Najdi forum

Info Indonezija

Ojla.

Zanima me, kje je kak fajn treking v Indoneziji?
Pa recimo zelo dobro snorkljanje?
Kako je z obiskom kakega delujočega vulkana od blizu? Če je kdo bil, na katerega se recimo splača?
Slišal sem full pohval o Irian Jaya, treking precej po divjem in čisto pristni domorodci… Samo malce odročno je… A je kdo bil, kako je, se splača?
Pa glede na to da imamo 4 tedne, za Sumatro se slišal, da jo precej popotnikov spusti. Mi letimo v Jakarto in je Sumatra ravno v drugi smeri planiranega potovanja…

Hvala za info…

Andrej

Midva se odpravljava za 25 dni v Indonezijo. Trenutno je plan tak, da bi si ogledala Javo in pa sever Sumatre.
Na Sumatro me vleče zaradi rehabilitacijskega centra orangutanov in pa Lake Toba. Baje je tudi treking tam dobr. Nižje dol ne bi šla, ker nimava veliko časa.
Javo pa bi si ogledala bolj podrobno. Šla bi v Yogyakarto, kjer bi si ogledala Borobudur in mogoče Pranbanan. Mogoč je tudi vzpon na Gunung Merapi.
Nato bi se odpravila do Probolingga, ker bi šla na Bromo (sončni vzhod), nato do Bondowosa, ker bi bil vzon na Ijen Plateau.
Seveda je to zelo ohlapen načrt. Nisem se še posvetila prometnim povezavam. Niti nimam predstave ali je vse to mogoče v tokem času. Verjetno je utopija, če mislim, da bova imela čas še za kak dan poležavanja na plaži. Ali pač? : )
Verjamem tudi, da je na poti še kar nekaj zanimivih stvari, vrednih ogleda.
Če ima kdo kakšen predlog kaj se splača in kaj ne, naj se prosim javi. Vsak nasvet je dobrodošel.

Priporocam se aktivni vulkan,v okolici Bandunga,ki je vsekakor bolj zanimiv kot Bromo.
Imena se zal ne spomnim vec,bi moral v vodic pogledat.Yogja definitivno,pa seveda tudi
Pranbanan, ki je za mene osebno lepsi od Borobudura,seveda si je treba tudi tega ogledat.
Na Bromo pa obvezno iti na View point,treba iti zgodaj zjutraj okrog 2 ali 3 ure, te peljejo z
dzipom,ker pogled s tega pointa je res nekaj posebnega.Ce pa gres direktno na Bromo,pa ni to to,
mi lahko verjames.Mogoce se kaksen dan Surabaye.Prevozi so pa bolj tako,rabis kar neki casa,ker ceste so res vijugaste na Javi.Moznost bus,vlak ali majhen kombi.Za mene najboljsa alternativa,seveda tam kjer je mozno.O tem kako se pa vozijo, pa rajsi nebi,ce je clovek navajen azijskih soferjev,potem ni problema.

Danes sem “odkrila” Bandung, med tem ko sem iskala hot springse. Po slikah sodeč mi je kraj z okolico kar všeč. Še posebaj mi je všeč to, da ni eden izmed krajev, ki bi bil turistično zelo oepvan.
Mi lahko mogoče poveš kaj si še splača ogledat v okolici?

Kot sem rekel eden aktiven vulkan je, ki se res splaca pogledat,imena zal se nisem uspel pogledat v vodic.Ta hot springs je bolj tako,terme po azijsko,za probat je ni pa neki.Potem pa se je eden tempelj na vodi,ob rizevih poljih,tudi bolj tako.Jaz sem to vse troje pogledal v enem dnevu,z enim lokalnim vodicem.Ker na vulkan, te peljejo z motorji,ne gre drugace.Samo mesto Bandung,pa ni nic kaj posebnega,razen velike guzve.Je pa za shoping zelo ugodno.To troje,ko sem napisal,pa se vsekakor splaca ogledat.

Hvala za info.

Imaš še kakšen predlog kar se splača pogledat in da ni ravno na top listi ogledov na Javi?
Mogoče kaj, kar ti ne pade takoj v oči, ko pregleduješ LP in ni na vsaki internetni strani, ko odtipkaš besedo Indonezija v Google. Pogrešam kakšne slapove, kaj vodnega – in ne mislim na plaže. : )

JAz sem kar hitro sibal po JAvi,12 dni pa sem bil cez.Tako,da sem si bolj glavne stvari pogledal.
Ce pa hoces najti,kaj manj turisticnega,pa se moras malo z domacini pogovorit,pa malo na blef iti,
pa se vedno najde kaj zanimivega,saj meni vedno rata.ceprav se meni Java sploh ni zdela turisticna,
ne vem ali je bil razlog cas v katerem sem potoval(april,maj dve leti nazaj) ali kaj drugega.
NA tem vulkanu,pri Bandungu,sva bila edina z mojo sopotnico.Pri sestopi,sem srecal se dva belca.PA nasplosno na Javi ni bilo veliko belcev,razen v Yogyi.Pa se tam ni bilo pretirane guzve.
Slapove ti lahko priporocam,vendar jaz nisem bil na njih:
MAlang-Coban Ronda,Madakaripur, ne vem ce sem cisto tocno napisal.Samo to so mi priporocali drugi. Pa se se najde,samo za to rabis veliko casa.Malo vprasaj domacine,ce hoces pristnost(tudi to ne gre vedno)

Sem tudi sama računala in ugovotila, da bova v 25 dneh uspela it tudi za kak dan na kako rajsko blažo. Toda ne bi šla na Bali.
Je kak majhen otoček na katerega ni problem priti tudi na Javi? Mogoče jug Jave, ker bova še najbližje obali.

JAz sem bil v Pangandaranu,tam blizu vem da je en otocek,samo mislim da ni nic posebnega.Ce bos hotela rajske plaze,potem bo treba iti nize.Lombok,Sulawesi, pa tudi na Baliju se kaj najde,samo ne Kuta.Ceprav meni osebno je bil Lombok,veliko bolj vsec.
Na Javi,pa se nisem slisal,da bi bil kaksen rajski otocek,mislim okoli nje.Lahko pa da se tudi motim.Ce je cas problem,se da poceni letet.Samo malo naprej je treba karto vzet.

Z veseljem bi šla še na kak drug otok, toda ne vem, če se splača it na letalo in zapravit kar nekaj časa za samo pot, zato, da bi bila potem 2 dni na plaži. : ( Saj vem, brez nič ni nič, ne moreš imet vsega.
Mogoče bova pa kaj lepega našla tudi na Javi.

KER POTREBUJEŠ VELIKO INFORMACIJ, BI TI

LAHKO POSODIL LONELY PLANET.

FRANK

KER SI ODVEČ NA TEM SVETU TI LAHKO POSODIM PIŠTOLO.

POKLIČI!

Lonely planet že imam in ga z veseljem prebiram. : )
Toda vseeno je dobro izvedeti kaj iz prve roke. : )

http://www.megaone.com/firma/indo/
Evo moja stran o potovanju po Indoneziji.Če te še kaj zanima piši na tojeto@gmail.com

Uroš

Jaz sem Indonezijo kar dobr prepotoval. Na Sumatri nisem bil lahko pa ti priporočam SULAWESI ali pa Irian Jaya. Na Irianu sem bil pri Danijih in pri Asmatih, kar je res odročno, zahtevno in drago. Do Danijev pa je pot relativno enostavno in je primerno za vsakega avanturista. In tudi drago ni. Res pa je, da boš zamenjal veliko avijonov.

Če se odločiš za Irian boš letel tako ali tako preko Sulawesija in lahko narediš nekaj dnevni stop in si ogledaš oba otoka.

Zanimive izlete imaš lahko tudi na Floresu, ki ga lahko povežeš z ogledom Komodorskih varanov kar je nekaj posebnega saj živijo samo na tem predelu.

Čeprav ti Bali ne leži pa ni tako napačen. Če ne želiš turistov greš pač na sever otoka. Lahko pa se iz Balija odpravič na Gilian islands kjer je baje (nisem bil) bolj natur.

Goran

Če želiš res rajsko plažo so to Giliji, Travangan je žur (v mejah normale), pol sta še pa Air in Meno. Treking, ki je manj pasji kot na Iriyan Jayi in cenejši, je definitivno na Sumatri. Kar se tiče plažic na Javi je bolj švoh, ja pa lep Pangandaran, tam zraven je tudi zeleni kanjon in še nekatere stvari.
Indonezija je ogromna in je pač treba v zakup vzet, da se morš vozit ogromno, če ne z busi pa z letali… Sam se splača

Ojla,

A mi lahko kateri prosim mal pomaga ker dans me je pa mal panika zagrabila. In sicer v Indonezijo se odpravljam v soboto 14.7. tablete Lariam imam sicer kupljene samo mi je dans kolegica rekla, da imajo res ful stranskih učinkov.

Ona si je sicer kupila antimalarike tam, njeni kolegici pa so kar fajn izpadali lasje in je imela hude nočne more. Ali se res morajo oz. priporočajo jemati.

Aja grem na Sulawezi, Bali in Lombok.

Hvala za karkšnekoli informacije,
lidya

Menim, da so antimalariki za tvojo destinacijo obvezni. Prijateljica in še nekdo iz njene družbe sta na Sulawesiu staknila zelo hudo obliko malarije. Stranski učinki Lariama se pa lahko pojavijo, ali pa tudi ne. Jaz jih še nikoli nisem imela.

Jaz se odpravljam v Indonezijo s fantom v začetku avgusta. Greva pa na Sumatro (treking in pa Lake Toba) ter Javo. So priporočljivi antimalariki?
Prijateljica je šla v deževni dobi in jih ni jemala.
Kaj pravite?

jst z lariamom nisem imel nikoli problemov…jemal sem jih trikrat…ti pa bolj priporočam, da jemlješ tiste kupljene pri nas, kot une od dol…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close