Intelekta
Bravo!!! V bistvu ne vem sploh kako ta firma po toliko letih še sploh dela. Po končanem študiju se meni sicer ni zgodila tako grozna stvar kot je tole, sem jo ceneje odnesla in z direktorjem sama razšistila kar na licu mesta. Pač nisem pustila, da bi me en tak psihopat žalil in poniževal, kar je pravzaprv počel z vsemi zaposlenimi tam. Niso imeli služb in marsikdo je trpel, imel je pa nekaj takih ritoliznikov tam, ki so pa verjetno imeli normalne pogoje dela, zato da ima koga, ki v primeru kakšnih prijav lahko reče, da je tam vse v redu. Meni je tudi žal, da mu nisem poslala kakšne inšpekcije, namreč tip je imel sploh bazno srečo ob tem, da se mi s tem ni ljubilo ukvarjat, ker pravzaprav sem imela res ful dobre veze, s taščo na položaju ene glavnih davčnih inšpektoric. Ker pač grem stavit, da marsikaj tudi tu ni OK.
Kaj vse so pa počeli, to pa pravzaprav ne moreš verjet… Tega se bi še zdaj spomnila napisat celo stran, če bi imela čas. Pa to je več kot 10 let nazaj, vsaj 12. Tip je v glavi premaknjen, dobesedno. Študentsk servisi ne bi smeli sploh oglaševat njihovih delovnih mest, pa tudi ostale agencije za iskanje dela.[/quote]
Meni je administrator izbrisal sporočilo, napisano tudi iz lastnih izkušenj.
povzetek:
– nekateri smo dobili takrat izgon iz turistične države, kjer smo bili predstavniki za Intelekto, ker nas lokalna agencija, niti Intelekta nista prijavila v tuji državi, da delamo tam kot turistični predstavniki – smo delali na črno, v obraz pa nam lagali, da je vse OK, matr vola…..Policija nas je preverila na letališču, ko smo čakali skupino slovenskih turistov, pobrala, odpeljala na policijsko postajo, popisala in določila, da moramo zapustit državo.
– izobraževali smo se sami – 14 dni pred odhodom na destinacijo iz razpoložčive literature po knjižnicah in iz turističnih vodnikov, enkrat nas je dal na avtobus z lokalnim vodičem, naslednji dan vozi slovenske turiste po turistični destinaciji
– velikokrat so bili zastonj njegovi blinji sorodniki “špiclji” na destinacijah ( seveda so letovali zastonj, ste jim vi , gosti to plačali), kaj delamo vodniki, sporočali bolnemu g. direktoru vse po telefonih – pa ni bilo kaj dosti za poročat, smo bili zelo samostojni in predani svojim gostom, o čemer pričajo še sedaj spravljani zapisi zadovoljnih gostov ( sporočila na oglasnih deskah) z nami….
– pa še želo pomemben podatek: ko smo imeli izbor turističnih predstavnikov ( iz ožjega izbora), nas je sam g. Farkaš poizkušal na destinaciji napiti, nalival kozarce z vinom in nazdraljal, rekoč, da vidim, kako se boste pijani obnašali pred menoj, kot se boste pred gosti…. Jaz sem zlivala alkoholo v vazo na mizi… Takrat se je nazajgrede zgodila tudi prometna nesreča, ko sta se dva zaletela na takratni ABC postaji , voznik je bil jasno pijan nenormalno nalit-je bila kar huda nesreča.
Najbolj te pa razkajfa res to, da ti nekdo lahko tako z nasmeškom laže v obraz, da je vse OK, pa te niti ne prijavi, da delaš v tujini na črno! Da dobiš policijsko kartoteko v tuji državi zaradimalomarnosti, kaj malomarnosti, neplačila, škrtosti zadovoljit zakone tiste države za tuje zaposlene. Ker je treba plačat, je problem….Mrš. Glede na to, da je g. Farkaš pobiral buče na poljih predno je ustanovil agencvijo ( to je dostikrat sam omenil na predstavitvah potencialnim turističnim predstavnikom za Intelekto na izborih, češ, kakšen uspeh je to, da narediš potem tako agencijo. Ampak vidim, da se niti po 20-ih letih in več ni čisto ni spremenilo…. Kako ljudje lahko sploh še letujete, zaupate in date svoj denar za tak “ugled”, boste sedaj premislii, ko oste izvedeli za vsa ta ozadja?
Avtor Rrr, čestim, da ste uspeli, imeli voljo in čas – nam se z njim takrat ni dalo ukvarajti, zavoljo lastnega čistnega imena ne. Ker se nismo želeli še globlje petljati v Intelektine posle in s svojim imenom izpostavljati v javnosti. Nas pa res čudi, da kljub vsemu, kar se že leta dogaja, da je dobro namazano in podmazano vsepovsod, da še obstajajo in delujejo.
Administrator, prosim ne briši ponovno. Hvala!
Ni res, kar gost plača ( pa če je to samopostrežna oblika zajtrka) in na destinaciji dobi samo kontinentalnega, je feler agencije, ker so ijh morda prebukirali ( beri vrgli ven ker so bodisi premalo zakupili, plačali, so dali prednost drugim, ) In to je zavajanje gosta s strani agencije! Poslikat, dokumentirat, pritožit predstavniku agencije takoj na mestu.
Kot turističnemu predstavniku za Intelekto se mi je dogajalo, da so tukaj obljubljali vse sorte v katalogu in v pisarni v Sloveniji, na destinaciji pa šok, ker je lokalna agencija in hoteli sami prebukirali, degradirali sobe, vile, počitniške hiške, celo z enen lokacijo na drugo, ki so bile vse prej kot 5 minut od morja (manj kvalitetne sobe, s pogledom na kuhinjo, klimatske naprave, celo kletne sobe s pogledom v zid ali v klet, ali v hotel z nižjo kategorijo), kot so obljubljali v Intelekti. Vedeti morate, da se predstavnik slovenske agencije, ki je sezonec, torej ne živi na destinaciji in nima naloge dogovora s hoteli za cene in namestitve v imenu agencije, ne dogovarja s hotelom, amapak lastnik agencije, njegov zastopnik pred pričetkom sezone, kdo bo koga nategnil je njihova domena, na koncu pa nastrada predstavnik agencije, ko požira jezo opeharjenega dopustnika, ki je tudi nategnjen…
Pozdravljeni!
Res so praznični dnevi, a moram z vami deliti zame zelo lepo novico:
Hči je šla včeraj na bankomat in ugotovila, da ji je “dobrodušni čika Farki” nakazal zahtevanih 750 Eur, pa izposlovali smo še, da je plačal v dobrodelne namene (za poduk) še dodatnih 250 Eur, da glob zaradi kršitev delovne in finančne zakonodaje ne omenjam… Sedaj je čika Farki “dobro” zapisan pri murskosoboških tožilcih, tako, da želim vse njegove “osmoljence” spodbuditi, da se potegnete zase, pa boste dobili tisto malo obljubljenega plačila za že opravljeno delo. Če se boste, oglasili tukaj in potrebovali kakšen nasvet (brezplačen seveda), vam bom z veseljem pomagal, le kontakt mi boste morali posredovati, sicer pa vsem sporočam: Nič ne stane, le malo poguma in samospoštovanja je potrebno, pa bo čika Farki plunil obljubljeno kinto, ki je že tako minimalna glede na to, da je delo turističnega predstavnika zahtevno, pa še v tujini se opravlja…
Lep pozdrav in kar pogumno, občutek, ko nateguna “zakonito nategneš” je veliko slajši, kot pa je vreden denar, ki ga je čika Farki hotel ukrasti hčerki, pa še na simboliko veliko dam, saj je “pljunil kinto” pred dnevom mrtvih, ha,ha,ha…., oh kako to paše!!!
Forum je zaprt za komentiranje.