Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo inšpekcijski pregled

inšpekcijski pregled

Dobila sem prijazno pismo davčne uprave, da prihajajo na obisk…v glavi imam pritisk, v želodcu me stiska in dobila sem drisko…Matr…tako me je strah, da kar ne vem kako naj se zamotim. Prvič mi je, in …saj ne vem…malo spodbude potrebujem

pomiri se, ni nič posebnega. jaz sem imela (v treh različnih firmah) že 3 take obiske. Imaš pač kakšno napako v knjigah (kot vsak), ampak saj so tudi inšpektorji ljudje.
ne se sekirat, pomiri se, vse bo ok
lp,a

A misliš da res? Upam,..se mi zdi da se mi kar sesuvajo stvari v zadnjih dneh…služba,sin pubertetnik, bolezen v družini…in za piko na i še pismo banke, da mi niso sprovedli trajnikov, ker ni bilo dovolj stanja…halo?? javite se težave, tukaj sem!!

ko berem svoje sporočilo (3x pregled v treh firmah – kot da kličem davčno), toda res je bil takšen slučaj – ko sem dala odpoved v eni firmi in sem bila še v odpovednem roke, so ravno se najavili v firmi, kjer sem prihajala. Gre za 3 preglede v 6-7 letih.
Jaz imam z inšpektorji čisto dobre izkušnje enkrat smo plačaliin obračunali kar precej bonitet za nazaj – lastniki niso vodili evinec za službena vozila…, ampak ni bilo nič pretresljivega. Enkrat smo imeli samo pregled DDV – ja seveda smo imeli mekja napak, doplačali smo nekja DDV-ja (odbijali smo DDV za kakšne malenkosti, ki jih ne bi smeli in podobno.

V eni firmi pa smo imeli celoten pregled (DDV, davek od dobička) – nekja napak smo imeli, doplačali smo nekaj pa je bilo.

Bodi mirna, pač priznaj da se tudi ti motiš, pa bo – ne jemlji prevel osebno -gledajo poslovanje firme in ne tebe.

kar mirno. Normalno se obnašaj in pokaži jim, kar bi radi, pa bo. Pri meni so taborile skoraj mesec dni, ker so raziskovale eno sranje izpred 3 let, pa sem jim tažko pomagala, ker me takrat še ni bilo v firmi. pa smo se vse zmenile in čist normalno pogovorile. kasaneje sem se z eno še v štacuni srečala in sva se čist lepo zaklepetale. Sej so v redu ljudje…sam če je v knjigah en mess..potem je pač hudo.

Pred leti je bila ”pregledovalka” na moji bivši firmi. Je bla čisto pravi človek, ki je vmes inšp.pregleda igrala KARTE na računalniku – saj veš, pasjanso. In sva jo s sodelavko parkrat ‘zasačile’, ker sva jo hodile spraševat, ko česa nisva vedele – oz. jo spraševat za nasvete.
Je pa tako, da nekaj morajo najti. Čeprav en majhen računček od pošte 🙂

O, pa je za mano prvi dan…kaj vem malo mi je odleglo…mi je pa že jasno, da imam kar nekaj napak…prodajali smo zalogo iz trgovine “mame” v trgovino “hčero” brez pribitka cene…ma sam sploh ne vem točno kje naj iščem v zakonu odgovor..tako mama je registrirala novo družbo in ji prodala se zaloge, da je lahko nadaljeva dejavnost, ali bi morali imeti kakšen pribitek na ceno ali smo lahko prodali z 0?? Potem nisem obkrožila da pri davku od dohodka, ko se moraš opredeliti, če posluješ s povezanimi osebami priložila sem pa priloge 14, 16 in kukr en elaborat o transfernih cenah…Tko v glavnem zaenkrat vem za te napake…ma tepla me verjetno ne bo…Je pa dejstvo, da sem prevzela računovodstvo s 01.09. in tričetrt stvari ne vem

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close