INFO – prehoditi celoten kitajski zid
Zdravo!
Cez 1.5-2 leti imam v nacrtu prehoditi celoten kitajski zid po dolgem – 6700km (racunam na nekje 8 mesecev). Z zbiranjem informacij sem zacel dokaj zgodaj, saj je projekt ki sem si ga zadal dokaj obsezen. Prosil bi vsakega ki imam kakrsnekoli informacije in pozna kogarkoli ki se je s podobnimi stvarmi ze ukvarjal, da mi pomaga. Iscem nacrte, ljudi z izkusnjami, informacije o kempiranju, sosednjih vaseh in mestih….
Hvala za informacije v naprej.
Lep pozdrav,
Simon
Pred časom je bil v National Geographic članek o tem, kako je novinar želel obiskati bolj odročne predele kitajskega zidu. Sicer se detajlov ne spomnim, ampak nekateri deli zidu so praktično izginili, ker so okoliški kmetje material uporabili “za bolj koristne reči”; zdi se mi, da je nekatere predele obiskal napol ilegalno, ker je dostop tujcem prepovedan (bližina vojaških objektov?). Preveri članek, kakšno leto nazaj.
bil na zidu lani. stvar je taka, da ponoči na njem ali ob njemu ne smeš kampirati, edini dokaj ohranjeni del je 80 km od pekinga, tam ga obišče tudi največ turistov. že tam ( na okoli 15 km dolžine ) je precej razpadajoč, nekje ga sploh ni več, nekje moraš okoli, ker ti drugače zmanjka tal pod nogami ( imam nekaj fotk, pošlji mail naslov, če jih rabiš, jih pošljem ), ven iz pekinga proti mongoliji pa ga dejansko ni več, ker so ga vaščani porabili za gradnjo hiš. na tvojem mestu bi prosil za dovoljenje ministrstvo za notranje zadeve lr kitajske, ker če te dobijo tam ponoči kampirati, jim lahko vsaj pokažeš kakšen papir. janez
Forum je zaprt za komentiranje.