instant internet
Slab teden bom na dopustu, žal bom v tem času nekaj stvari morala narediti tudi za službo, za kar pa rabim dostop do interneta. V hotelu, kjer bom, po sobah možnosti internetne povezave nimajo, v hotelski avli pa težko delam službene stvari. Zato iščem možnost, da si priskrbim instant dostop do interneta.
Vem, da to možnost ponuja Mobitel, pa se mi niti sanja ne, koliko časa si lahko na internetu s tem, kar imaš na tem ključku?
Ima kaj podobnega tudi Simobil ali kak drug ponudnik?
Nič se ne spoznam na to, zato bom res hvaležna za vsako pomoč.
Verjetno instant internet ni odvisen od tega, katerega mobi ponudnika uporabljam?
Če greš za teden na dopust in medtem potrebuješ mobilni internet je instant internet daleč preveč zate. Instant internet je sicer storitev (naročnina), ki jo oglašuje Mobitel, medtem, ko mobilni internet ponujajo vsi mobilni operaterji.
Torej, če mobilni internet potrebuješ le za en teden, ti ni potrebno sklepati dodatnih naročnin (npr. Instant internet pri Mobitelu, ali internet paketov pri Simobilu). Vse kar potrebuješ je le mobilni aparat, ki:
1. ga lahko povežeš z svojim računalnikom – preko kabla, bluetooth, infrardeče povezave
2. omogoča podatkovne prenose
Vsi novejši mobilci izpolnjujejo zgornja pogoja. Ravno tako ti naročnina ali predplačniški paket, ki jo imaš že sedaj, že omogoča mobilni internet – za nekaj višjo ceno po prenešenem kilobajtu kot razne paketne ponudbe, vendar brez dodatne vezave ali dodatne naročnine.
Torej zelo verjetno je, da ti že vse kar imaš sedaj (telefon, naročnina) omogoča dostop do interneta. Če si popolna začetnica in ne veš kako nastaviti PC in telefon za dostop do interneta (navodila so sicer na web straneh posameznih operaterjev) se oglasi v prodajnem centru svojega operaterja in naj ti razložijo in nastavijo opremo tam. Še opozorilo, če greš v tujino in se ti bo telefon priklopil na tujega operaterja – cene mobilnega interneta v tujini so bajeslovne, več desetkrat višje kot v Sloveniji.
No moja izkupnja je taka, da nekateri (ne vsi) hoteli imajo za svoje goste brezplačen dostop do interneta. Pozanimaj se kako bo v tvojem hotelu. Jaz sem bila v Tuniziji zelo presenečena, ko sem jamrala, da moram iti v publinet na internet, pa mi je receptor rekel, da lahko kar v hotelu dostopam do interneta ker je za goste brezplačen in mi je izročil kodo zanje.
Take so moje izkušnje:)
Dobre , a ne?
Pokliči v hotel in jih vprašaj kako je s tem pri njih.
lep pozdrav in uživaj na dopustu.
NIKAR!!! Račun bo astronomski! Raje vse skupaj kupi v državi, kamor potuješ – če je že nujno. Ali pa zamenjaj hotel.
Forum je zaprt za komentiranje.