Najdi forum

Ingver

Pozdravljeni,
zadnje case veliko gledam kuhinjo J.Oliverja, ker se mi zdi, da ima fant fantasticne recepte. Sem pa opazila, da zelo zelo pogosto uporablja ingver. Pa me zanima, kje ga vi kaj uporabljate? Tudi v “vsakdanjih” jedeh? Ingver ima pekoc okus?
vem, da je Oliver delal neke pijace te rastline, zanima me, ce ima kdo kak dober recept za pijaco, jed karkoli? Ker ingver naj bi bil baje tudi zelo zdrav!
Hvala

recept za pijačo je bil nekaj tednov nazaj- probaj poiskat. Mislim da je pod naslovom Ingverjev napitek.
Če ne bo š našla mi sporoči pa ga bom še enkrat napisala.
lp

Post je bil pod ingver Radovednica.Lp babi

Jaz ingver uporabljam pri kitajskih jedeh, dam ga tudi v curry. Ampak dam ga malo, ker mi v večjih količinah okus ni všeč. Kakšen je okus? V večjih količinah mene še najbolj spominja na okus po milnici. Na Tajskem ga dajo tudi v vse jedi z morskimi sadeži.

Jaz brez ingverja ne morem.Poskusi kupiti kandiranega.Ce ti bo vsec,ga lahko zacnes uporabljati v kuhinji.Tudi temna cokolada z ingverjevim polnilom je super. Lep pozdrav babi

Mene ingver spominja na ananas, uporabljam vedno svežega in ga naribam. Najpogosteje ga uporabljam v kitajski kuhinji, pri sladicah (npr. kompot) in pri ribah, ki same nimajo izrazirega okusa, naprimer file osliča, ki ga naredim v smetanovi omaki s porom vedno začinim z ingverjem.

Vesna

Ravno na Svedskem,kjer zivi Ursa ,sem kupila v licnih kozarckih vlozene majhne ingverjeve kroglice v nekaksnem gostem sirupu.To smo dali h kuhanemu mesu ali pecenki kot pri nas brusnicno omako.Okus grenko sladek,zelo dobro.Verjetno se tudi v Avstriji dobi.V Trstu se nisem nasla,sicer bi se morala bolj potruditi.
Jaz ga narezanega na rezine malo poprazim in podusim in ga dodam k popecenim mariniranim rdecim paprikam.Sploh ga povsod tlacim,ker mi njegov okus zelo prija. Lep pozdrav babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close