo v njihovih rokah.
EnTIp, le kje ti stvari prebereš, ki jih potem meni podtakneš?
Res je, visoka izobrazba ni nujno visok IQ. Samo visok IQ ni dovolj, treba je tudi pridnost. Kolikor se spomnim sošolcev so bili eni samo brihtni, drugi pa brihtni in pridni. Ti drugi so blesteli. Oni prvi pa pogosto zabluzili. So pa tudi taki malo manj brihtni pa prinesejo notri s pridnostjo.
Preberi si kaj si mi napisal. Podtikanje gnilih jajc?
Pa saj nima smisla. Vidim, da si pač preperljivec.[/quote]
Aja tooo… 🙂
itak, živim za to, da se prepiram..
Ok vsako posploševanje je zame nekaj v stilu.. (glej zgoraj)
In tvoj prispevek ni nič drugega.
Bere se kot prirejen horoskop… vsi škorpijoni so hudi osvajači…:)
Torej IQ sam po sebi ne pomeni NIČ, če ni podprt z neko vzgojo (mladega) človeka in ostalih vplivov iz okolja. Podobno kot bi nekdo imel super orodje za mehanika pa nič vedel o mehaniki, kaj mu nuca potem super orodje? 😉
Zelo visok IQ (>130) pomeni, da je tak človek v izvajanju določenih operacij bolj podoben računalniku (logika, pomnjenje, abstraktno razmišljanje…), kar pa nima veze s socialnimi veščinami, da bi visok IQ nakazoval asocialnost, težko vklapljanje v družbo, čudaštvo in ekscentričnost (Einstein 🙂 ) ali kaj podobnega. Jaz sem poznal 2 človeka z zelo visokim IQ-jem (mogoče se rodi eden takšne na 1000 ljudi), kjer je bil 1. talent za fiziko in matematiko, 2. pa za računalništvo (programiranje), oba sicer v družbi po drugačnosti ne izstopata v ničemer.
Forum je zaprt za komentiranje.