Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Instant pire krompir

Instant pire krompir

A uporablja katera instant pire? Zanima me od katerega proizvajalca vam je najboljši. Jaz ga zaenkrat še nisem , bi si ga pa sin vzel s sabo pa ne vem katerga naj kupim.

Jaz sem ga kupila v Lidlu. Pa je bil dober. samo sem dodala ksilo smetano, da je bil pol mnjamiiii.

Jaz tudi v lidlu. Dodam pa maslo in k. smetano, pa je res dober.

sparov je tudi ok

Dober je Lidlov, Hoferjev, tudi Sparov in seveda Knorr. Z obveznim dodatkom masla in velike žlice kisle smetane. Pa jaz dam več mleka kot piše v navodilih oz. obrnem razmerje mleko-voda, tako da je več mleka. Potem se zadevo še nekako da pojesti.

Ali se kateri sanja, zakaj domač pire krompir napenja, tale instant pa ne?
Mi zato raje jemo kupljenega.

No, moji hčeri pa je bilo po Sparovem in enako Knorrovem slabo, bolel jo je trebuh.
Naš domač pire krompir še nikoli nikomur ni povzročil nobenih težav.

Kako pa ga pripravite pri vas?

obvezno ga imam s seboj na kampiranje

Meni so čisto isti vsi po vrsti: hoferjev, lidlov, šparov.

Domačega naredim le takrat ko imam čas. In ko imam star krompir; z novega ali mladega tako ali tako ni dober.

Uh pa je razlika. Pred leti sem ga enkrat kupila v eurospinu ali menda celo v pokojnem Hardiju, kamor sem hodila po določene artikle – tako za probo. In smo ga vrgli stran, ker je bil kot lepilo za tapete, ni bilo važno ali si ga naredil po navodilih ali pa po svoje. Je pa to res taka hitra/popotniška varianta, ker čez tapravega, na roke fajn sklofanega da je rahel in puhast, ga pač ni.

Jaz sem probala samo od napisanih proizvajalcev. V Hardi oz. Eurospin ne zahajam rada – mogoče samo po kako sladkarijo 🙁
Naredim pa ga po navodilih, s tem da dodam poleg čajno žličko majoneza – s tomijevo je najboljše, ker je najbolj začinjena.

Krompir olupim, narežem in dam kuhat. Ko je kuhan, ga pretlačim in dodam mleko, malo kisle smetane, sol in margarino.

V teh instant pirejih je toliko E-jev, da hvala lepa. Saj vem, krompir je pa šprican. Vseeno ga raje sama olupim in skuham, saj je narejen na en, dva, tri.

Nam je Sparov najboljši, probali smo še Hoferjevega in Knorr.

vi niste normalni!!!
kakšen instant pire??

resno… svet gre v ******

Ja, jaz se tudi čudim.

Še pire krompirja se gospem ne ljubi skuhati.

Jaz nisem ne vem kako dobra kuharica, ampak da bi pire krompir v vrečki naredila, pa še ne.

Sem ga pa enkrat jedla pri stričevi teti. Za bruhat. Rajši jem kruh zraven.

Ne boš verjela, nas je enih par, ki hodimo v službo, se v službo vozimo tudi po več kot eno uro, ko pa pridemo domov, še imamo kako drugo opravilo kot kuhanje kosila. In za vse tiste pride občasno prav krompir iz vrečke.
Četudi se tebi ob tem želodec obrača.

Ja, jaz si mislim: če ne bi ljudje kupovali instant pireja, ga tudi izdelovali ne bi…očitno je uporaben…
Meni pa podobno na misel ne pride, da bi ga kupila- preprosto se mi zdi, da s takimi stvarmi le še povečamo vnašanje konzervansov, emulgatorjev, ojačevalcev barv in okusov…Pa se tudi vozim 50 km v službo na eno stran- pač je 20 min kasneje kosilo- če imam že ostalo od prejšnjega dne kuhano…Vem pa, da morda kompliciram- klinc, pojem pa morda v kakšni menzi ali kje drugje kup druge svinjarije :-)….
Evo da bom enkrat probala ta instant- sam zato, da vidim okus 🙂 🙂
lep dan…

Ne boš verjela, nas je enih par, ki hodimo v službo, se v službo vozimo tudi po več kot eno uro, ko pa pridemo domov, še imamo kako drugo opravilo kot kuhanje kosila. In za vse tiste pride občasno prav krompir iz vrečke.
Četudi se tebi ob tem želodec obrača.[/quote]

Za pire krompir pa porabiš res malo časa. Sploh ni omembe vredno opravilo. Zamisli si, tudi jaz se vozim vsak dan v službo, in oh, poleg kuhanja počnem še kaj drugega, med drugim vodim pevski zbor…Ja, samo ene nismo razscrkljane…

Če smem dodati: soli ga ko se kuha, namesto margarine maslo in obvezno vroče mleko. Nas ni še nikoli napenjal.

Skuhati pire krompir je najmanjši problem.
Krompir olupiš, narežeš na majhne kockice, posoliš in je mimogrede skuhan.
Pretlačiš, dodaš malo masla in po potrebi vroče mleko in če je treba še
dosolimo.

1-2-3 pire krompir je gotov.

Skuhati pire krompir je najmanjši problem.
Krompir olupiš, narežeš na majhne kockice, posoliš in je mimogrede skuhan.
Pretlačiš, dodaš malo masla in po potrebi vroče mleko in če je treba še
dosolimo.

1-2-3 pire krompir je gotov. Uporaba instant pire krompirja je le izgovor
za lene ženščine.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close