Inovacije na področju zdravstva in medicine
Pozdravljeni,
Sem strojnik in me izredno zanimajo inovacije in iskanje rešitev, še posebej na področju medicine. Vendar, saj veste kaj pravijo. Najbolje poznajo probleme tisti, ki delajo na tem področju ali pa tisti, ki si nekaj želijo oziroma potrebujejo. Zato nagovarjam vse, ki ste zaposleni na tem področju ali pa drugi, ki si želijo, da bi imeli kakšen pripomoček, ki bi jim olajšal vsakdan, da mi pišite.
Iščem namreč ideje kako izboljšati delo zdravnikov in olajšati življenje bolnikom oz bolnim. Mislim, da posedujem dovolj tehničnega znanja in prijateljev iz drugih področij, da bi marsikatero zadevo lahko uspešno izpeljal.
Na kratko povejte, kakšen medicinski pripomoček bi Vi želeli oziroma potrebovali. Sam pa bom presodil, kaj bi v tem stadiju lahko izpeljal.
Vnaprej se vam iskreno zahvaljujem za vsako podano idejo.
Lep pozdrav.
Saj res, da nas je Primož nekoč nagovoril s “pacienti” ampak nisem ziher, da si na pravem forumu.
Drugače pa bi bilo zate bolje, da se nap honorarno zaposliš v zdravstvu ali pa kot volonter in boš imel priložnost videt kaj koga muči. Samo večini dohtarčkov niso všeč spremembe, sploh če njim kaj konkretnega ne kapne v žep.
Poglej si tiste operacijske mize, ki so jih par let nazaj nabavljali za KC. 90% tistega denarja so pobrali posredniki, samo mizo bi pa lahko naredil vsak šlosar…. ampak ne, mora imet certifikat od ne vem koga…. da se lahko pobere denar iz zdravstvene blagajne v privat žepe :/
Lahko bi izdeloval invalidske vozičke. Taboljši stanejo kot kak manjši avto pa ga ni nikjer nič v primerjavi z avtom….
Moje mnenje je, da se veliko premalo naredi na sami preventivi in se preveč gleda le na dobiček in na to, da je čimveč kurative.
Če boš nekaj naredil v tej smeri, da bo družba živela in razmišljala bolj zdravo, boš marsikomu olajšal življenje ali ga celo ubranil pred boleznimi.[/quote]Saj za to dobro željo pomagat bolnikom se skriva tržna miselnost kakor tudi v našem (svetovnem?) zdravstvu. Njim ni interes zdravo prebivalstvo, njim prinašajo dobiček bolniki in če bi delali na preventivi bi sami sebi odžagali vejo na kateri sedijo.
Precej sprevržen sistem ki je skregan s svojim bistvom zdravstva…. 🙁 Zato zdravniki nikjer na svetu ne bi smeli biti plačani od bolnikov ampak od tega koliko zdravih ljudi imajo v svojem okrožju/državi..karkoli in več kot je bolnih ljudi, več bi morali delati, manjši bi moral bit njihov zaslužek. Zdravnikova plača bi morala biti fiksna neglede na to koliko zdravnik dela ima in zdravstvo bi moralo biti javno dobro zdravnik pa javni uslužbenec nikoli zasebnik. Dokler pa ne bo tako se bodo pa vedno našel kdo, ki bo želel služit na bolnikih :/
Eh, Robi saj midva ti veva pa ne vem če nama to kaj pomaga? 😉
Dober primer, ki to dokazuje so tudi obsevanja rakavih bolnikov.
Pred tremi leti je bilo takšnih pacientov nekaj čez 9000. Lansko leto pa že skoraj 13000. In namen zdravstvenih ustanov je to, kako pridobiti denar še za več obsevalnih naprav. Ne glede na to, da število rakavih obolenj strmo narašča, oni vidijo le dodaten posel in denar.
Vsi ti strokovnjaki so popolnoma odpovedali in izgubili občutek za to, kaj je sploh njihovo poslanstvo.
Zakaj ne obiščeš kakšnega centra ali društva, kjer so prizadeti otroci/odrasli. V stiku z njimi boš lažje ugotovil, s kakšnimi izzivi se soočajo in kaj bi jih koristilo – bolje, kot če ti sami povedo. “Inovatorji” imajo namreč oko, da vidijo, kako bi se lahko kakšen problem rešil, čeprav “navadni smrtniki” to sploh ne zaznavamo kot problem.
Izpostavil bi samo eno dejstvo. Velika večina ljudi misli, da si morajo zamisliti nek pripomoček in me šele na to kontaktirati. Dovolj je, da veste kaj vas moti oziroma kje morajo biti izboljšave. Iskanje rešitve sledi šele takrat, ko definiramo problem. Do izdelave pripomočka pa je malo daljša pot.
Lepo pozdravljeni,
NK
Poglej, jaz ti bom povedala kaj si še nobeden ni zmislil, pa je za težko bolne nujno potrebno. Pacient, ki je neporketen, oslabel zaradi kakršnega že razloga mora piti in tudi je žejen. Je pa strogo odvisen od osebja, ki hodi v sobe oz. svojcev, da mu nekdo podrži kozarec in slamico, da se odžeja. Potrebovali bi nekaj takega, da se lahko priveže na posteljo, oz. stojalo in pac bi lahko sam pil kadar bi bil žejen. To pripovedujem iz osebnih izkušenj, ker sem sedela ob umirajočem možu samo zato, da ni umrl žejen.
Pa tudi iz mojega poklicnega življenja iz bolnice in doma ostarelih. Upam, da sem dovolj jasno opisala kakšen pripomoček rabimo. Nekaj kar je zelo enostavno in zelo potrebno.
Bom spremljala kaj ti bo uspelo narediti.
Forum je zaprt za komentiranje.