info za vizo v jugoslaviji
v bg hodim dvakrat mesečno, tako da je info sigurna.
Če greš čez Črno goro, ne potrebuješ vize, tam prideš skozi brez. ravno tako iz republike Srpske. stane te 100 DEM ali kaj takega.
Čez Lipovljan ne boš prišel brez vize, ki jo moraš dobiti v LJ na Kolodvorski. Za enkrat stane 6500 SIT rabiš pa vabilo nekoga.
lp
bv
Se opravičujem, ampak zdi se mi, da je hotel japke pravzaprav vprašati nekaj drugega (kar v bistvu zanima tudi mene)… ali je namreč mogoče tranzitno vizo dobiti na meji, na hrvaško- srbski oziroma na drugi strani bolgarsko-srbski.
bojanv, “karkoli” verjetno pomeni tudi vozovnica Maribor-Sofija oz. Sofija-Maribor?
mislim da sem odgovoril dovolj natančno. Srbija nima enotnega sistema. iz črne gore prideš (slovenec) brez vize, iz republike srpske te stane 50 EUR in jo lahko kupiš na meji (denar gre v žep carinika), na hrvaško srbski meji ne moreš čez mejo brez vize, ki jo dobiš v ljubljani. ponavljam, ne moreš je dobiti na meji (hrvaško-srbski). Prvi sistem sem enkrat preizkušal, nisem pa preizkušal legalnosti prehoda, za drugi sistem sem samo slišal. Tretji pa zagotovo velja. Opozorili so me samo, da znesek ne velja in da je cena sedaj 5000 in 9500 SIT.
za vozovnico ne vem, ko sva šla midva v iran z motorjem, sem imel jaz svojo 6-mesečno vizo, moja pa je imela turistično, ampak je imela rezervacijo hotela v Turčiji.
lani spomladi smo bili štirje in imeli (jaz svojo), ostali pa turistično in rezervacijo v Sofiji (bolgarija).
lp
bv
Forum je zaprt za komentiranje.