info o KRFU!
Odvisno kaj bi rada videla – ce bos po turisticnih naseljih (cavos, gouvia, ipsos, dassia,…) bo drazje kot je v sloveniji (v tavernah tezko dobis dober obrok pod 8 EUR, pa pivo tezko pod 2,5 EUR,…) ce pa gres po njihovih vasicah, pa dobis hrano kar ugodno tudi ceneje kot pri nas. Verjetno je najcenejsa hrana dol gyros pita (od 1,4 EUR naprej) s katero se kar najes.
kar se prevozov tice je fajn najet skuter, ce si sam ali v dvoje, drugace pa se bolj splaca avto – za vec dni ful ugodneje. sam sem se dosti fural z lokalnimi busi, ki so cenejsi kot v sloveniji.
pa seveda – siga siga :)))
Hey!
Ma sploh ni problema če ne znaš grško, se da v angleščini vse čisto OK zmenit! Folk je prijazn pa ful ustrežljiv, hrana je pa tud super (OK, odvisno od hotela v katerem si), tak da se nimaš česa bat. Predvidevam da maš polpenzion? Zajtrki so edino vedno isti, midva sva si zadnje dni (tam sma bla 17 dni) svoje delala 🙂
Drugače je pa Krf the best, res.
Lp
Ja grska hrana je res full dobra!!! – se pozna, da je mediteranska, mogoce ni vsem dober jagenjcek, ker ma en svoj vonj, vse drugo pa je da best – tzaziki – sem ga jedel skoraj vsak dan, pa vse ostale solate, souvlaki, pa sofrito ali stifado (zrezki s cesnovo ali vinsko omako) – njami, pa seveda musaka, morske jedi,…. skratka res okusno! kar se pa higiene tice se mi zdi, da so se ful izboljsali zadnja leta.
kar se pa grscine tice je pa ful dobr ce znas sam ene par fraz, ker se jim ful dobr zdi – so takoj bolj ustrezljivi, pa lazje je glihat,..:)
lp
Zivjo!
No ja, saj ang. mi ni problem, za grsko, bom pa tudi nekaj poiskala:)…za vodo ze vem, da se ji rece nero;)…to je ze napredek. Drugace pa bomo videli…vam potem sporocim, kako je bilo. Ce pa se se kdo kaj spomne , kaksnega napotka kako in kaj, pa bi mu bila hvalezna. Kako pa mislite da bo vreme ob koncu septembra?Bo se dost sonca?.)
Lp, Chila
Hej, ful se prevec seciras glede jezika, na vodi piše water. Priporočam ti, da najameš skuter za 10 EUR na dan in si ogledaš vse plaže na ZAHODNEM delu otoka, ki so najlepše.
Ne hodi v Kavos, ker je polom.
Če te zanima nočno življenje, priporočam 2 km dolg pas high class diskotek in klubov naprej od novega pristanišča zraven glavnega mesta Corfu. Vendar ni poceni…vstopnine od 6 do 15 eur, pijače 2x dražji kot pri nas.
Glede hrane probaj čim več grških specialitet, vse ostalo je dolgčas ker imaš to že pri nas.
UŽIVAJ!
PS: Ne pozabi zaščite pred komarjem, ker jih je FULLLLLL!
Ojla, se strinjam z Bohijem.
Krf je, brez zamere, povprečen. Ni pa slab. Če misliš iskat ostanke antike, greš na napačen otok. Maksimalno priporočam en teden, v kolikor hočeš bolj “aktivne” počitnice. Za izležavanje, sončenje pa verjetno ne bo problem tudi kak dan več…
Cene so, kakor so že napisali, višje kot pri nas, najbolj kruta se mi je zdela cena kave: 2 EUR :-(, zaradi hrane pa se ne obremenjuj – pejt enkrat v staro LJ na gyros pito in ostalo…
Forum je zaprt za komentiranje.