Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Intelekta MS – zaposlitev

Intelekta MS – zaposlitev

Aja, pa ta punca, ki je prišla z mamo, ni odšla. Prišla je naprej in je zadovoljna tako kot vsi ostali. Samo v vedenje :))

mene so na Intelekti na koncu zaposlili in moram povedati, da je vse ok. Redna plača, dobra plača, zanimivo delo pa še na dopust greš zastojn. Glede na to, da so vsi ti komentarji subjektivni vam svetujem, da sami odidete na razgovor in si šele na to ustvarite svoje mnenje. Moram priznat, da sem zelo zelo zadovoljna z službo na Intelekti, dohodkom in sodelavci.

lep dan vam želim!

Greya, kje pa delaš? kot turistični predstavnik ali kot prodajalec aranžmajev?

jaz sem dve leti nazaj prišla do konca izbirnega postopka za it na destinacijo kot turistični predstavnik a sem jih na koncu zavrnila, ker so hoteli da delam dva tedna zastonj, ker se uvajam (to bi še sprejela). morala bi pa še plačati 460 evrou za uvajanje in nekaj čez 100 evrou za uniformo,dežnik in ostale intelektine stvari. To mi je bilo pa malo bolano. v bistvu bi delala en mesec da bi prišla spet na isto denarno stanje kot sem bila preden sem začela delat. pa vse to glede tega plačevanja so nam povedali na zadnjem srečanju od petih, ko sem kar nekaj bencina stočila ko sem se vozila s primorske v trzin in maribor.
bili so pa zelo prijazni 🙂

me pa zanima kako kaj zgleda če delaš kot prodajalec aranžmajev, imajo tam tudi takšne finte da jim moraš fajn plačat da lahko sploh delaš?

Greya

mene so na Intelekti na koncu zaposlili in moram povedati, da je vse ok. Redna plača, dobra plača, zanimivo delo pa še na dopust greš zastojn. Glede na to, da so vsi ti komentarji subjektivni vam svetujem, da sami odidete na razgovor in si šele na to ustvarite svoje mnenje. Moram priznat, da sem zelo zelo zadovoljna z službo na Intelekti, dohodkom in sodelavci.

lep dan vam želim!

Na to pa moram nekaj dodati:

Delala sem na Intelekti, vsakokrat ko sem šla na dopust sem dopust plačala, zato ne pretiravajte s takimi izjavami. So pa pač tudi takrat bile med sodelavci izjeme, ki so imeli visoke plače in jim ni bilo potrebno plačati dopusta ( samo da jim je več ostalo, revežem ). Meni oz. nam ostalim, z nizkimi zajamčenimi dohodki je bilo potrebno plačati kar precej.

Imaš srečo, da spadaš med veliko živino, na žalost so bile med sodelavci velike razlike pri plačah, dopustih, odnosih, …

Uživaj dokler lahko.

Lp.

Intelekta – obu od obupa, katastrofalen odnos, izkoriščanje,…zelo me čudi, da še niso propadli, ker s takim načinom načeloma ne funkcioniraš dolgo.

Hmm, zgleda da tako kot večina slovenskih tur. agencij, tudi Intelekta izkorišča svoje delavce.
Isto kot Relax, ki je sicer znan po tem da ima dobre cene, ampak glede na to kako se obnaša do svojih zaposlenih, me mine da bi z njimi šla na dopust!

Jaz sem jih poslal svoj zivljenjepis in v njem ni bilo nikakršne veze s turizmom, celo povabili so me na razgovor. 😀
Toliko o tem koliko jih briga za njihove delavce, samo da gredo po tekočem traku..vsakemu se enkrat konča. Samo pokazati jim je treba.

Zdravo.

Vidim, da je veliko različnih komentarjev na temo Intelekte.

Zanima me naslednje glede dela turističnega spremljevalca:
1. Kako je z uvajanjem in plačilom le-tega?
2. kakšno je plačilo za delo spremljevalca na destinaciji?
3. Predvidevam, da delaš celo poletje. Na koncu glavne sezone nehaš delat, ali te razporedijo kam drugam?

Hvala lepa za odgovore!

lp

Kratek povzetek tega, kar pišejo še nekateri na tem in podobnih forumih. Hči študentka se je prijavila poleti 2015 na Intelekti, za dvomesečno delo njihove predstavnice na grškem otoku. Agencija je morala pod nujno zamenjati svojo predstavnico, ki je nepričakovano takoj po prihodu na destinacijo odpovedala svoje sodelovanje v tej vlogi in hotela oditi domov… Tako je hči rešila Intelektino zagato neprisotnosti predstavnika agencije na destinaciji, saj je v nekaj dneh od prijave že odpotovala v Grčijo. Hči je kljub temu morala plačati zajeten znesek stotakov Intelekti za t.i. “uvajanje”. Že tako slabo plačano delo pa so ji finančno obremenili še z njenim plačilom goriva in vozovnic za trajekt na destinaciji (za potrebe opravljanja dela za agencijo). Brezplačno hrano, pa ni mogla imeti v najbližjem hotelu, ampak v različnih hotelih raztresenih po otoku, tako da je bilo večkrat ceneje, da si je s svojim denarjem kupila hrano, kot pa da si plača stroške (gorivo in trajektnino) do hotela, kjer bi sicer lahko tistega dne brezplačno jedla… Na koncu ji je direktor z velikim zamikom odobril le minimalen del pogodbenega izplačila za opravljeno delo, med drugim tudi z izgovorom, da bo dal pa nam – staršem popust pri potovanju z Intelekto. (Pa kdo hudiča bi pa šel pod okriljem takih goljufov na dopust?!). Še do danes je hči oškodovana za več kot 700 Eur plačila, a se nismo dali. Najprej smo poslali pisno prijavo na delovno inšpekcijo, nato pisno prijavo na Finančno ministrstvo, na koncu pa še pisno kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja po 228/1 členu KZ-1B (Poslovna goljufija), na Okrožno državno tožilstvo v MS.
Epilog:
– delovna inšpekcija: ugotovljene kršitve sledil je izrek globe Intelekti oz. njenemu direktorju
– FURS: podatek je tajnost in ga niti prijavitelj ne more izvedeti
– ODT MS: na podlagi vložene kazenske ovadbe je pristojni tožilec na podlagi 162. člena ZKP, hčer pozval, naj se izjasni o postopku odložitve kazenskega pregona, oz. strinjanje, da toženec poravna tožničin zahtevek (glavnica z zamudnimi obrestmi,…)

Hči bo zaradi naše vztrajnosti na koncu v vsakem primeru moralni zmagovalec, pa tudi neizplačano glavnico skupaj z obrestmi bo po dobrem letu dobila, žal pa kot slišim je Intelektinih “študentskih osmoljencev”, še veliko, pa po korektno opravljenem delu ostanejo brez obljubljenega drobiža in z “dolgimi nosovi”, in se vdajo v dejstvo, da so bili nateg…ni.

Zato vsem bodočim optimističnim študentom nasvet:
– kronološko si zapisujte vse dogajanje (izjave, obljube) z navedbo časa, kraja, prisotnih oseb…
– vse E-maile in drugo pisanje, navodila in usmeritve ter mnenja nadrejenih iz Intelekte obvezno shranite
– če agencija neupravičeno zamuja s svojimi obveznostmi, o tem pisno pozovite študentski servis in direktorja Intelekte, vso dokumentacijo (tako vašo, kot njihovo pa obvezno shranite)
– prav tako predstavnika Intelekte pisno pozovite, da vam po opravljenem delu, sporoči kam morate dostaviti njihove stvari (oblačila, dokumentacijo…), da vam kasneje ne bo taistih stvari odbijal v obliki denarnih odtegljajev od plače (kar je že itak nezakonito).
– ko boste izčrpali vse “mirne” oblike poskusov, da bi se direktor oz. turistična agencija držali vsebine svojih zapisanih dolžnosti oz. finančnih obveznosti, pa pošljite pisne prijave z dokazili na zgoraj zapisane naslove… (pazite pa na relativne in absolutne zastaralne roke za prekrške in kazniva dejanja), pa boste rešili svoj problem, tujih pač ne, saj kot pravi rek: Volk menja dlako, kožuha pa nikoli”, ali pa “Goljuf ostane vedno goljuf”.

In še zadnja spodbuda vsem:
Mladi, imejte “j..ca”, pa se postavite zase, saj kdor sebe ne ceni, ne more pričakovati, da ga bodo cenili drugi”!

Hja, so hodili – njihovi znanci in prijatelji, tudi sorodniki -za špiclje, v kontrolo, kaj že tako preobremenjeni predstavniki na destinacijah počnemo, ker ni bilo nikoli dovolj dobro, čeprav je bilo odlično speljano z naše strani -ko bi le gostje vedeli, kako smo morali improvizirati, kako nam Intelekta nikoli ni nudila izobraževanja, enkrat it z avtobusom z lokalnim vodičem naslednjič sam in to je to.

Čestitam, da ste uspeli dokazati pravico in resnico. Nam se pred desetletji leti ni dalo z njimi ukvarjat, smo stopili preko -smo tudi mi raje odnehali na destinaciji in razočarani odšli domov. Edino, kar je bila potrditev, da smo kljub temu svoje delo opravili profesionalno, so bili nekateri zadovoljni gostje – to nam je uspelo, a tega nismo več hoteli početi za Intelekto….Zdrav razum in pamet sta prevladala, pa vest in dostojanstvo tudi…… Se ti pa zamalo zdi, da ti nekdo, ki je še donedavnega na polju buče pobiral, lahko v obraz laže in lepo besediči, ne poskrbi pa Smo kot trpežni pridni iznajdljivi študentje stopili preko tega, je bila pa velika življenska izkušnja. Sploh, ko te policija pred prihodom skupine preveri na letališču in popiše, ker nisi bil s strani lokalne sodelujoče agencije in tudi Intelekte prijavljen v državi kot turistični delavec, dobiš izgon iz države… Svinjarija na kubik, zavita v celofan obljub.

Močno odsvetujem delo pri njih. Močno.

Pozdravljeni!
Res so praznični dnevi, a moram z vami deliti zame zelo lepo novico:
Hči je šla včeraj na bankomat in ugotovila, da ji je “dobrodušni čika Farki” nakazal zahtevanih 750 Eur, pa izposlovali smo še, da je plačal v dobrodelne namene (za poduk) še dodatnih 250 Eur, da glob zaradi kršitev delovne in finančne zakonodaje ne omenjam… Sedaj je čika Farki “dobro” zapisan pri murskosoboških tožilcih, tako, da želim vse njegove “osmoljence” spodbuditi, da se potegnete zase, pa boste dobili tisto malo obljubljenega plačila za že opravljeno delo. Če se boste, oglasili tukaj in potrebovali kakšen nasvet (brezplačen seveda), vam bom z veseljem pomagal, le kontakt mi boste morali posredovati, sicer pa vsem sporočam: Nič ne stane, le malo poguma in samospoštovanja je potrebno, pa bo čika Farki plunil obljubljeno kinto, ki je že tako minimalna glede na to, da je delo turističnega predstavnika zahtevno, pa še v tujini se opravlja…
Lep pozdrav in kar pogumno, občutek, ko nateguna “zakonito nategneš” je veliko slajši, kot pa je vreden denar, ki ga je čika Farki hotel ukrasti hčerki, pa še na simboliko veliko dam, saj je “pljunil kinto” pred dnevom mrtvih, ha,ha,ha…., oh kako to paše!!!

Poleti sem bila na obisku pri prijateljici(študentki), ki je delala za Intelekto kot predstavnica na enem izmed grških otokov. Na ta način se videla kako to delo dejansko poteka in bila kar malo šokirana. Najprej me je presenetila kje je bila nastanjena, v zelo bazični sobi, v hiši sredi ničesar. Svoje stvari je morala prati na roke, saj na voljo ni bilo pralnega stroja in brez interneta je bila praktično odrezana od sveta. Za tisti mesec, ki ga je preživela tam je kao za uvajanje morala plačati 500 eur, obenem pa je morala za uniformo (rdeča obleka s čipko, ki ji je komaj pokrivala rit) dodatno plačati še 150 eur.
Na voljo je imela nek star avtomobil, a je ves bencin morala plačati sama. V agenciji so ji dali na voljo prastari telefon, ki ji včasih ni delal in zanj je morala sama kupovati kartice z impulzi. V tistem tednu ko sem bila tam, sva preživeli skupaj le dva dni, eden od teh je bil na izletu po otoku, kjer je morala sama voditi celoten avtobus ljudi. Ostale dneve je prodajala izlete ali rent a car – od provizije je Intelekta spet dodatno vzela polovico, tako da sva se ponavadi videli šele zvečer. Zdaj pa mi je sporočila, da so ji od plačila (bruto 600 eur), ki bi ga morala prejeti za tisti mesec trgali še pritožbe gostov, na katere ni imela vpliva….V glavnem zaslužila ni nič, plažo pa pravi da je gledala bolj od daleč, saj je bila tam le 4x v celem mesecu.

No, “minimouse23″, zgodba moje hčere je bila popolnoma ENAKA” leta 2015, kot zgodba tvoje prijateljice (predvidevam poleti 2016). To si najverjetneje razbrala iz mojih prejšnjih postov pod to temo, v kolikor si jih prebrala.
Kaj pa sedaj?!
Tvoja prijateljica (četudi je morda pravno neuka). naj sede za računalnik in napiše najprej dopis – prijavo kršitev (v obliki prostega spisa) in ga pošlje priporočeno z vsemi prilogami, ki jih še ima ( napotnica študentskega servisa, evidenco opravljenih dni oz. termin opravljenega dela,…, pogodba Intelekte,….) na: Inšpektorat RS za delo, Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana. Na koncu dopisa oz. prijave naj napiše, da naj jo inšpektorat v skladu z določili Uredbe o upravnem poslovanju po po končanem inšpeciranju obvesti o ugotovitvah nadzora. Na podlagi prijave bo inšpektor iz območne (MS) enote inšpeciral Intelekto in najverjetneje, kot v našem primeru ugotovil, da je le-ta nepopolno vodila evidenco opravljenega dela, zaradi česar bo direktorju oz. pravni osebi izrečena globa. Če zadeva v mesecu dni ni zaključena in prijateljica ne prejme pisnega obvestila o ugotovitvah, pa naj telefonsko pokliče inšpektorja in se pozanima kdaj lahko pričakuje “epilog”, tako bo lahko “pospešila” postopek, če bo to potrebno… Naslednji “identičen postopek” naj izpelje osebno na najbližji izpostavi Finančne uprave (ustno bo na zapisnik podala prijavo uslužbencu FURS), podani izjavi priloži le kopije dokazil, ki jih ima o opravljanju dela in pogojih dela za Intelekto. Delavec-ka FURS bo celotno zadevo vnesla v svoj računalnik in jo odstopila v centralo FURS v LJ, nato pa krajevno pristojni FURS v MS, ki bo podjetje inšpecirala in nedvoumno ugotovila kršitve finančnih predpisov tako Intelekte kot tudi “njenega izvajalca usposabljanja”, katerima je morala prijateljica dati po 250 Eur (NA ROKE), pa tudi socialne transferje in davčne obveznosti, zagotovo Intelekta ni v popolnosti poravnala zanjo (ampak le v višini dejansko izplačanega opravljenega dela, (davek za neupravičeno odtegnjen del dohodka pa Farki zagotovo ni plačal…). Tudi v prijavi FURS predlagam, da zaprosi, da ji organ odgovori o prejemu prijave, čeprav se bo organ pisno izognil odgovoru v smislu, da gre za davčno tajnost, pa jim bo jasno, da bo potrebno postopek izpeljati, saj bo njena zahteva izkazovala interes in voljo po njihovem korektno opravljenem delu. Če bo v prijavi ob koncu navedla, katere prijave je že podala in da namerava podati še kazensko ovadbo zoper direktorja in pravno osebo, in da boste odgovor priložili kazenski ovadbi, pa bodo gotovo korektno opravili svoje delo. Na koncu pa predlagam, da prijateljica poda priporočeno pisno prijavo kaznivega dejanja zoper Farkaša in Intelekto zaradi utemeljenega suma storitve KD Poslovne Goljufije (glejta moje prejšnje poste v tej temi), skupaj z vsemi prilogami na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti in naj dopiše za koliko je bila oškodovana (premalo plačana zaradi nezakonitih in neupravičenih odbitkov za oblačila, pritožbe,…). Navede naj celoten znesek oškodovanja, saj kot sem zapisal, stroški morebitnih delovnih sredstev in pritožbe za opravljeno delo, niso stvar odtegljajev plače, še več, nezakonito je ravnati tako, da delodajalec posega z odbitki v osnovno plačo.
Vse skupaj naj torej pošlje na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti, Slomškova ul. 1, 9000 Murska Sobota. Lahko pa se tudi zglasi na policijski postaji in poda prijavo kaznivega dejanja na zapisnik, vendar sam to odsvetujem pri tej (ne toliko kompleksni kot obširni) zadevi. V kolikor bo prijateljica “pomankljivo” napisala kazensko ovadbo, pa jo bo pristojni tožilec poslal itak v dopolnitev na policijo in jo bo nato policist kontaktiral, ji postavil nekaj dodatnih vprašanj in to je to!!! Za ves naveden postopek ne bo potrebovala nobene pravne pomoči, tudi Farki jo ne bo mogel tožiti, le da bodo njene navedbe resnične v vseh prijavah. Hči se je enkrat ob koncu postopka na Tožilstvu v MS morala le zglasiti, da je potrdila, da se strinja z povrnitvijo zneska, ki ji ga je Farki pred tem nezakonito “odškrknil” pa z tožilstvom se je dogovorila, da je za kazen moral plačati 250 EUR v dobrodelne namene. Če pa bi tožilstvo sprožilo kazenski postopek zoper Farkija, pa je “tvoj odvetnik” itak tožilec, v postopku pa lahko nato zahtevaš vse nastale stroške s kazenskim postopkom.
Če bo prijateljica potrebovala kakšen nasvet ali pomoč, pa bom občasno pogledal to temo pa se slišimo. Pa povej prijateljici, da ni nič tako hudega, da bi se bilo smiselno poniževati nekemu goljufivemu pobiralcu buč (menda se sam hvali, da je bil pobiralec buč, sedaj pa takšen odličen poslovnež – za svoj žep seveda). Tako je hči za dan mrtvih 2016 pogledala na bančno kartico in vesela ugotovila, da ji je Farki nakazal ukradenih 700 EUR, pa v vsem postopku se ni upal niti soočiti z njo pred pristojnimi organi. Tudi tvojo prijateljico čakajo že zdavnaj težko zasluženi evrički, le zahtevati jih mora!!! No kako se bo odločila?!

pred leti sem bila na razgovoru te firme – kaj takega kar si ta direktor privošči, če ne vidiš ne moreš verjet…
in ti je takoj jasno, da je bolje,da greš čimdalj od njih.
sama sem že imela pred tem izkušnjo z zaposlitvijo v privat agenciji, ker je bilo tudi polno kršitev in vse podano inšpekciji, so delali vse samo da čimveč denarja scuzajo zase na račun mene zaposlene.
Imam izobrazbo v tej smeri, itak me bolj veseli hotelirstvo, ampak ko iščeš delo pač poskusiš vse, in čeprav sem pred razgovorom prebrala neg. komentarje o Intelekti, sem si rekla, zgubit nimam kaj, če grem pogledat (do razgovora tudi stroškov nisem imela razen par minut peš hoje), ampak povem da ko pa prideš tja, pa te ta človek direktor res šokira, s svojimi izjavami, nespoštljivostjo, nenormalnimi – zakonsko skreganimi zahtevami… ni da ni…
bil je skupinski razgovor in ljudje so kar vmes vstajali in hodili ven, ker so rekli, da take nespoštljivosti ne bodo več prenašali.

Človek res svašta doživi, ko išče službo.

evo tole je lep opis kakšen je bil razgovor… glede na datum in lokacijo, predvidevam,d a sva z avtorico tega posta sedele skupaj v tej dvorani.
In se strinjam popolnoma – totalno pod nivojem.

Kot rečeno sama že imam izkušnje z enimi takimi delodajalci tudi v tur. agenciji, kjer je šef (lastnika sta bila mož in žena)preklinjal kar iz navade pred stranko, da je bilo meni nerodno in stranka ni mogla verjeti kaj sliši, da neki vodilni pred zaposlenimi in njo iz lastne jeze tera tri pm in podobno…
potem pa še kršitve: tu so mi v pogodbo napisali 5 dnevni (8 urni) tedenski delovnik, delala sem poleg tega še vsako drugo soboto popolnoma zastonj. Po njihovo – tak je pač urnik, pogodba je pa očitno zaradi lepšega in po njihovem je ni treba upoštevati, glavno je,da če oni rečejo, da delaš, potem moraš delati tudi zastonj po njihovem.
Zdravniški pregled sem si morala plačati sama, če želim po njihovem delati pri njih…
Ko je bilo vedno več čudnih dogajanj, sem šla povprašati informativno na inšpektorat kaj je to, ali je vse to dovoljeno: inšpektorica je samo naštevala kaj vse je kršitev, ampak potem ker sem se potem odločila za nadaljnji študij v in šla izkušnje nabirati v hotelirstvo, mi je inšpektorica napisala odpoved in, ker mi ni do krega se tudi kregala nisem z njimi… raje sem se umaknila,da imam mir… In v hotelirstvu je bilo res krasno delovno vzdušje potem, razumevanje, šefi super, ni da ni…

Ne bom nikoli pozabila tega – da mi dotična šefica v agenciji ni hotela odobriti dopusta, po tem, ko mi je že v popolnosti pripadal in ko so ga vsi ostali zaposleni že izkoristili, samo še jaz ne, ona pa meni, da ne, da me niso zaposlili za to,da bi lahko koristila dopust… nobene še tako moje prijazne prošnje niso bile uslišane. In inšpektorica, ki je seveda za to izvedela, je napisala v odpoved, da zahtevam izrabo pripadajočega letnega dopusta…
ta šefica nikoli ni vedela, da je bila moja odpoved napisana s strani inšpektorice- nikoli ni izvedela,da je bila o vsem njenem delovanju obveščena inšpektorica in seveda ni mogla iz svoje kože in mi ob zadnjem izplačilnem listu po pošti domov poslala kopijo moje odpovedi – označila besedo zahtevam in napisala namesto nje se napiše lepo prosim…
čez čas sem ji preko slučajno ugotovljenega njenega poznanstva dala vedeti, da tisto niso bile moje besede, ampak od inšpektorice, če pa misli, da ima čisto vest in si upa pa lahko stopi do nje, če misli,da jo bo odnesla brez posledic. jaz sem bila toliko prijazna takrat,da je preganjala po uradni poti. tako,da se mi za mojo prijaznost lahko zahvali. Je ostala tiho.

Očitno jih je nekaj takih teh družinskih tur. agencij, na katere moramo biti zaposleni pozorni. … in kot rečeno, ta od Intelekte je meni po prvi slabi izkušnji, prižgal takoj vse rdeče luči – sem si samo rekla ne spet, a ste vsi taki, da ne zmorete osnovnega spoštovanja zakonov in zaposlenih…

ali imajo ti študenti vsi narejen izpit za turističnega vodnika? V kolikor ga nimajo je to kršitev Zakona o spodbujanju turizma!
Verjetno, če bi imeli izpit jim ne bi bilo problem samim vodit avtobusa turistov.

Tale post je izpred 4 let in še najbolje pove, v čem je bistvo katastrofalnosti razgovorov za delo pri Intelekti. Seveda pa razgovor ni nič v primerjavi s katastrofalnostjo dejanskega dela, kot so ga izkusili nekateri.

Jaz sem bil na enem takih razgovorov (v Trzinu). Najprej je nastopila mlada ženska, ki je delovala zelo priljudno, je bilo pa vsem čudno, zakaj nas poziva, da kdor meni, da to delo ni zanj, lahko tudi odide. Nihče ni odšel in je mlada ženska rekla: “Joj, a sem preveč lepo povedala, hihihi.”
Potem je dala besedo moškemu (očitno torej lastniku firme) in ta je dejansko začel govoriti v razdražljivem, arogantnem tonu, da so potem, ko je dal pavzo, ljudje res dokaj množično odšli. Vsebine njegovega besedičenja se ne spomnim, že takrat mi ni bilo čisto jasno, kaj hoče povedati in zakaj mu je toliko do tega, da bi ljudje zapustili dvorano. Sam pri sebi sem si mislil, da če sem že prišel, bom ostal do konca, da sploh izvem, v čem je stvar, saj itak nisem imel nobene obveznosti, da postanem njihov uslužbenec ali karkoli. Zakaj bi potem kar predčasno odšel?!
No, in potem na drugem delu skupinskega razgovora se je izkazalo, za kaj gre. Za to, kar je tudi v zgornjem citatu podčrtano. Intelekta išče prodajalce svojih storitev. To je vse. Sploh nisi njihov uslužbenec, ampak delaj, kakor ti paše, tvoj problem, glavno, da prodaš Intelektine aranžmaje. In od vsake prodaje dobiš provizijo. To je vse. Koliko se ti ubijaš s prodajanjem, koliko stroškov za to porabiš, na kakšen način delaš, to je vse tvoj problem. Če en mesec hodiš od vrat do vrat in prodaš en aranžma, si v tistem mesecu zaslužil toliko in toliko {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od vrednosti tega aranžmaja. Konkretne številke se ne spomnim (mislim, da niso nič povedali), ampak kaj pretirano visoka najbrž ni. Torej se lahko en mesec ubijaš za propagiranje Intelekte, plačano pa naj bi dobil, recimo, 30€ od tega enega aranžmaja. To je vse.
Po končanem razgovoru sem bil pač vesel, da sem ostal do konca. Sem vsaj videl, v čem je fora. Sem pa videl tudi, da so ljudje, tudi še potem, ko je bilo jasno, kakšno bedno delovno razmerje bi to bilo, še kar sanjali o tem, da bodo šli zastonj na eksotične destinacije, da se “pripravijo in sondirajo teren” in da imajo zastonj počitnice na eksotični lokaciji, potem ko je tura končana! In veste kaj? Ko so začela padati taka idealistična vprašanja, ob katerih sem se še jaz mrščil, češ mar ne kapirate, da je fora v tem, da zastonj delate reklamo za Intelekto, dobiček bo pa pobral lastnik! – torej, na taka vprašanja pa je lastnik Intelekte odgovarjal presenetljivo mirno in razumevajoče, celo dopuščal možnost, da se vse to zgodi!
Tako da, pamet v roke! Od kod ideja za ime “Intelekta”, je pa tudi misterij! Ker je vse skregano s pametjo pri njih!

Morda kdo ve kaj se dogaja z Intelekto? Zapirajo poslovalnice po Sloveniji. Ali so sploh zanesljivi?

Sararas, a si res ne moreš sama odgovoriti na postavljeno vprašanje, če si si vzela vsaj minutko ali dve ter prebrala vsaj dva ali tri predhodne poste iz te teme.
Če “čika Farkiju” končno crkuje firma, se mu prav gotovo ni zgodila nobena krivica s strani države ali gostov agencije; Za to je lahko enostavno zaslužen le Farki sam (“pobiralec buč”, ki ne pozna pomena besednih terminov kot so moralne vrednote, poštenje, spoštovanje soljudi, da o podrejenih niti ne govorim). Takšne in podobne gnusobe od ljudi pa sovražim iz dna srca, zato bom, če doživim “bankrot” Intelekte, z veseljem nazdravil na njihov zasluženi propad (pa ne zaradi slovenske pregovorne fovšlivosti, ampak ker si Farki zasluži, da bi propadel še preden mu je uspelo registrirati svojo t.i. turistično agencijo).

podpis se strinjam.

Kar se tiče Intelekte se strinjam s predhodniki. Sam sem delal za njih na destinaciji in dozivel katastrofalno izkusnjo. Garancije za uvajanje 480 eur nisem nikdar dobil nazaj kot je bilo zmenjeno. Ves zasluzek od prodanih izletov in avtomobilov pa sem dal za bencin da sem lahko opravljal delo. Tudi hrane v hotelih nisem imel casa koristit da ne govorim o katastrofalni nastanitvi, ki mi jo je nudila Intelekta. Stroski telefona so tudi padli na moja ramena. Ko bi morali izplacati koncno minimalno nagrado za delo tudi te nisem dobil v celoti saj so mi ocitali da moje delo ni zadovoljivo zaradi pritozb gostov na katere nisem imel vpliva. Ce zakljucim sem vlagal ves svoj denar v Intelekto in delal brezplacno ves cas. Se bolj zanimivo pa je da se vedno najdejo norci ki delajo radi zastonj. In se to. Prostega casa ne boste imeli v kolikor racunate na dopust. Intelekta je nateg za delavce in goste.

Vse to kar pišeš, je res. Opozorite ostale.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close