Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Insulinski injekcije in letala

Insulinski injekcije in letala

Zanima me, če je tu kak diabetik, ki ima izkušnje z potovanjem z letali. Ali kaj komplicirajo, če imaš v os.prtljagi insulinske pene? Sama letim oktobra z Ryainairom v London, ima kdo že kake neg. in poz. izkušnje z kontrolami na letališču (da ne mislijo, da si narkoman).

Lp KK.

Pokliči ali piši na Ryanerov help desk, pa ti bodo povedali, kako je s tem. Nekateri prevozniki zahtevajo potrdilo od zdravnika, da si diabetik.

Soprog, ki je diabetik, vedno nese na letalo potrdilo svojega zdravnika s kliničnega centra. Potrdilo vsebuje podatek, da je sladkorni bolnik in seznam vseh zdravil, ki jih potrebuje s sabo (seveda tudi injekcije – ne pozabi še na Glukogon – no, to smo mi skoraj pozabili dodati!)
Potrdilo naj bo v angleščini, da bo uporabno povsod!

Pa lepo potovanje!!!

Sam sem letal s peni po celem svetu – rentgen jih je zaznal le enkrat na Brniku (!), parkrat pa so mi jih nasli pri pregledu prtljage, od Vzhodne Nemcije prek Azije do ZDA. Nikoli nobenih problemov, poves, da si diabetik, in zadostuje, kar pa obicajno po penih spoznajo ze sami, takih potnikov je veliko.
Pred casom sem bral, da so po 11. septembru potrdilo zahtevali Americani, ces s tako recjo zabodes pilota v vrat ali kaj, ampak nemara je to ze pominilo…
Torej kar brez panike in srecno pot.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close