Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Instant mobitelov internet…. nove omejitve,ki meni niso všeč

Instant mobitelov internet…. nove omejitve,ki meni niso všeč

Imam instant internet od Mobitela in face so uvedli bedasto novost in sem dobila obvestilo:
Obvescamo vas, da je kolicina prenosa podatkov za stevilko 041 xxx xxx dosegla mejo za uveljavitev principa pravicne uporabe. Vec info na 041700700. Mobitel

Jao dajem 29€ na mesec za kao neomejen paket in sedaj tole. Očitno bo treba it na optiko 😉 .. dve leti nazaj nisem imela te možnost za optiko… sedaj mi pa itak preteče ta pogodba in bom kar zamenjala in prišparala.

Namesto, da bi bili konkurenčni pa tale sprememba, ki omejuje.

mobitel ni bil nikol konkurenčen 🙂

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

To so ponekod uvedli že dokaj na začetku.
No, se vsaj ne sekiram in nimam kaj tuhtat. Sem že mislila, da sem ga posračkala, ker sem vzela vezavo na Amisu, potem je pa začel tudi Mobitel ponujat, bi mi bilo bolj ugodno. Pa vidim, da očitno ne oz. bi ga posračkala, če bi šla na Mobitel.
Samo jaz bi klicala na zvezo potrošnikov, ker tole ne more biti čisto v redu. A ni to kršenje pogodbe pa tko?

Pa saj to pomeni samo, da si prenesla v tem obračunskem obdobju več kot 20 GB podatkov in ti bodo do konca tega obdobja znižali hitrost prenosa.
http://www.mobitel.si/paketi/instant-internet.aspx

Njah sej bodo dobili odpoved pa naj se slikajo…. bom se šla še pozanimat na si.mobil.
Fino je edino, da lahko vzamem vse slupaj na vikend.. ampak, da imam omejen prenos mi je pa mimo. Ne morem mojih torrentov dol vlečt normalno 😉

Pa saj to pomeni samo, da si prenesla v tem obračunskem obdobju več kot 20 GB podatkov in ti bodo do konca tega obdobja znižali hitrost prenosa.
http://www.mobitel.si/paketi/instant-internet.aspx%5B/quote%5D
Ja sej to vem….. samo mene zmoti, če ne borem kaj prenesti, ko rabim… kaj naj čakam en teden, da se sprosti 😉

Na si.mobilu so to finto uvedli že pred meseci.

Hitrost prenosa podatkov se bo pri dosegu 20 GB prenesene mesečne količine podatkov znotraj vašega obračunskega obdobja praviloma znižala na največ 128 kbit/s. Z naslednjim obračunskim obdobjem se vam bo omenjena znižana hitrost ponastavila na običajno hitrost, ki jo zagotavlja Si.mobil.

ej hvala… nisem šla na njiho stran nič prebrat
ah bom šla pa na optiko pa bo.

Ko dosežeš 20 GB (moraš bit car da to dosežeš…) se ti tisti dan zniža hitrost na 384 kbit/s do uporabnika in 64 kbit/s od uporabnika. Gre za sistem pravične porabe. NASLEDNJI DAN se hitrost spremeni na normalno.

A nihče ne prebere spl. pogojev, navodil in kateri paket je izbral in kaj ponuja. Neverjetno res. to je enako kot da kupiš hladilnik in potem pišeš na forum kaki norci so v Gorenju da neki ne dela.

Neverjetno res, pismenost pa taka.

Mal se je treba izobraževat pa bo sonček izza plank pokukal….

Tole pravično porabo, draga moja, so uvedli naknadno.

Tudi mi imamo ta instant mobitelov internet. Omejena količina prenešenih podatkov pa je začela veljati s 1.5.2010 (prebereš na mobitelovih straneh), v pogodbi izpred dveh let ni nič, niti v drobnem tisku. Mene pa zanima nekaj drugega, saj nimam niti približne predstave: Koliko je to 20 GB?

Dve leti nazaj ni bilo nobenih omejitev in sem prav srečna , da bo potekla ta pogodba.
Ja sem carica, ker si pač vlečem filme in reportaže dol iz neta… se hitro tole ponuca 😉

saj zaradi množičnega downloadanja filmov so to tudi zrihtali… se jim enostavno ni izšlo, da bi podpirali toliko prenosa.

saj zaradi množičnega downloadanja filmov so to tudi zrihtali… se jim enostavno ni izšlo, da bi podpirali toliko prenosa.[/quote]

Kot da pred dvema letoma tega ni nihče počel.

Če v pogodbi nič ne piše o omejitvi in če ni bilo aneksa, po mojem ne more bit čisto po pravilih.

20 Gb zelo hitr dosežeš.
Eni sploh nimamo tel. priključka potegnjenga do naših hiš/blokov.
Misl si, da prek interneta gledaš tv (drgač ne gre, razen s strešno anteno)- ze eno oddajo “pokuriš” po mojm vsaj 500 mb- evo, v petih dneh dosežeš 20 gb, da ne govorimo o tem, da je davnlovdanje s tem čist u kurcu. Aja, pa tut aplovdanje, ti zažira v teh 20 gb- da ne bo pomote.
Je pa res, da če maš pogodbo z mobitelom- je ta “neomejenost prenašanja podatkov” bistvena sestavina pogodbe in jo lahko enostrankso razdreš – tega ti z mobitela po mojem ne bo nihče upal rečt.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close