Instant mobitelov internet…. nove omejitve,ki meni niso všeč
Imam instant internet od Mobitela in face so uvedli bedasto novost in sem dobila obvestilo:
Obvescamo vas, da je kolicina prenosa podatkov za stevilko 041 xxx xxx dosegla mejo za uveljavitev principa pravicne uporabe. Vec info na 041700700. Mobitel
Jao dajem 29€ na mesec za kao neomejen paket in sedaj tole. Očitno bo treba it na optiko 😉 .. dve leti nazaj nisem imela te možnost za optiko… sedaj mi pa itak preteče ta pogodba in bom kar zamenjala in prišparala.
Namesto, da bi bili konkurenčni pa tale sprememba, ki omejuje.
To so ponekod uvedli že dokaj na začetku.
No, se vsaj ne sekiram in nimam kaj tuhtat. Sem že mislila, da sem ga posračkala, ker sem vzela vezavo na Amisu, potem je pa začel tudi Mobitel ponujat, bi mi bilo bolj ugodno. Pa vidim, da očitno ne oz. bi ga posračkala, če bi šla na Mobitel.
Samo jaz bi klicala na zvezo potrošnikov, ker tole ne more biti čisto v redu. A ni to kršenje pogodbe pa tko?
Pa saj to pomeni samo, da si prenesla v tem obračunskem obdobju več kot 20 GB podatkov in ti bodo do konca tega obdobja znižali hitrost prenosa.
http://www.mobitel.si/paketi/instant-internet.aspx
Pa saj to pomeni samo, da si prenesla v tem obračunskem obdobju več kot 20 GB podatkov in ti bodo do konca tega obdobja znižali hitrost prenosa.
http://www.mobitel.si/paketi/instant-internet.aspx%5B/quote%5D
Ja sej to vem….. samo mene zmoti, če ne borem kaj prenesti, ko rabim… kaj naj čakam en teden, da se sprosti 😉
Ko dosežeš 20 GB (moraš bit car da to dosežeš…) se ti tisti dan zniža hitrost na 384 kbit/s do uporabnika in 64 kbit/s od uporabnika. Gre za sistem pravične porabe. NASLEDNJI DAN se hitrost spremeni na normalno.
A nihče ne prebere spl. pogojev, navodil in kateri paket je izbral in kaj ponuja. Neverjetno res. to je enako kot da kupiš hladilnik in potem pišeš na forum kaki norci so v Gorenju da neki ne dela.
Neverjetno res, pismenost pa taka.
Mal se je treba izobraževat pa bo sonček izza plank pokukal….
20 Gb zelo hitr dosežeš.
Eni sploh nimamo tel. priključka potegnjenga do naših hiš/blokov.
Misl si, da prek interneta gledaš tv (drgač ne gre, razen s strešno anteno)- ze eno oddajo “pokuriš” po mojm vsaj 500 mb- evo, v petih dneh dosežeš 20 gb, da ne govorimo o tem, da je davnlovdanje s tem čist u kurcu. Aja, pa tut aplovdanje, ti zažira v teh 20 gb- da ne bo pomote.
Je pa res, da če maš pogodbo z mobitelom- je ta “neomejenost prenašanja podatkov” bistvena sestavina pogodbe in jo lahko enostrankso razdreš – tega ti z mobitela po mojem ne bo nihče upal rečt.
Forum je zaprt za komentiranje.