Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice INTELEKTA-DJERBA

INTELEKTA-DJERBA

Marija,
Avion je čisto ok. Mi smo obakrat imeli mirem let. Pajkov ni, muhe pa so. Dolgih rokavov midva nisva imela, dolge hlače pa sem jaz imela zvečer. Sicer je pa čisto odvisno od tega, kako hitro te zebe. Mogoče niti ne bi bilo napačno za vsak slučaj en dolg rokav.

Flinč,
Pol smo bili v istem hotelu in tudi isti čas (midva sva bila od 2.9. do 16.9.). Na videz se verjetno poznamo.

LP!

Aja

Pozdravljena Aja!

Malo mi opiši kako zgledaš da se boljše spomnim, mogoče pa vem kera si. No kakor želiš. A se je vama tudi dopadlo? Meni je bilo vse ok, samo hrana njihova nasploh mi ni preveč všeč. To pa je tudi vzrok malo to, ker smo navajeni le svoje hrane.

Ajd.

cene pijac v hotelu:

v baru mislim da pride 1.5l vode 1.7TD, v oni trgovinici preko glavne ceste pa 1.5l 0.5TD. Cocacola pri vecerji = 1.8TD, enako Boga (=Sprite) in Fanta. V hotelu se absolutno ne splaca razen za vecerjo pac, samo ko bos kaj kupovala ne nosit flas kar tak mimo recepcije ampak jih daj raje v kak rukzak al pa vrecko ker te drugac malo cudno gledajo. Al pa mimo trgovinice na levi strani in po stopnicah gor – to je bla najina taktika 😛

Flinč!
Saj iz Slovenije nas niti ni bilo tako veliko, tako da se verjetno na videz poznamo. A si bila kaj na animacijah zvečer? Mogoče na fakiru (tist, ki je počel nemogoče stvari)?
Midva sva bila večkrat na teh animacijskih večerih (oba bolj visoka, rjave lase, oba imana na J).
Kako ti je ime, če ni skrivnost?

Sicer pa mi je bilo v Abirju zelo fino, edino zajtrka sem se naveličala po enem tednu rogljičkov. Za večerjo se je pa vsak dan našla kakšna jed, ki mi je bila dobra.

Lp!

Aja

Pozdravljena!

Ja tudi midva sva hodila vsak dan na te animacije. Meni hrana glih ni bila preveč všeč, samo se je vedno našlo kaj za pod zob. Moje ime je Lina, kaj pa tvoje? Če seveda smem izvedet?

Jaz sem pa Jasmina. Premišljujem, pa se ne morem spomnit katera bi lahko bila. Na animacijah nas sicer ni bilo veliko iz Slovenije…bili so tisti, ki so imeli miss hotela Ines, pa še dveh se spomnim – punca blond (takih, da so bili 14 dni), več pa ne. A si mogoče katera od teh.

LP!

Čau Marija! No zdej smo se mi vrnili iz djerbe in moj fant je že napisal kako je bilo in si lahko kr preberes! če te pa se kaj zanima pa vprši!

bay, bay
Anchy

Avtor: Mitja
Datum: 28-09-04 11:50

Halo vsem.
23.9. sem se vrnil iz Djerbe.
Hotel Djerba Sun

Pozitivno: bazen, nastanitev, kopanje v morju, jahanje kamel…

hrana (mesojedci pozor, v tem hotelu boste bolj lačni kot siti)
Drugače je hrane sicer dosti. Naj samo naštejem:
Kosilo:
Vsak dan razne testenine(špageti, polžki itd.) polivke so brez mesa :)))
Riž
SLABO pečen oz. kuhan krompir…vedno surov. NE PRIPOROČAM
sadje: mango, lubenice….ne priporočam
Solate ki si jo sam pripraviš
včasih kakšni kosi piščanca, čuden golaž itd.
njihove specialitete: kus-kus (priporočam)
na tone sladic (nekatere so dobro nekatere ne, stvar okusa)
Sladoled (ne priporočam…verejtnost driske :)))
Večerja:
Isto kot kosilo le da nimajo sladoleda in imajo včasih kake palačinke itd.
Zajtrk:
Kot povsod
Marmelada, puter, salame, kava, čaj, itd.
Posebne salame ne priporočam ker je taka kot bi jo dal za dve ure na sonce!!!

Aja še to: vsi ki imate All inclusive: bari v hotelu niso vsi pod all inclusive in je treba drugje enako plačati kot brez AI razen v baru na plaži(vino, brezalkoholne pijače), bar pri bazenu(vino, brezalkoholne pijače), bar v hotelu spodaj(vino, točeno pivo, brezalkoholne pijače). Ponavadi ti ponujajo v teh barih razne koktejle itd…pazite ti niso ZASTONJ !!!

Pri kosilu in večerji strežejo pijačo in pride natakar do vas(brezalkoholne pijače, vino) sami si lahko vzamete le vodo.

Hotelska nastanitev(bili smo štirje oz dva para):
Najprej so nam bile dodeljeni sobi v pritličju(ena razgled na cesto, druga razgled v drevo, iz omar smrdelo po švicu, brez hladilnika, kopalnica potrebna obnove :))
Po hitrem posredovanju oz. ko smo podkupili receptorja z 10DIN(1500SIT) smo v pol ure dobili večjo sobo med samimi francozi in nemci s pogledom na morje in dobro kopalnico:)))
Ne kupujte v hotelu!!! Nasproti hotela je trgovinica v kateri je vse veliko ceneje!!!

Plaža in bazen:
Bazen je super in prav paše da ne lezeš 30m da si v takoj ves v vodi:)
Morje: 5m umazanije(trava itd.), 20m kalne vode(mivka),včasih valovi okoli pol metra, včasih čisto mirno. Na plaži vseskozi prodajajo kič. Se sprehajajo s kamelam in jahajo konje. Ne kupujte na plaži je vse veliko dražje!!! Pazite se zoprnih nemcev ki te podijo s plaže kot da je ves svet njihov.

Nočno življenje:
GA NI. Razen večerne animacije za otroke in mogoče večerno kopanje.
Disko sicer je vendar je bil vsaj zdaj bolj prazen in tudi vse pijače so tam zelo drage.

Osebje:
Na splošno sem opazil da tam nekaj veljaš oz. so prijazni do tebe veliko bolj če si Nemec oz. Francoz. Npr. s punco sva naredila preizkus. Sva prišla normalno oblečena(kratke hlače, majica, natikači) in sva čakala na postrežbo nekaj minut. Ko sva se malo boljše oblekla(kavbojke, srajca…) sva bila postrežena takoj(govorila sva nemško) in takoj je odnašal pribor itd. skratka splača se naučiti nemško:)))
Torej nakako prijaznost do narodov:
Nemci
Francozi
Italijani
..
.
.
.
Slovenci in Čehi
Ostali

Sicer imajo tudi animacije največkrat v nemškem jeziku pa čeprav je veliko tudi čehov in slovencev.

Angleško znajo zelo slabo.

Aja še to že drugi dan sem odnesel iz tam drisk, ki jo imam še zdaj(kljub oglju itd)!!! Pazite prehrano. Sam nisem pil nič vode iz pipe(še zobe sem si umival z kupljeno), pojedel skoraj nič zelenjave in sadja pa sem kljub temu fasal.

Ocena na splošno:
Enkrat za videt, drugič ne.

Priporočam jahanje kamel :))) Stalo je 75DIN(izlet) + 10DIN(45min jahanje kamel)

Če ima kdo še kako vprašanje naj vpraša.

Jaz imam pa zelo dobro izkušnjo z Djerbo. Sicer sva midva šala v Hotel Vincci Djerba result in je bilo enkratno.
Tak da definitivno priporočam ta hotel. Pri zajtrku in večerji imaš zraven vključeno pijačo, tako da kartkoli spiješ je zastonj. Pri večerji imajo točeno piva in vino. Tako, da ob večerji lahko spijete celo steklenico vina, pa vam ne bodo nič rekli, verjetno bi pa tudi pustili, da si še vzamete kakšno.
Hotelsko osebje zelo prijazno, vsi se zelo trudijo, pa ni bilo pomembno al sva Slovenca ali Nemca. Nekateri so bili bolj veseli Slovencev kot Nemcev.
Hrnana je bila odlična, skratka kar si hotel si si postregel, bilo pa je res toliko izbire, potem iz dneva v dan različna, no kakšne so se tudi ponavljale, tak da se sploh ne naveličaš. Sladice, sadje, sladololed. Sadje je bilo zelo dobro, sočno in zelo okusno.
Kljub temu da sva vsaki večer pojedla kar nekaj sadja in kdaj še sladoled, zobe sva si umivala z pitno vodo, pa nisva imela nobenih problemov z drisko.
Bilo je lepo in kaj naj rečem, še bom šla sem.

Očitno je full odvisno od hotela.
Starša sta bila tudi v Vincci in sta tudi full zadovoljna.
Pa saj na splošno sem zadovoljen in tudi osebje je prijazno vendar je do npr nemcev še bolj.
Le hrana v tem hotelu bolj šepa.
Celo steklenico vina pa tudi v Djerba sun dobiš pri kosilu oz večerji:)

A je kdo že bil v Djerba Palace?

Jaz sem bila v cesarju, ki je sosed palaca oz. oba sta v isti verigi hotelov. Vse je bilo super od hrane do osebja. Če te zanima kaj določenega pa kar vprašaj. LP

O hotelu Djerba Palace je bilo že dosti napisanega. No pa bom še enkrat povedala kako smo se imeli mi. Osebje ful prijazno, ful se potrudijo ne glede iz kje si, seveda napitnina pomaga. Sobe so ful čiste in lepe, hrana je super. Vsak dan nekaj novega pripravijo, no kakšne stvari se ponavljajo. Ampak je toliko izbire, da ni problem. Večernega življenja ni, čeprav mi smo šli en večen v en bar izven hotelskih naselij in potem še v disco v enem hotelu in je bilo ful vredu. Domov smo prišli ob 3 zjutraj. Drugače pa smo bili na izletih in zvečer spat. Hotel je res super tako da nič se bat. Jaz nimam niti ene pripombe.
by

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close